Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      styczniu

styczniu

(4 wyniki)
    • od stycznia Wizz Air wprowadza 9 nowych tras z 3 rumuńskich miast Wizz Air umożliwi pasażerom tanie latanie ze stolicy Rumunii Bukaresztu (z lotniska Baneasa), zachodniego miasta Arad oraz z północno-centralnego regionu Transylwanii (Targu Mures). Te trzy porty zostaną połączone z Budapesztem, Rzymem, Barceloną, , Mediolanem, Londynem oraz z Dortmund niestey jeszcze nie z/do polski ale moze wkrotce :))))
    • fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/rumunia_i_bulgaria_w_ue_od_1_stycznia_2007_ale,795105,2943 czy to dobrze ? czy zle? ja mysle ze dobrze ten kraj sie bardzo szybko rozwija i ma duze mozliwosci
    • rozumiem że dziś mają Wigilię, czyli jutro i pojutrze święta więc od poniedziałku dopiero? czy w Prawosławiu inaczej to wygląda?
    • Kiedy jest obchodzone,bo na jednej stronie pisało,ze wtedy co Polacy,w tv mówią,ze prawosławie dzisiaj czyli 6 stycznia?No i jakie są tradycje trochę czytałam,ale chciałabym się dowiedzieć z waszego doświadczenia.Jakie wam się bardziej podobają: w Polsce czy w Rumunii? Tu jest strona na której czytałam,ze obchodzą 24 grudnia,na sam dół trzeba zjechać: www.consul-romania.pl/tourism/varia.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się