Forum Turystyka Europa Włochy
ZMIEŃ
      styczniu

styczniu

(7 wyników)
    • z 2 dzieci chcielibyśmy pod koniec stycznia pojechać do Rzymu, jak z pogoda? czy raczej deszcze? czy normalna pogoda? jak zaplanować zwiedzanie? czego nie możemy odpuścić?? zaproponujcie jakiś plan zwiedzania :)) to nasz pierwszy wyjazd, będziemy mieszkać ok. 10 minut od koloseum :)))
    • Witam. Bardzo proszę o informację na temat pogody w styczniu w Rzymie. Zamierzam się wybrać na 3 dni w celu zwiedzania i zastanawiam się co zabrać... czy ciepłą kurtkę czy parasolkę czy może to i to??:) jakie mniej więcej są wtedy temperatury?
    • Laduje w Pizie w czwartek wieczor i wylatuje w niedziele wieczorem. Czy miglibyscie mi doradzic jak zaplanowac pobyt, ktory ma sie koncentrowac na Florencji? To bedzie moja pierwsza wizyta we Florencji. A konkretnie: - jakie dojechac z lotniska w Pizie do Florencji? - przylot jest wieczorem o 21.00; czy powinnam pierwszy nocleg zaplanowac w Pizie? - czy mozecie polecic mi sympatyczny i centralnie zlokalizowany hotel we Florencji? no i moze pare fajnych restauracji. - jakie trzy ...
    • Cześć wszystkim. Planuje podróż z Włoch do Polski na około 2tygodnie i szukam jak najtańszej możliwości przejazdu, autokarem, samolotem czy tez pociągiem. Przeszukałem już wiele stron internetowych i niestety w okresie w którym chciałbym wyjechać (krótko po świętach, tj. ~25/12 do 10/01) wszystkie opcje są już niesamowicie drogie. Chciałem więc spytać czy możecie mi polecić jakieś tanie linie lotnicze czy autokarowe, nie wiem, cokolwiek. Najlepsza trasa to Pesaro-Grudziądz, oczywiście...
    • wyprzedaże? Pomóżcie proszę... koleżanka mnie męczy o taką informację, a je nie mam pojęcie :-/ Na kiedy ma rezerwować bilet? Koniec sierpnia, czy lepiej na wrzesień? Z góry dziękuję za pomoc :-)
    • Proszę bywalców lub rzymskich tubylców o podpowiedź jak należy ubrać się w końcu stycznia na zwiedzanie miasta. Wiem, że wygodnie, chodzi mi o pogodę jakiej mozna się spodziewać.Dzięki
    • Chciałbym pojechac do Rzymu w lutym. Połazić, pozwiedzać galerie. Czy ktoś wie, jaka tam jest wtedy pogoda? Temperatura, wiatr, słońce. Czy spacerowanie w lutym po Rzymie można jeszcze nazwać przyjemnością? w

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się