Forum Dom Developerzy: Warszawa
ZMIEŃ
      sprzedam

sprzedam

(268 wyników)
    • WItam, mam działkę w Warszawie, na jakieś 3 miesiące powinien być już zatwierdzony MPZP dla tej działki, w związku z jego uchwaleniem przy sprzedaży będe musiał zapłacić podatek od wzrostu wartości tej działki po uchwaleniu MPZP i teraz pytanie czy bardziej będzie mi się opłacało sprzedać przed uchwaleniem i nie płacić podatku czy po uchwaleniu cena wzrośnie jeszcze więcej niż wyliczą mi podatek ? Może mi ktoś coś poradzić ?
    • Stoję sobie w korku na ulicy Grzybowskiej. Nudzę się. Radio gra. Samochody stoją. No to rozglądam się. Patrzę w lewo - pizzeria, patrzę w prawo - inwestycja. I czytam plakat - 17% sprzedanych mieszkań (w domyśle - spieszcie się bo ludziska wykupują!). Wracam do domu, odpalam internet, sprawdzam ile mieszkań jest ogólnie. 69. Piękna liczba. Mistyczna. Ale do rzeczy. 69*17/100 = 13 No ludzie! Nie bądźcie żłoby. Larum grają. DD tak się stara i takie luksusy stawia, a wy kupować nie...
    • A pamiętam czasy że sprzedajacym zalecano montaż drzwi obrotowych, aby klienci się nie pozabijali:) media.wp.pl/kat,1022943,wid,11340020,wiadomosc.html?ticaid=18750
    • biznes.onet.pl/hipoteki-mniej-bankow-z-kredytem-w-euro,18629,4893561,1,analizy-detal Na wykresie cen mieszkań powoli rysuje się formacja wodospadu :D
    • Kupiłam mieszkanie w nowym bloku, teraz okazuje się,że sprzedano 20 % mieszkań. Deweloper opóźnia podpisanie aktów notarialnych, a i tak jeśli zawiąże się wspólnota, my zwykli lokatorzy będziemy mieć mniejszość, bo 100 mieszkań jest niesprzedanych. Podobno zalegają ze spłatami podwykonawcom. Jakie mogą nas spotkać niespodzianki, czy jesteśmy na przegranej pozycji i cierpliwie mamy czekać aż deweloper posprzedaje mieszkania? Co potem jak zawiąże sie jednak wspolnota, czy dew...
    • Sprzedam mieszkanie na Sadybie (róg Bonifacego i Sobieskiego) o wysokim standardzie w nowym budynku, na drugim piętrze: 60 m2, własnosciowe, spółdzielcze. Trzy pokoje, kuchnia, łazienka, wc. Salon wychodzi na płd., dwa pozostałe pokoje na wsch. Mieszkanie posiada spory balkon. Na dole znajdują się sklepy, banki, apteka, bliziutko jest przystanek autobusowy. Cena do negocjacji. Kontakt tel: 500 035 436
    • Co sądzicie o pomyśle kupienia mieszkania, żeby ulokować tak pieniądze? Znacie kogoś, kto kupił mieszkanie nie dla siebie, tylko, żeby zarobić na nim, kiedy ceny wzrosną. Wynajmuje czy planuje wynająć, a później sprzeda. Ciekawa jestem czy to dobry pomysł.
    • paru tygodni mam w nim swoją rękę, która za nic nie daje się z niego wyciagnąć. Wygląda na to, że dzięki temu nocnika nie zabierze mi komornik kiedy przyjdą mnie licytować, a co stanie sie gdy nie sprzedam mieszkania w dobrej cenie. Pomóżcie.
    • sprzedam(11)

