Forum Kultura Książki SF & Fantasy
ZMIEŃ
      republika

republika

(6 wyników)
    • (mam nadzieje, ze nikt sie nie obrazi, ze juz rozpoczalem, a jesli tak i jesli nikomu nie bedzie pasowac przyjeta przez mnie epoka i poczatek nowego epizodu, to trudno- najwyzej porzucimy ten watek i rozpoczniemy jeszcze raz) Azubin zamknal oczy... Pojazd powoli i lagodnie opadl na powierzchnie ladowiska. Lubil ten moment, gdy lekkie wibracje poteznialy i niemal mogl odczuc lacznosc z poteznym mechanizmem pojazdu. Gwardzista zasalutowal mu, gdy opuszczal poklad. Zolnierze ...
    • Witajcie moi drodzy. Oto zaczyna sie drugi epizod naszej wielkiej epopei. REPUBLIKA KONTRATAKUJE Nad przemyslowa dzielnica Couruscant zapadal zmierzch. Zolnierze czekali w milczeniu. Kazdy nerwowo zaciskal dlonie na swoim blasterze. Od wielu lat rebelia byla juz niemal zniszczona. Tym wiekszy jednak budzila strach. Rebelianci, ktorzy niemal doprowadzili do upadku Republiki stali sie juz zywa legenda. Pomimo oczywistej przewagii zolnierze bali sie. Bali sie mitycznej juz pot...
    • lem(5)

miałem 7 lat, kolega ojca podarował mi książkę, mimo, zę wtedy nie rozumiałem 1/1000 tego co tam zapisano, nie to było wazne, wazne było to coś czego nie dawało mi nic innego, Cyberiada - opasłe tomiszcze z grafikami Daniela Mroza. Czytając Bajki Robotów, Kobyszczę, przeróżne przygody Trurla i Klapaucjusza co chwila odkrywałem nowe warstwy, drugie i trzecie dna tych opowieści, przez wiele lat sięgając po stary, rozlatujący się tom znajdowałem w nim coś innego, coś co pozwalało mi po ra...
    • Witam, Wybralem sie na film z kolezanka. nie bardzo mialla ochte, ale jakos sie udalo :-) Byl bardzo zabawny, a zwlaszcza sceny milosne. Jeju, nie spodziewalem sie czegos tak zalosnego, jakbym ogladal Beverly Hills czy Dawson's Creek :-) Przystojny mlody Vader i pienka Amidala (ten bialy kostiumik...) w koncu sie spykneli, ale jakos dlugo im to przychodzilo. Jak tylko sie spotkali od razu wyczuwalo sie to napiecie, ona miala ochote na niego, a on na nia :-) Obok nas siedziala jaks...
    • 1) Drewniany Obi Wan (koszmarne aktorstwo) 2) Równie drewniany Darth ( koszmarny brak aktorstwa) 3) Tragiczny dubbing i dialogi (to co mialo byc zabawne wyszlo sztuczne ,moze w duzej mierze dzieki dubbingowi,ale aktorzywcale nie pomagali) 4) Lot przez wroga flote przy odbiciu Palpatine (w srodek wrogiej floty w dwa mysliwce,kompletnie niewiarygodne) 5) Charczacy general droidow -kurna jak moze charczec drioid w dodatku walczacy jakby mial trzy najnowszej generacji pluca (tylko na ch...
    • Prolog: Mroczna, podziemna sala w dawnej bazie Imperium. Naprzeciw siebie stoją dwie postaci ze świetlnymi mieczami w dłoniach. Jedna ma miecz żółty, druga czerwony i podwójny. Mierzą się wzrokiem.Na podłodze leży młody mężczyzna z odciętą dłonią. Bezradnie patrzy na swego mistrza, Mikołaja, walczącego właśnie z mrocznym lordem Sith, Darth Azubinem. Wie, że jego czyny nie moga zdecydować o wyniku walki... Sith i Jedi okrążają się, każdy boi się zaatakować pierwszy.... Piękny dzie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się