sierpniu

(14 wyniki)
  • Czy ktoś orientuje się, czy na Słowacji i na Węgrzech 15. sierpnia jest dniem wolnym od pracy i, jak u nas, pozamykane są wszystkie możliwe sklepy?
  • Witam, wybieramy się nad Balaton w II połowie sierpnia, jedziemy aż z Gdańska, prawdopodobnie do Alsoors, kemping Europa. Jestesmy rodziną 2+2, dzieci (dwóch chłopców) w wieku 6 i 9 lat. Może ktos ma ochotę się przyłączyć? Pozdrawiam Aneta
  • Sarospatak czy coś innego? Witam! Początkiem sierpnia chcemy sie wybrać rodzinką 2+2 na Węgry (I-szy raz). Poniewaz jestesmy z Podkarpacia a a na początek nie chcemy jechac dalego to trochę czytając na forach wstępnie padło na te miejscowości. Boimy się też "kombinatu" jakim jest Hajduszoboszlo. Obawiamy się też czy bliskość słowackiej i polskiej granicy nie robi w Sarospatraku tłumów. Chcemy jechać w I-szy poniedziałek sierpnia na jakiś tydzień a moze dłużej w zależności od cen...
  • Mam pytanie, czy ktoś był i mieszkał w bungalowach. Wybieram sie tam końcem sierpnia i chciałabym wiedzieć na co sie nastawic na miejscu, co ze sobą zabrać. Pozdrawiam, malgig
  • Jak tam jest, ceny, ilośc ludzi, itp.. użyteczne informacje
  • Mam konkretne pytanie na temat pobytu nad Balatonem. 5.08-7.08.08 byłam na campingu Nepfeny po północnej stronie. Balaton niewątpliwie urzekłby mnie gdyby nie latajace insekty. W ciągu dnia ich obecnośc była dokuczliwa ale to co działo sie o zmroku w nocy i nad ranem to koszmar.Od latających owadów było aż gęsto w powietrzu.Powiedz mi czy to zjawisko jest standardowe nad Balatonem, czy o każdej porze roku czy sezonowo? A może tylko po północnej częśći Balatonu? Z góry dziękuje za odpow...
  • Witam. Czy ktoś był w Tiszaujvaros w tym roku? Jak tam jest obecnie? Ja byłem w tamtym roku i mam zamiar znowu tam pojechać.Chciałbym wiedzieć,czy nadal jest tam tak fajnie?Chciałbym tez podziękować i zapytać jeszcze raz forumowiczkę pt.jola.nda.Rok temu Twoje info duzo mi pomogło.Wybieram sie początkiem sierpnia,więc jeszcze jest dużo czasu,ale wolę coś usłyszeć na ten temat wcześniej.A tak w ogóle,jakby ktos sie wybierał do Tiszaujvaros w dniach 1-8 sierpnia,to chetnie możemy razem ...
  • Nie wiecie, jak jest z kwaterami w Siofok? Czy jeśli przyjadę na parę dni w drugiej połowie sierpnia bez rezerwacji znajdę jakieś niedrogie miejsce?
  • Witam. Wybieram się w tym roku za niecałe 2 tygodnie na camping do Alsoors na Węgrzech i mam w związku z tym kilka pytań. Z pytań ogólnych: 1. Ile wynoszą opłaty za winiety w drodze na Węgry? (jadę z Wrocławia może ktoś jechał tymi samymi trasami?) 2. Czy jest coś co polecacie zabrać do jedzenia ze sobą z Polski, czy jest coś co tam trudno dostać? 3. Kompletnie nie mamy pojęcia ile zabrać ze sobą Euro na podróż w obie strony i ile tam powinno się mieć forintów, żeby przeżyć, j...
  • Jadę 16 sierpnia do Bogacs, wolę zwiedzać zabytki raczej przyrodnicze, co polecacie? Wcześniej chcę opracować plan pobytu, żeby oszczędzić sobie szukania na miejscu. W ubiegłym roku dowiedziałam się, że można zarezerwować sobie przez internet bilety do jaskini Pukevni- i całe szczęście, bo jak odebraliśmy nasze bilety o godz 11, to na ten dzień już biletów nie było. Dzięki za wszelką pomoc.:)
  • Witam serdecznie! Wybieramy się w tym roku nad Balaton, z dwoma bąblami (1 rok i 3 lata). Może ktoś był i coś nam może poradzić, tak aby dzieci miały frajdę i żeby można było trochę połazić. Najlepiej gdyba była tam jakaś plaża. Proszę o sugestie.
  • czy ktoś zwiedzał te jaskinie? jakie wrażenia?
  • Witam 15 sierpnia ruszam z wawy do brna na moto gp. Tuż za granicą czeską planuję nocleg. Może znacie jakieś ciekawe miejsce godne polecenia? Nie dalej niż Olomouc. Do tego czasu polecam: s9.gladiatus.pl/game/c.php?uid=31009
  • Mam pytanie, czy lepiej zatrzymać się w Liptovskim Mikulaszu czy w Basenowej. Chcemy pojechać w lipcu. Czy za 30 zł od osoby mozna znaleźć przyzwoity nocleg? Trzeba robić rezerwację czy mozna znaleźć na miejscu (jedziemy z dzieckiem, więc to ważne)?I le kosztuja wejścia na basen w Basenowej i Tatralandii? Dziekuję z góry za odpowiedź

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się