Forum eDziecko eRodzice emama
ZMIEŃ
      szary

szary

(31 wyników)
    • schudłam i zarysowały mi się mocno bruzdy koło nosa, wiek i niewyspanie też robią swoje. do tego szary koloryt skóry. co radzicie - zabieg kosmetyczny-jaki?/jakieś kosmetyki/czy może coś "grubszego" typu ostrzykiwanie jakąś substancją (trochę się jeszcze boję takich rzeczy, czy nie za wczesnie - 35 lat), triki makijażowe jakieś?
    • i do tego nowozakupione czerwone rekawiczki ze skory. mozna to tak czy to obciach? obciach, ze kazda rzecz innego koloru.... dodam, ze torebka w podobnym koloze co rekawiczki.
    • czy mogę pudełko zawinąć w czarna folię? tylko jak wtedy zaadresować przesyłkę?
    • Taką mam refleksję po tym co powiedział mi mąż o jednej z koleżanek z pracy. Znam ją i jest przeciętną kobietą. Na pewno nie brzydka, ale przeciętną w dodatku niespecjalnie o siebie dbającą. Tzn. włosy przyklapnięte, bez makijażu, niedobrane ciuchy. I taka kobieta jak wyjdzie od fryzjera, zrobi makijaż, założy szpilki i coś eleganckiego nagle wygląda "olśniewająco". A raczej tak, że da się zauważyć, że wygląda bardziej atrakcyjnie. A jak któraś robi to wszystko na codzień, a nie od święta to...
    • No wścieknę się, wścieknę na pewno!! Wyprałam niemowlęce ubranka, wyjmuję je z pralki i co widzę? Ciuszki mają "piękne" szare ramki. Przyjrzałam się bliżej temu zjawisku i stwierdziłam, że to wszystko, co w ubrankach nie jest bawełniane, pokryło sie szarym nalotem. Szare są szwy, lamówki i ...guziki. Wygląda to na taki lekko tłusty osad. Najpierw pomyślałam, że to nieokładnie wypłukany proszek, więc włączyłam dodatkowe płukanie, ale to niestety nic nie pomogło. Prałam w proszku Je...
    • salon z aneksem kuchennym, dość słoneczny kuchnia-meble jest w kolorze wanilii i to się nie zmieni podłoga dębowa kanapę chciałabym szarą (nie wiem czy ciemna czy jasna lepiej) kolor ścian? czy dobrze kombinuję że aby kuchnię bardziej wtopić w tło, powinny być w tym samym odcieniu co kuchnia tzn wanilia, może tylko trochę jaśniejsze? no i jaki kontrastowy kolor dobrać dla dodatków, czy będzie pasował np turkus?
    • nie, nie chodzi o moją skórę, a o skórzaną sofę i fotele:) W ramach rozrywki i wyszukiwania sobie zajęć wyszorowałam właśnie jasny komplet mydłem biały jeleń... efekt piorunujący!!!
    • Im jestem starsza tym gorzej. Mam jazdę na kolory. Im więcej i ostrzejsze tym lepiej. Muszę przyznać że obserwuje sama siebie z coraz większym zadziweniem. Nigdy nie byłam zwolennikiem czarnego czy szarego ale to co sie teraz dzieje z moją milością do kolorów mnie samą z przed 10 lat wprawiłoby w osłupienie. Mój ostatni nabytek który sprawia mi radochę jak dziecku to - szalik w kolorze neonowo żółtym. Kolor taki jak kamizelki odblaskowe. Widać mnie z 3 kilometrów. Kocham go, za każdym raz...
    • Czy zauwazylyscie dominujaca wszem i wobec zasade szarosci w wygladzie tzn. wszyscy zaczynaja sie zlewac w jedna wielka szara plame, bo albo dominuje czern albo braz albo szary, fasony z tych samych sieciowych sklepow, wzory z tych samych bazarow (a jak ktos tu wczesniej zdrobniale napisal ,,bazarkow" - no tak to brzmi lepiej) itd. itd. jesli juz to gdzie niegdzie przebije sie jakas sklepowa z kolorowymi tipsami, ale gdy np. do autobusu czy tramwaju wsiadzie naprawde ktos gustow...
    • ma to oko: [img]https://www.profesjonalnekosmetyki.com.pl/wp-content/uploads/2012/11/makija%C5%BC.jpg[/img] Nie chodzi mi o określenia poetyckie, tylko takie, które można wpisać do dokumentu :-)
    • Dziewczyny, wierzycie w prawo serii? Już wyjaśniam, o co mi chodzi. Mam tak w życiu, że kiedy dzieje się dobrze to wszystko jest super, kiedy źle – wszystko na raz się wali. Długo było dobrze, wszystko super, super rodzinka, dobra praca, zdrowie. Wierzyłam, że to tzw. stabilizacja, że poukładałam swoje sprawy i w takiej idylli będę sobie żyła długo i szczęśliwie. Ten rok zaczął się fatalnie. Ciągle dochodzą nowe problemy. Do ich rozwiązania daleko, a ciągle dochodzi nowy ...
