Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      straszny

straszny

(47 wyników)
    • Witam. Mam problem z 5letnią córką. Miałam dziś rozmowę z przedszkolanką, w sprawie tych "strasznych schodów". Otóż moja córka, boi się samodzielnie schodzić ze schodów. Jest tak, odkąd nauczyła się chodzić. Po schodach z naszego mieszkania (II piętro), schodzi sama, trzymając się poręczy lub ściany. Kiedy widzi, że to już ostatnie schodki, puszcza ścianę/poręcz. Nie stawia naprzemiennie nóg, a jeśli już to robi, to bardzo rzadko. Gorzej, jeśli to nowo poznane schody, lub źle oświetlone. Wted...
    • Wiem,wiem-przedszkole było tematem w sierpniu i we wrześniu,więc co dla niektórym mam jest to temat lekko przestarzały.Dla mnie akurat nie,bo mój synek (2 lata i 5 miesięcy) idzie do przedszkola w lutym 2010.Od jakiegoś czasu opowiadam mu o tym jak będzie w przedszkolu.Szukałam na youtubie jakiś filmików,gdzie dzieci bawią się w przedszkolu ale nic nie znalazłam.Ale akurat wczoraj kupiłam książkę "Przedszkole.To nic strasznego".O taką: www.gandalf.com.pl/b/przedszkole-to-nic-str...
    • Od jakiego wieku Waszym zdaniem mozna dziecku wlaczyc bajke typu Scoobi Doo?
    • Może coś poradzicie z własnego doświadczenia, jak poradzic sobie ze strasznymi zapraciami u 16 miesięcznego dziecka. Jest zdrowe, prawidłowa dieta, dużo spacerów. Wypróżnia sieraz na tydzień, po wypróżnieniu na 2 dzień zaczyna siadac po kątach i widzę, że chce jej się kupkę, ale nie może zrobić. Podawałam przepisany przez lekarza Duphalac, potem Debridat i nie przynosza skutków. Czopki glicerynowe są dobre doraźnie, ale przecież to nie może byc jedyny sposób na wywołanie wypróżnie...
    • Witam dziś mój 14 msc syn wstał ze strasznie "szczekającym" kaszlem.Wczoraj nic nie zapowiadało że taki kaszel może wystąpić.Żadnych innych objawów przeziębienia nie ma.Rano przy okazji odwozu starszego syna do szkoły podjechałam do lekarza aby osłuchał małego.Lekarz nic nie stwierdził,osłuchowo czysty,gardło czyste.Przepisał flegamine w kroplach i w razie czego na noc podać nurofen.Mały jest grzeczny nie marudzi ma apetyt tylko ten kaszel mnie przeraza,tak jak by mu krtań zaatakowało.Mam py...
    • Moj synek ma 21 miesiecy i zrtobił sie z niego straszny złosnik, ogolnie jest bardzo grzeczny, ale czasami jak nie chce mu dac czegos co bardzo chce to kładzie sie na podłogę albo bije sie rączkami po głowie, czasami tez chce mnie uderzyć. Czy to jest normalne zachowanie w tym wieku? czy w taki sposob pokazuje swoje niezadowolenie i złośc? No i czy to minie?
    • Witajcie, mam problem z synem i potrzebuję porady bardziej doświadczonej mamy: Syn od trzech nocy pod rząd budzi się z krzykiem.Śni mu się dokładnie ten sam sen:jedzie na rowerku, za nim jedzie pędzący tir i zabija go. W nocy z poniedziałku na wtorek wysłuchałam cierpliwie szkochu, utuliłam, zapewniłam że to tylko zły sen.Następnego dnia rano zapytałam co mu się śniło ( chciałam sprawdzić czy pamięta ) i tu mnie zaskoczył bo słowo w słowo to samo wyklepał co w nocy. Z wtorku na śr...
    • czy mieliście podobne problemy?: mój synek, lat 6, niezwykle energiczne, wesołe i radosne dziecko dwie noce temu obudził się ze strasznym przerażeniem, bo miał zły sen. po chwili okazało się, że śnil mu sie jakiś wyimaginowany potwór bez rąk i nóg i ryczał na niego strasznie.... Rzeczywiscie potworne, po godzinie tulenia i uspokajania dziecko zasnęło i spało słodko do rana. ALE: wieczorem dziecko nie chce iść do swojego pokoju, trzyma się kurczowo mojej spódnicy, ma łzy w oczac...
    • Mój prawie 4-letni synej jest straszna gadulą,jak nie rozmawia sam ze sobą to śpiewa ,piszczy,wydaje bliżej nieokreslone dżwięki itp.Ja już czasami mam dosć,aż mi się ciśnienie podnosi gdy zadaje milion pytań .Brak ciszy w naszym domu to norma,dopiero wieczorem jak śpi jest chwila dla siebie.Czy wasze dzieciaczki też tyle gadają,piszcza ,śpiewają itp?Jak na to reagujecie?
    • pomocy, bo oszaleje. moja corka zawsze byla bardzo spokojna, rzadko plakala, budzila sie raz w nocy na mleko. od tygodnia jest sajgon. nie chce zasnac, budzi sie z placzem i szybko wpada w histerie. najbardziej jak bierzemy ja na rece. pozniej jeszcze bardziej jak odkladamy do lozeczka. o co chodzi do cholery? co to moze byc?