Sprzedam luksusowy apartament na Tarchominie powierzchnia 18m2 - łazienka 2m2, kuchnia 10m2, pokój 5m2 Kameralny budynek - jedyne 275 mieszkań 12 piętro z 16 Piękny widok na oczyszczalnie ścieków Elegancka płyta z lat 70. 10 miejsc postojowych przed budynkiem w cenie mieszkania. Cena 400000PLN - Ważna tylko do 7 kwietnia - później wzrasta! Spiesz się - taniej nie będzie!
    • OKAZJA! tel. 606776424 Sprzedam mieszkanie 72 m kw al. KEN, rok bud. 2005, 50 m. od stacji metra Natolin, 1. piętro, winda, 4 pokoje w tym jadalnia z możliwością przearanżowania np. na gabinet, dwie lazienki z dwoma WC, w tym jedna zpodgrzew. podłogą, wanna z hydromas., kabina prysznic, salon pol. Z kuchnią, okna na wschód i zachód, loggia na al. KEN, duża piwnica, zostaje sprzęt AGD (lodówka z kostkarką lodu i samodzielnym filtrem wody - jakość wody oligoceńskiej do picia bez pr...
    • Sprzedam bezpośrednio. Okazyjnie. 3 pokoje .strona płd-zach.; do oddania na już; stan deweloperski; do mieszkania przynależy garaż. Inwestycja Edbud. Pasaż Bródnowski. Przy planowanej stacji metra . Od szukających okazji czekam na propozycję.
    • Największy polski deweloper , jak się przedstawiają , sprzedał aż 71 mieszkań w listopadzie wg. dzisiejszego Pulsu Biznesu . Cóż za ogromna siła popytu drzemie nadal w społeczeństwie . Ciekawe ile sprzedadzą w grudniu ?
    • a ile w Waszym ? / jak by co dodaje zdjęcia z telefonami) . Dla ułatwienia podam średnią liczbę płacht z ostatnich 6 lat (1/6). Chyba się blok sypie, po 6 latach!
    • Prosze o radę. Wydaję mi się że szaleństwo cenowe osiągneło apogeum. Zastanawiam się czy nie sprzedać teraz mieszkania i wynająć. Mamy z mężem dobra ofertę wynajmu 3 pokojowgo mieszkania w pełni umeblowanego od znajomych którzy pobudowali dom ale nikomu obcemu nie chcą wynająć a mieszkanie ma być dla syna który ma teraz 14 lat. Mamy mieszkanie 40 metrowe w nowym budowictwie w Warszawie i dostaliśmy w spadku mieszkanie w centrum innego miasta które teraz będziemy sprzedawać. Zamierza...
    • Ile mieszkań miesięcznie sprzedawało się w szczytowym okresie boomu, a ile sprzedaje się teraz? Mam na myśli Warszawę
    • my tu sobie gadu-gadu, analizujemy różne 'teoretycznie jedyniesłuszne' wskaźniki, ale podstawowe pytanie to jak się one mają do praktycznej sytuacji na rynku? prośba do tych którzy obecnie są w trakcie kupowania/sprzedawania mieszkania o podzielenie się spostrzeżeniami. ps. głupie komentarze proszę zachować dla siebie
    • Kupiłam mieszkanie w bloku około 200 mieszkan. Z tego co wiem tylko 30% się sprzedało. Nie wnikam w ceny mieszkań, ale czy mogę mieć z tego powodu finsowe problemy w późniejszej eksploatacji? Czy musimy zakładać wspólnotę i płacić np za sprzątanie klatki więcej, czy deweloper się dorzuca... Czy będę mieć większy czynsz? Trochę zaczynam się denerwować, bo wcale nie zpowiada się,że sprzeda się cały blok szybko. Spotkaliście się z czymś takim, jak się zabezpieczyć przed problemami...
    • biznes.onet.pl/7,1503743,prasa.html No to jak to jest z tym spłacaniem kredytów przez Polaków? Czyżby jednak polski subprime?
    • Sprzedam mieszkanie we Wrocławiu/Krzyki, komfortowe, 65 metrów. Cena 590 000,- zł. Zdjęcia + opis na maila. i.piasecka@gigant.net.pl Tel. 0501 282 351
    • Nawiązując do artykułu z Wyborczej - o inwestowaniu w Sofii wlepiam link do poczytania (bo to była dyskusja na forum ogólnopolskim) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=778&w=58699316&a=60240802 lub przeklejony teskt, dla tych co nie lubią linków ;-) ____________________________________ Witam, Jak widać 100-ileś wpisów a mało kto zrozumiał o co chodzi w tym artykule... A chodzi o to aby sprzedać w Warszawie i kupić w Bułgarii. Ludzie piszą, mówią o inwestowaniu i nie dostrzeg...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się