-
Zaczerpnęłam z tego forum. Temat zaciekawił dziewczyny z pracy.
Ja dodaję pół na pół: niemiecki persil w żelu + szare mydło w płynie biały jeleń.
Jakieś inne pomysły, ciekawostki?? ;)
-
Dziewczyny poratujcie mnie radą! Od lata mam jakiś paskudny wyprysk kontaktowy. Na obydwu rękach. Mam podejrzenie, że to winne kwiaty ogrodowe zawierające substancje trujące. Choć od tej pory nawet się do nich nie zbliżam, co kilka tygodni pojawia się wyprysk niestety jest coraz bardziej ekspansywny. Jeden z kilku lekarzy, z których rad korzystałam, polecił mi szare mydło.
Kupiłam Wielbłąda, porównuję z innymi Delfinem, Jeleniem, Szarym tradycyjnym mydłem i zgłupiałam, mają inne składy, a ...
-
Witam Panie, rzeczone szare mydło, wzgardzony poczciwy szary jeleń
jest chyba niedoceniany. A ja je lubię, bo pięknie spiera plamy,
ostatnio uratowałam koszulę z plamą po soku marchwiowym, już praną w
pralce, czyli teoretycznie plama stara i utrwalona. Znajoma nauczyła
synów białoskarpetkowców używać go do ręcznego prania tychże, efekt
ponoć powalający. Czasem nacieram jeleniem mokre ręczniki przed
wrzuceniem do pralki, patent sprzedała mi jedna pani, która stosuje
to od lat. Sz...
-
Cześć, witajcie w ten wiosenny-zimowy dzień, a teraz sprawa:
czy może wiecie, jak usunąć z pościeli pozostałości kleju
pochodzącego z szarej, szerokiej taśmy pakowej? Gdyby ktoś nie
potrafił sobie wyobrazić, w jakich okolicznościach może dojść do w/w
sytuacji, to streszczam: podczas zabawy w "Powrót mumii" trzeba
sporządzić przede wszystkim mumię, w związku z tym konieczne było
zawinięcie ciał (lat 12 oraz 10)kołdrami w pozycji stojącej a dla
utrwalenia efektu (oraz dla potrzeb s...
-
mam problem z bluzka - ubrana raz i chyba do smieci bedzie trzeba
wyrzucic :-(
bluzka ma rekawki i u u gory biały kołnierzyk, a sweterek jest szary
i wypralam w rekach i z bialych czesci powstaly takie szare.
może macie jakies sposoby? w vanishu juz moczylam i nic...
-
czesc, moze banalne pytanie, ale nie wiem jakim kolorem pomalowac male mieszkanie. teraz mam bialy, ale mamn tez ochote ba odrobine koloru w zyciu.meble i dodatki mam raczej neutralne, wiec nie powinna sie zrobic pstrokacizna. wiem, ze w malych wnetrzach nie powinno sie uzywac ciemnych kolorow i raczej zostac przy bieli, ale cos musze zmienic.. :)
Czekam na rady i propozycje.. help!
Z
-
Robimy szafę w łazience- słupek od sufitu do podłogi z drzwiczkami żaluzjowymi. I teraz zastanawiam się na jaki kolor pomalować tę szafę. Łazienka jest w kolorze pastelowym żółtym. Taki "budyniowy" kolor. Mi najbardziej do tego podchodzi kolor zielony, żywy. Tyle, że już w przedpokoju mam podobną tonację kolorystyczną. Też żółto- zielono. Tylko tam ściany są żółte- intensywne. A szafa w kolorze pistacjowym- mocno rozjaśnionym. Czy to nie będzie przesada mieć dwa pomieszczenia w podobnych kolo...
-
Turek, jadł ktoś może?
Kupiłam pierwszy raz z żurawiną, drugi z morelami. Ten z morelami wygląda jak każdy camembert, tyle, ze ma posmak moreli. Za to ten z żurawinami, ma duży kawałki żurawin (?) pokryte wyrażnie białą pleśnią, a serek wewnątrz, szczególnie przy skórce jest szary.
Termin ważności jest do 5.04., pachnie normalnie, jednak nie mam odwagi spróbować...
Czy on ma tak nieapetycznie wyglądać, czy coś jest z nim nie tak?
-
Zestaw kilkunastu takowych 3 kolorach (do mokrego/ do polsuchego /do suchego) .jakies takie niebieskie i zielone do polerowania, nakladki jak do mycia okna, rekawice do mycia ciala i jakies nakladki na mopy podlogowe d+ jakies tajemnicze szare mydlo o magicznych nano costam z costam srebra.- dostalam to e od mamy jaka dostala od kogos od kogos innego i uznala ze czas abym posprzatala mieszkanie ( lol)
Czy ktos to zna takowe tajemnicze szmatki z nanosrebrem co ponoc cuda robia. Mydlo tez p...
-
mam problem z koszulami mojego faceta.
Po kilku założeniach pod pachami zostają plamy od dezodorantu, takie szare
zacieki. Nie da się ich usunąć normalnym praniem (koszule piorę w 40
stopniach) ani namaczaniem w odplamiaczu, zwilżaniem dodatkowo plam żelem do
prania...
M nosi koszule wyłacznie bawełniane, dobrej jakości, własciwie po kilku
założeniach wygladaja tak, że nie bardzo nadaja się do uzytkowania przez te
plamy. Wyrzucić szkoda, trochę kosztują.
czym moge to potraktować, żeby...
-
Witam!
Mam problem z zapachem potu na bluzkach. Nie ma śladów po deodorantach itp ale niektóre czyste koszulki w trakcie prasowania i po założeniu śmierdzą. Znalazłam radę o białym jeleniu na jakimś wcześniejszym forum, ale już wcześniej sprawdzałam i nie działa. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł. Pranie chemiczne odpada, bo to bawełniane koszulki w większości. Piorę kolorowe w 40 st. Odplamiacz Ariel w sprayu też nie dał rady. Dzięki i pozdrawiam
-
kurcze musze szybko zrobić kuchnię w mieszkaniu haha mam na to tylko 1300zł :) z reszta to ma być kuchnia na max 3-4 lata wiec dlatego nie szaleje z super jakością itd. szaleć będę potem:)
chciałam kupić czerwone meble do kuchni:) ścianę na której mają one stać chce pomalować na ciemny kolor np czekoladowy- jakim kolorem pomaLOWAĆ 3 POZOSTAŁE ŚCIANY??
ewentualnie moge tez kupić te same meble ale waniliowe i tą ścianę na ktorej będa tez chce dośc ciemną a reszte scian w innym psujacym kolo...
-
[img]https://photos04.allegroimg.pl/photos/oryginal/668/07/87/668078760[/img]
jaki kolor ścian do tego koloru mebli??? doradźcie:)
mam szarą podłogę
(może być dwu kolorowa:)_ tylko nie wiem jakie kolorki