szary

(11 wyników)
  • mam pytanie moja prawie roczna córeczka czasami robi szare kupy,zazwyczaj są normalne , ale te dziwolągi co jakiś czas się zdarzają czy ktoś też miał coś takiego? zielona tez była ostatnio
  • gdzieś lista z lekami i możliwymi refundacjami na nie? oczywiście także z jakiego tytułu taka refundacja może być.
  • Witam:) Moj 16 miesieczny synek dostal wczoraj pierwszy raz 3 kropelki Hemoferu rozrobionego z sokiem, dzisiaj widze ze ma lekko szare zabki. Czy mozna zamienic ten lek na inny z zelazem bez skutkow ubocznych czy moze to sie czyms zmywa z zabkow?
  • U mojego niespełna 10 mies. synka zauważyłam szare przebarwienia na górnych jedynkach (dolne jedynki raczej ok, trudno stwierdzić, bo są wąziutkie, najlepiej widać to właśnie na górnych). To wygląda, jakby ząbki były momentami przezroczyste... Co to może być?
  • Czesc, Niedawno moja czteromiesięczna córeczka przechodziła zapalenie oskrzeli i w czasie kontrolnej wizyty lekarka zwróciła mi uwagę na zasinienie wokół jej ust. Stwierdziła, że mała najprawdopodobniej zmarzła, ale kazała ją obserwować żeby wykluczyć np. wadę serca. Z moich obserwacji wynika, że zasinienie pojawia się i znika niezależnie od temperatury otoczenia, ale w wadę serca nie bardzo chce mi się wierzyć - dodam że żadna lekarka nigdy nie wykryła żadnych podejrzanych szmerów, czy innyc...
  • Muszę się wybrać na kontrolę z moim synkiem. Jak technicznie wygląda badanie pod kątem wady wzroku u 3 latka? Tylko komputerowo, czy też ma czytać na tablicy, czy jeszcze inaczej? Jakoś nie widzę tego, bo synek należy do bardzo ruchliwych - szczególnie w nowym miejscu, gdzie tyle jest do obejżenia na około.
  • mój 2 letni synek ma przy dużym palcu u nózki chyba wrastający paznokieć, z boku paznokcia mała jakby "kuleczka" ze skóry - i boli go przy dotyku, i węższych butkach, jak mu pomóc bo słyszałam ze mozna włozyc watkę tam, ale czy on to wytrzyma i na pewno nie pozwoli tam sie dotknąc az tak, moze jest inny sposób?
  • Moja 4 letnia corka od kilku dni robi bialy/szary stolec. Tydzien temu przechodzilysmu jednodniowa grype jelitowa. Dawalam jej smekte i myslalam ,ze to od tego. Tak naprawde zaczynam wszystkie objawy zbierac do kupy i strasznie sie martwie. Bialy stolec,podczas snu ma cienie pod oczami,brak apetytu,czasem mowi ,ze boli ja brzuszek. Co to moze byc?
  • W czerwcu moja córka 5 lat miała przebite uszy, najpierw nosiła kolczyki chirurgiczne i ropiały jej uszy, potem jej zmieniłam na złote i dalej uszy ropieją. Czy miałyście podobna systuacje i co zrobić żeby uszy się zagoiły bo córka chce nosić kolczyki
  • We sobotę byliśmy na działce. Córkę (3 latka) nagle zabolał paluszek kiedy zrywała trawę. Kilka godzin pózniej palec był spuchnięty, a rano pojawił sie fioletowy bąbel. Po okładach z czosnku i smarowaniu srodkami na ukąszenia bez zmian. Wieczorem byliśmy w 2 szpitalach, mała dostała antybiotyk w sprayu i gencjanę. Lekarka wspominała o szarym mydle. Dzis nadal ma bąbla juz nie tak fioletowego, drugi przezroczysty zrobił sie z boku palca. Nie wiemy czy nacinać zeby wyszła ropa czy czekać aż sam...
  • Moja coreczka ma gorne zabki (jedynki) od 2 tygodni, a u nasady dziasel, od wewnetrznej strony pojawily sie jej szare plamki. Czy mozliwa jest prochnica tak szybko? Na dolnych jedynkach nic zlego sie nie dzieje a sa juz 2 miesiace. Bylismy u stomatologa, zbagatelizowal sprawe. Czy slusznie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się