Forum Turystyka Europa Skandynawia
ZMIEŃ
      styczniu

styczniu

(3 wyniki)
    • Ze Sztokholmu wróciłam 3 dni temu i odżyła moja miłość do Skandynawii, a wręcz obudził się niepohamowany apetyt na więcej :-) Kolejnym celem chciałabym uczynic Kopenhagę - w Danii nie byłam jeszcze nigdy, podróżować będę jak zawsze z moim 4-letnim synkiem. Jak w praktyce wygląda poruszanie się po mieście - w porównaniu do Sztokholmu - karty całodobowe na wszyskie środki trasportu, darmowe przejazdy dla dzieci? Kopenhaga w styczniu to dobry pomysł? Wiem, że Tivoli nieczynne, ale z pewnością to...
    • czesc jade za tydzien do oslo we wtorek. mam tam do dyspozycji samochod i noclek kolo oslo. chialabym zwiedzic jak najwiecej mozliwe w tym czasie. powrot wsobote rano. czy o tej porze roku mozliwe jest zwiedzanie fiordow? jaki plan wycieczki polecacie? kompletnie nie znam norwegi, chcialabym zobaczyc ten glaz zawieszony miedzu skalami, hmm jakies 530km z oslo, czy drogi sa przejezdne? jakie rady z gory dziekuje za szybkie odpowiedzi
    • czy ktoś wie gdzie są organizowane kurssy nauki fińskiego w Helsinkach?może na uniwerku?może ktoś uczestniczył w takim kursie? za ile? kiedy się rozpoczynają? dzieki za wiadomości z góry

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się