Forum Turystyka Europa Turcja
ZMIEŃ
      region

region

(18 wyników)
    • Witam, Chciałabym się wybrać do Turcji pierwszy raz w życiu. Niestety nie mogę się zdecydować, który region jest fajniejszy Alanya czy Marmaris? Dodam,że będę tylko tydzień i z wycieczek fakulatywnych interesuje mnie może jakiś rejs, chociaż z miejscowości Marmaris korci mnie też wyspa Rodos ( tu jeszcze musiałabym poczytać czy się opłaca). Proszę o opinie osoby, które często podróżują w te rejony. Dodam,że dyskoteki najmniej mnie interesują.Dzięki
    • witam,do Turcji chce sie wybrac 1 raz bo Egipt mam zaliczony juz kilka razy,Tunezje tez wiec czas na ten region i pytanie mam ktory region byscie mi polecili,chodzi mi o cieple morze i bliskosc ciekawych fakultetow? prosze o propozycje.
    • Polskie biura podróży oferują trzy kierunki, tzn. docelowe lotniska: Antalya, Dalaman, Bordum (przynajmniej tak wygląda we Wrocławiu). Czym charakteryzuje się dany region i gdzie przeciętnemu polakowi może być najlepiej - Antalya, Alanya (inna nazwa czy to samo?), Side, Dalaman, Fethiye, Oludeniz, Kemer, Beldibi, Bordum. Miesiąc wylotu: lipiec.
    • Witam, planuję w lipcu wyjazd do Turcji. Nie wiem , który region wybrać, interesuje mnie ładna plaża (w miarę możliwości nie kamienista ani żwirowa) i możliwość kąpieli w morzu bez zejścia do wody z jakiejś platformy czy płyt. Nie ukrywam, że dopiero zaczynam się rozlgądać za ofertami, wszystko jest bardzo przebrane (dodatkowo ogranicza mnie wylot z Poz lub Wro). Na jaki region się ukierunkować biorąc pod uwagę w/w? Pozdrawiam wszystkich :)
    • Witam wybieram się pierwszy raz do Turcji i nie mam bladego pojęcia jaki region wybrać. Jade z 13 letnim dzieckiem i nie ukrywam ze zalezy mi na jakims fajnym hotelu 4-5* z rozbudowaną infrastrukturą basenową (rury, zjeżdżalnie). No i jadąc na 2 tygodnie, zeby można trochę (ale nie za wiele) pozwiedzać. Może cos polecacie fajnego? Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi.
    • Czy ktoś zna hotel Panorama Park w regionie Dalaman? Wybierzemy go chyba z moim chlopakiem na spedzenie tygodniowego urlopu i chcielibysmy wiedziec, jakie wrazenia maja osoby,ktore tam również spedzały częsć wakacji. Zalezy nam głównie na czystej wodzie i w miare przyzwoitym poziomie pokoi. Czy ktos moze sie podzielic wrazeniami?
    • jakie miasteczka są oddalone od miejskich kurortów ? tylko spokój i cisza :)
    • Nie chcę lecieć do Alanyi :/ Gdzie są ładne plaże i piękne krajobrazy ? :)
    • Witam Wszystkich! Czy ktoś, kto był w tym regionie, może napisać mi o nim kilka słów - czy ciekawy, jakie plaże, itp. A moze ktoś był w hotelu Alara Park, albo się tam w tym roku wybiera...?
    • nigdy nie byłam w Turcji a chciałabym się wybrać. Bardzo proszę tych, którzy już tam byli o odpowiedź gdzie ich zdaniem jest najładniej i co polecacie. Z góry wszystkim dziękuję
    • i zejście do morza było piaszczyste?
    • We wrzesniu wyjeżdzam pierwszy raz do Turcji?? Nie moge się zdecydować gdzie dokładnie, myslałam o Alanyi, Marmaris czy Oludeniz, czy ktoś był w tych miejscach i może mi doradzić?? Lubie nocne życie ale piekne widoki i plaże też mi sie marzą:)
    • Czy był ktoś z Was w hotelu Belle Vue Resort w Camyuva (region Kemer? Mam zamiar wybrać się w sierpniu z żonką z wezyrem i ciekawią mnie opinie nt. hotelu i okolicy.
    • Witam, Planuję wycieczkę do Turcji z Biura Alfa Star i zastanawiam się który region jest najlepszy. Jestem młodą osobą i chciałbym aby każdego wieczoru "bylo co robić" ale chciałbym również dużo zwiedzić:) Czy Bodrum? Czy Riwiera Turecka czyli Antalya i Alanya? Czy Wybrzeże Egejskie? i który z tych regionów jest najtańszy? Z góry dziękuję doświadczonym pozdróżnikom:) Kasia
    • W tym roku chcemy wybrać się do Turcji, i myślimy o miejscowości Yalikavak niedaleko Bodrum. Czy ktoś może mi coś powiedzieć o tym regionie Turcji. Jakie są tam plaże i okolice? I czy warto? Za wszystkie rady z góry dziękuję.
    • Cześć. Lecimy do Turcji w region gdzie jest dużo komarów. Poradżcie jaki krem jest dobry na odstraszenie koamrów i czym się smarować jak już ugryzie... Takie elektryczne ustrojstwo montowane w gniazdku już kupiłam, poczekamy na efekty. Pozdrawiam.
    • Witam was forumowicze tak jak w temacie zastanawiam się czy sytuacja może wpłynąć na podwyższenie cen w tym sezonie do Turcji? w koncu może być większy popyt co wy na to?
    • Proszę o opinie o regionie,morzu i plaży.Zastanawiam się nad hotelem Majesty Tuana w oludaniz lub Aqua Fantasy w Kasadasi albo Pine Bay club,oba w Kasadasi.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się