Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      sol

sol

(10 wyników)
    • Witam i pozdrawiam- zupelnie nie szukajac natknelam sie na to forum i od jakiegos czasu sobie tu "pocichu" zagladam. Mam rowniez hashi- zdiagnozowane 5 lat temu. Ostatnio nasunelo mi sie takie pytanie odnosnie soli jodowanej. Skoro Hashi "nie lubi jodu" to jak to sie odnosi do spozywania jej? Troche glupie te pytanie ale moze macie jakis poglad na te sprawe?
    • Dziewczyny, kiedyś na forum widziałam wątek dotyczący soli, chyba pod nazwą Salvita? Poprawcie mnie jeśli się mylę. Jaką jeszcze inną sól używacie? Ja w marketach widzę tylko sól jodowaną lub morską :-( Pozdrawiam, Agnieszka
    • czy tez macie przy niedoczynnosci glód soli, a przy ndczynnosci raczej unikacie slonego i goracego jedzenia?dlaczego tak jest ?
    • Szukalam na forum i w necie i nie znalazlam czysto okreslonych regul. Czy jesli z mojej tarczycy juz nie bede miala pozytku (tak powiedzial endokrynolog), to znaczy, że mam dożywotni zakaz spożywania: - ryb morskich - soli jodowanej - pepsi (mój substytut alkoholu, którego nie piję prawie w ogóle, pomijając drink malibu i szampan w sylwestra) - alkoholu jako składnika-dodatku w innych potrawach - napojów gazowanych - warzyw kapustnych - soja - potraw podwyższających cholesterol - np....
    • Ma tez duza dawke kwasu foliowego i zelaza. Ktora z Was przyszlych mam go bierze? Dla nas hashimotek wydaje sie to dobry preparat. Ada
    • Witam serdecznie krótko jestem na forum ale zdążyłam sie zorentowac ,że jesteś znawcą tematu chciałam się ciebie poradzić w kwestii stosowania soli jodowane lub morskiej czy to szkodzi ?Od dwóch lat stosuje równiez olej z wątroby rekina przeciw rakowo gdyż jestem po nowotworze piersi.Nie wiem czy tez można stosowac jakieś witaminy bo moja onko uważa że przy nowotworach jest zabronione oprócz tranu z rekina .Jak tak przegladam forum to wydaje mi się że ten mój rak piersi pomimo braku ob...
    • co sie pod tym kryje? wiadomo - sol kupuje niejodowana, ale ostatnio zaczelam czytac etykiety kupowanych wedlin, sosow - wszedzie sol jodowana. W takim razie co mozna jesc? Czy to aby nie wyolbrzymianie? Zwracacie na wszystko uwage? Poza tym nad morze tez w takim razie nie wolno? a co maja zrobic hashimotki, ktore tam mieszkaja?`Ech, tyle pytan mi sie dzis nasunelo. Cierpliwych prosze o odpowiedz :) Pozdrawiam!
    • muszę zadać to pytanie bo ciekawość nie daje mi spokoju. czy używacie sól jodowaną w swojej kuchni? i czy słyszeliście tezę że jej spożywanie może wywoływać zapalenie tarczycy typu hashi?
    • czy przy stwierdzonej i leczonej tyroksyną chorobie hashimoto można jeść sól jodowaną czy lepiej niejodowaną??? Czy trzeba stosować jakąś dietę, czegoś np. unikać ?
    • Proszę powiewiedzieć dlaczego jod przy naszej chorobie niewskazany? Czy ze względu na leki które bierzemy? I jeszcze jedno wyieram się w najbliższym czasie do groty solnej, można ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się