justyna782 14.03.06, 13:22 Witam, mam pytanie o lek o nazwie EXCEDRIN-MIGRAINE. Czy jest on na receptę i czy jest on tylko do kupienia w USA.Jaka jest właściwa nazwa z aspiryną i bez aspiryny.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nimmka Re: migrena 14.03.06, 13:37 Excedrin Migraine: Acetaminophen 250 mg Aspirin 250 mg Caffeine 65 mg Excedrin ES: Acetaminophen 250 mg Aspirin 250 mg Caffeine 65 mg Excedrin Tension Headache to jest paracetamol z kodeina: Acetaminophen 500 mg (formulated with 65 mg caffeine) Aspiryna moze byc bardzo skuteczna w migrenie nawet w przyadku silnych migren a polaczona z paracetamolem powoduje ze obydwa srodki p/bolowe wzmacniaja dzialanie drugiego. To jest opis leku, ktory podala venus zasiegnawszy go z internetu. Lek jest w USA bez recepty. U nas nie dokupienia ale pare osob podsuwalo mysl jak mozna sobie z tym poradzic we wlasnym zakresie. Od siebie moge powiedziec, ze po przerobieniu calego arsenalu lekow zalecanych mi i dostepnych /ktore odstawilam wvbrew zalecenim lekarzy/ przeszlam na excedrin. Teraz wlasciwie raz na bardzo dlugi czas mam bole glowy nie osmiele sie mowic, ze migreny bo zam wage tego slowa. Moj organizm doskonale zareagowal na w sumie bardzo prosty lek, mysle, ze kruczek tkwi w proporcjach i jakosci poszczegolnych skladnikow. Przezywam obecne bole glowki na slabiutkiej wersji bez aspiryny. Biore tak sporadycznie, ze nie musze sie bac o nerki, zoladek i uzaleznienie. pozdrawiam nimmka Odpowiedz Link Zgłoś
edurbi Re: migrena 15.03.06, 10:15 polecam ten lek...naprawde pomaga, ale trzeba wziąść go w kiedy zaczynasz odczuwać dolegliwości migrenowe. Jak najwcześniej... A Excedrin jest niestety dostepny tylko w USA - nie spotkałam się z nim tutaj. Lek nie jest na recepte... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: migrena 15.03.06, 15:48 Z Excedrinem trzeba uważać, tak jak z każdym lekiem z kofeiną, bo może powodować bóle głowy "z odbicia". Oczywiście nie grozi to po jednorazowym zastosowaniu, ale codziennie przez kilka dni. Ja "mieszam" sobie sama taki koktajl, nie przyznając się lekarzom :( Biorę pół tabletki Efferalganu z kodeiną (250 mg paracetamolu i 15 mg kodeiny) i 1 tabletkę Aspiryny rozpuszczalnej (500 mg) i zapijam to wszystko kubkiem kawy. Czasem pomaga, czasem nie... Jak ze wszystkim. Mam zamiar zapytać w aptece, czy zrobią taki "excedrin" na receptę lekarską. W sumie składniki proste... Ale po tym, jak się okazało, że polskie apteki nie potrafią zrobić witaminy B2 w dawce 400 mg, trochę się załamałam :) (Pan farmaceuta powiedział, że nie mają takiego surowca i musiałby mi utłuc 100 tabletek B2 i ulepić wieeeelką pigułę, żeby wyszło 400mg. Obśmiałam się trochę.) Odpowiedz Link Zgłoś
nimmka skladniki 17.03.06, 08:30 Cos mam wrazenie, ze chyba tutaj jest wlasciwie pogrzebany jwakis pies, a napewno jego ogon. Osobiscie od poczatku poszlam rewelacyjnie na excedrin, a sukces tym wiekszy, ze ataki zaczely zmniejszac radykalnie czestotliwosc. {prawdopodobnie rzecz w tym, ze oryginalny jest robiony na innej jakosci skladnikach). Dlatego w Polsce nawet specyfik o blizniaczym skaladzie moze nie spelnic oczekiwan. Oczywiscie to jedynie spekulacje nawiazujac do B2. To cos jak z szamponami doskonaleych mardk zagranicznych sa doskonale jedynie na rodzimych polkach u nas jedynie opakowanie mowi, ze powinnismy sie spodziewac dobrego kosmetyku. Jednakniewie W tedy mam w miare porzadek w glowie i na glowie. heheheh pozdrawiam i milego dzionka wszystkim, a cierpietnikom w szczegolnosci Wczoraj widzialm fajny film z Gwynet Partrow /Gwyneth Parthrow/??? e tam. i bylym Lopezki. Po polsku: Gra o milosc. Juz strszaczek, ale jak ktos nie widzial to polecam Odpowiedz Link Zgłoś