Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      rak szyjki macicy

rak szyjki macicy

(12 wyniki)
    • Witam Was. Jestem tu nowa. Ale rak to nie nowosc w mojej rodzinie. Tato, jego rodzeni bracia ... a teraz moja siostra. 22 grudnia 2008 roku uslyszelismy diagnoze ... rak szyjki macicy. Pokrzepiajace stadium przedinwazyjne. Pesymistyczna wiadomosc ... duzy guz w miednicy malej ... 83 na 103 mm. 23 udaje nam sie zrobic tomografie, markery i morfologie. 29 mamy wyniki i konsultacje u onkologa. Optymistyczne ... ten guz to nie przezut. Lekarz podejrzewal guz na jajniku ... okaz...
    • Witajcie! Dzisiaj okazało się, że u mojej Mamy wykryto komórki rakowe w kanale szyjki macicy i jamie macicy. Nie wiem jeszcze w jakim stopniu zaawansowania. Czy ktoś z Was był w podobnej sytuacji?? Jak przebiegało wtedy to leczenie, na co zwracać szczególną uwagę?? Jakie są szansę wyleczenia i ile takie leczenie może trwać? Proszę o porady.
    • Witam! Podczytuję Was od dłuższego czasu, w wielu sprawach bardzo mi pomogliście ale jakoś brakło mi śmiałości, żeby samej napisać. Siostra ma raka szyjki macicy Ib, jest po radioterapii, chemii i radykalnej operacji. Dużo juz przeszłyśmy, najważniejsze, że siostra ma bardzo dużo wytrwałości i sił do walki. W chwili obecnej po odczytaniu wyniku badania histopatologicznego ma zalecona brachyterapię (5 zabiegów - od poniedziałku, tj.24.09). Niestety nie umiem odczytac wyniku hist...
    • Dziewczyny moja teściowa ma raka szyjki macicy,stopień IIIB.W tej chwili jest po radioterapi(5lamp).Za miesiąc na kontrol i ustalą co dalej.Proszę powiedzcie mi czy jest nadzieja,że będzie dobrze?
    • Witam, Jakie są objawy inwazyjnego raka szyjki macicy? Jak wyglądają bóle krzyża przy tym raku? Osoby w jakim wieku dotyka? Czy ktoś kto przeżył to niemiłe doświadczenie może odpowiedzieć na te pytania? Będę wdzięczna. I.
    • prosze wszystkich zainteresowanych o pisanie ze mna
    • Trzy miesiace temu zdiagnozowano u mnie raka szyjki macicy, stadium Ib, wielkosc guza ponizej 4 cm. Niemal natychmiast rozpoczelam leczenie - radiochemioterapie przedoperacyjna pod postacia: 23 seansow teleterapii i 4 seansow chemiotrapii z Cisplatine. W piatym tygodniu po zakonczeniu naswietlan przeszlam operacje histerektomie radykalna, takze z usunieciem wezlow chlonnych. Jestem 3 tyg po operacji i na dzisiaj - koniec z tym! Wczoraj przyszly wyniki histo - nigdzie sladu potwo...
    • Witam serdecznie i dziękuję za przyjęcie do forum. Mam nadzieję że zaglądną do mojego wątku osoby mające doświadczenie (niestety) z rakiem szyjki macicy. Nie stwierdzono u mnie raka ale bardzo się martwię objawami jakie mam od kilku tygodni. Podobne objawy miałam już około roku temu - nie wyjaśniono co to było, przeszło. Teraz wróciło i nie przechodzi :( Głównie martwi mnie nieustanny ból w podbrzuszu, czasem promieniuje trochę na pochwę, czasem jest to piekący ból, czasem tylko t...
    • bardzo przeprasza ale nie mam czasu na czytanie watkow. Mojej cioci wlasnie wykryli raka szyki macicy na szczescie we wczesnym stadium, miszkamy za granica i tutaj ona nie ma ubezpiecznia zdrowotnego wiec leczenie jest niemozliwe, musimy nastychmist wyslac ja do Polski zeby mogla tam podjac leczenie, bardzo prosze podajcie namiar na dobrego specjaliste. Bardzo dziekuje i licze na wasza pomoc magda
    • Dziewczyny, trafiłam tu przypadkiem, ale chcę podzielić się z Wami jedną sprawą. Moja mama miała raka szyjki macicy, była leczona naświetlaniami (potem dwie brachyterapie). Wszyscy lekarze tłumaczyli, że siłą rzeczy naświetlana jest część przewodu pokarmowego i dlatego trzeba zachowywać ścisłą dietę. ŻADEN NIE POWIEDZIAŁ, ŻE PRAKTYCZNIE TAKĄ SAMĄ DIETĘ należy zachowywać parę lat PO zakończeniu naświetlań. Skutek był taki, że obecnie przerabiamy chorobę popromienną, umiejscowioną ...
    • Witam was kochani!!! potrzebuje pomocy, może ktoś miał podabny przypadek !!! moja mama rok tem otrzymała diagnozę: rak szyjki macicy, miała operacje usunięcia narzadów kobiecych wraz z węzłami, niestety w węzłach stwierdzono również komórki rakowe.Było zastostowne leczenie radio i chemioterpią w Łodzi zakończone w X 2006. W tej chwili po zrobieniu róznych badań (pogarszające sie samopoczucie, chudnięcie i rosnące ob)stwierdzono w CT naciek w miednicy wzdłuz kosci biodrowej wycho...
    • Balbinko utworzyłam nowy wątek ,będzie go łatwiej znaleźć a może komuś przydadzą się nasze doświadczenia z nowotworem szyjki macicy(oby nie!).Zrobiłyśmy rtg kregosłupa i miednicy i poprosiłam lekarza radiologa o opinię.Są bardzo duże zmiany zwyrodnieniowe,dyskopatie aż w pięciu krążkach,kręgozmyk jednym słowem powiedział że kręgosłup jest strasznie zniszczony ale zmian typu przerzuty nie widzi.Ma prawo boleć.Natomiast bardzo martwią mnie te upławy, są bardzo duże i okresowo.W styc...
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się