    • Witam .Dziewczyny co robić bo juz mi rece opadają.Moja Wika ma dwa latka .Do tej pory nie mieliśmy zadnych problemów ze spaniem.Od jakiegoś miesiąca dziecko nie chce samo zasypiać.Jak juz zasnie to wybudza sie w nocy ze strasznym płaczem i nie chce dalej spać.Nie wiem juz co robić.Nic jej nie zmienilam w pokoiku ,nic nowego nie dawałam do jedzenia,nic sie w jej zyciu nie zmieniło więc z kąd te problemy i ten straszny ryk !!! w nocy .Co robić ? Może kktóras z Was miała podobny problem.
    • Witam, mam pytanie - czy uczulenie na pieluszki może wystąpić dopiero w wieku 1,4 roku?? dotąd nie mieliśmy żadnych problemów, a teraz Synek ma od dłuższego czasu straszne odparzenia, jak tylko uda nam sie zaleczyć po chwili pojawiają sie znowu:( stosujemy Tormentiol, sudocrem albo mączke ziemniaczaną. Zmieniamy pieluszki bardzo często:( proszę o podpowiedzi. dziękuję i pozdrawiam
    • Drogie mamy prosze was o rade. moja 3 letnia corka, je bardzo malo. Zeby bylo jasne ile, przytocze Wam dzienny jadlospis: wczesnie rano wypija butelke mleka, na sniadanie je jedna parowke, na obiad potrafi nie zjesc zupelnie nic, a czasem malego ziemniaczka, i zostaje kolacja, 2 gryzy kanapki i przed snem rowniez wypija mleko. prosze bardzo o rady bo wydaje mi sie ze jest to bardzo malutko :( dodam ze wazy ona 14,5 kg i mierzy okolo 95 cm. Z gory dziekuje za rady:)
    • Córka ma półtora roku.Wieczorem zjada kaszke,kąpiel i idzie spac.Zasypia sama w swoim łózeczku.Jakis czas temu odzwyczałam ja od nocnego jedzenia i teraz pije mleko tak.ok.5 rano (zdarza sie tez ,ze je o 4 rano albo dopiero o 6,np ale to i tak sukces bo wczesniej jadała o 2-3 nawet :/).Smoka uzywa nadal do dziennej drzemki oraz do zasypiania i w nocy ma go cały czas w nocy,wiec jak sie przebudzi i jeczy to sobie go sama bierze. Od jakichs 2 tygodni budzi sie w nocy z płaczem :( Pobudki sa ...
    • Witam mój synek ma 5 lat i ma straszne zaparcia trwające nawet tydzień, wypróbowałam juz chyba wszystkiego włącznie z podgrzanym mlekiem na czczo. ostatnio kupiłam mu syrop Laktulozę i już od 2 tygodni codziennie rano przed śniadaniem daję mu to, ale to też nie pomaga, załatwia się raz na tydzień przy tym kupki są bardzo twarde. poradzcie coś drodzy Forumowicze, może znacie jakieś inne sposoby!!! pozdrawiam
    • Edukacyjna rzecz, nie wiem dla jakich dzieci. 4,5 letniemu sąsiadowi bardzo się ten kościotrup spodobał i mama mu kupiła czaszkę. Nie mogła włożyć szczęki, poprosiła mojego mężą. Moja 5-latka jak to zobaczyła kazała czym prędzej ją oddać ale gazetę zostawić. Na rysunku ją to interesował, tak samo jak w reklamie. Ale dzisiaj-szok!! Poszła do sąsiada a on ma przyklejoną na ścianie miarkę z tym kościotrupem.Moja córa narobiła lamentu, że się go boi, że nie wejdzie do tego pokoju, że trze...
    • Już chyba wiem skąd te nocne pobudki. Moja córka boi się Uka. Nie mam pojęcia co to jest, ale to chyba coś w rodzaju Bobo. Wczoraj nie dała się położyć w ogóle do łóżka. Gdy jest ciemno przychodzi Uk. Prawdopodobnie to słowo wywodzi się od odłosu, który wydajemy jak jest ciemno: uuuuuuuuuk, czy uuuuuuuuuuuuuch. Jak ja "odstrachać"? Sytuacja się pogarsza, bo starsze ją straszą opowiadając, ze Uk jej odgryzie uszy, zje oczy, nos i nogi. Oczywiście rozmawiałam z nimi o tym, ale dzieci ja...
    • Zawsze byłam przeciwna tego typu meblom ale syn rozpływa się nt. łóżka - autobusu. Poszliśmy oglądać a młody łaził po nim, udawał, że śpi.. Cały rozanielony. Opowiadał w samochodzie w drodze powrotnej o 'busie'.. No i w sumie niedługo będzie miał nowy pokój i mogłabym mu go kupić ale chciałam mu urządzić inaczej ten pokój tylko tak sobie potem pomyślałam czy robię to dla siebie czy dla niego. Bo mój syn to chciałby tapetę w rybki i autobus :P Mój zmysł estetyczny jest tym faktem sponiew...
    • mój synek ma 15miesięcy i od tygodnia strasznie się złości.Gdy mu coś nie wychodzi zaraz jest jeden wielki krzyk i placz i pisk.A gdy zabronie mu czegoś to płacze tupie nogami a potem kładzie się na podłodze i dalej płacze.Wasze dzieci też tak robią?
    • Witam . Czy warto wybrać się na ten film z 7-letnimi dziećmi , nie będą się bały ? Jeśli któraś emama widziała to poproszę o informacje- bo nie wiem czy nie będę musiała wychodzić z kina po 15 minutach a moje paskudy mnie strasznie męczą . Pzdrawiam e-mamy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wersja mobilna