Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      psychika

psychika

(3 wyniki)
    • Witam, jestem nowa. U mojego ojca w lutym 2010 r. zdiagnozowano niedrobnokomórkowego raka płuca lewego. Właściwie zaczęto diagnozować, wtedy pojawił się na prześwietleniu guz. W maju, po wielu badaniach (PET, koronarografia itp.) pełna diagnoza (niedrobnokomórkowy rak płuc, stadium IIa) i decyzja o operacji (chwała Bogu-najbardziej bałam się, że guz okaże się nieoperacyjny). Operacja odbyła się 13 lipca, ojciec zniósł ją dobrze, za to znacznie gorzej przyjął informację, że konieczne było usun...
    • Witam serdecznie, jestem w kropce, nie wiem co robić. Mama zaczela niedawno chemioterapie, teraz jest w trakcie drugiej sesji. Wyszly jej wlosy, bardzo zle sie czuje, wymiotuje wszystko co zje - bardzo schudła. Wiem, że tak może być i wiele osób ma właśnie takie objawy. Ale mama przez to wszystko jakby zrezygnowała, poddawała się. Zrobiła się osowiała, jst z nią coraz mniejszy kontakt, ciągle narzeka na swój stan, mało się odzywa, nie chce chodzić na wizyty do lekarza. Staram sie ja ...
    • Jesli post nie na miejscu to wykasujcie i przepraszam. Pytanie do bliskich chorych . Szczerze mowiac ja sobie nie radze , najchetniej ucieklabym od tego wszystkiego i zaszyla sie w mysia dziure. Moja Tesciowa ma rak trzustki, Tesc aizhaimera i parkinsona ( nie porusza sie nie potrafi sam zjesc umyc sie) Cala ta sytuacja mnie przerosla nie potrafie pogodzic opieki nad Tesciami z opieka nad trojka moich dzieci . Krzycze na dzieci ,brakuje mi cierpliwosci , spie po 6 godz na dobe bo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się