    • Tak mi wczoraj kolezanka powiedziala. Nie moglam zakumac o co jej chodzi, wiec powiedzialam tylko " tak? No to ok..." . Ona widzac moja mine, kazala mi dotknac, skoro nie wierze i samej sie przekonac. Stwierdzilam, ze jeszcze dotykiem nie nauczylam sie kolorow rozrozniac, i wtedy biedna zakumala, czemu tak na nia patrze:P Chodzilo jej o szorstkie, nie szare:P Ale mozna jej wybaczyc, bo ona nie polka, choc dosc dlugo juz tu mieszka. A wy macie jakies takie anegdotki?
    • dziewczyny właśnie sobie uswiadomiłam, że ja od 1,5 roku robię to samo. dobiło mnie to. moje życie to jest zajmowanie się dzieckiem i domem. mąż pracuje do wieczora i nie ma szansy na zmianę. nigdzie nie wyjeżdżamy, bo on nie może zamknąć firmy. ja nie mogę nigdzie pójść sama bo nie ma kto być z małym. to jest chore. czuję się strasznie i czuję że przez tą zimę zwariuję. nie mam znajomych bo niedawno przyprowadziliśmy się na nowe miejsce, gdzie mam 3 sąsiadów i w dodatku to są sta...
    • A ja uparcie mówię o wiosnie. Odchudzam się, i mam dodatkowy bodziec, bo obiecałam sobie, żę jak schudnę, to w nagrodę kupię sobie ekstra ciuch (a może nawet dwa . No i kiedy tak patrzę na siebie w lustrze, to widzę szarą, zimową cerę, którą zanim otuli ciepłe słońce, warto by trochę podretuszować. Polecacie jakies kremy, które ją trochę rozswietlą? PS. Sorry, że wrzucam kolejny bardzo babski wątek, ale z kim lepiej pogadać o kosmetykach, ajk nie z Wami? Przecież nie z mężem?
    • Chyba jestem w jej poczatkowym stadium. Gdyby nie miala dziecka i nie wiedziala, ze rano trzeba wstac, pewnie wogole nie kladlabym sie spac przed switem. Za to rano (hmmm rano g.10:00-11:00)jak wstaje, mam wrazenie jakby mi ktos zmniejszyl w nocy doplyw powietrza. Czuje sie tak wygnieciona i zmeczona, ze hoho. Mieszkamy w IE, kiedy wy macie slonce i "umieracie" z goraca, ja codziennie patrze na szare chmurzyska i deszcz. I tak cale "lato", a teraz lato sie skonczylo i w grudniu ...
    • Jaka fuga do szarego a raczej czarnego błyszczacego gresu na podłodze. plis!!!!! zrobię jak bedzie więcej głosów, czarna czy szara?
    • Mam nadzieję, ze poradzicie, żeby mój biedny mąż nie wyszedł na rozmowie kwalifikacyjnej na nieznającego zasad buraka. Nie chcemy w jego strój inwestować nie wiadomo jak, więc mam pytanko, czy może być tak: ma dobrą jakościowo szarą marynarkę, do tego dokupilibyśmy fajne czarne spodnie, czarną koszulę i dopasowany do marynarki szary krawat. Nie wyjdzie wiochowato?Jeśli tak, to podrzućie kilka zasad kolorystyczno-odzieżowo- męskich, tzn co z czym o jakiej porze ok, a co nigdy. Dodam, że nie je...
    • No nie wytrzymam! Co za uparte chlopisko no!!! Ale po kolei... Wybieramy sie z mezem na wesele i moj maz wlasnie, ma byc swiadkiem. No wiec rola powazna, bedzie na swieczniku...Chcialam zeby zalozyl swoj slubny czarny smoking(tylko raz mial na sobie a slub byl calkim niedawno:-) ). A ON ze nie bo jest...ZBYT WYTWORNY! To ja na to: MA BYC WYRTWORNIE bo bedzie swiadkiem na weselu! A ON: nie! I w dodatku kupil sobie garnitur ALE ciemno szary w bezowe prazki :/ Grnitur ok wyglada ...
    • Witajcie, refleksja ta pojawia się ni tylko z powodu czekającego tuż za rigiem nowego roku. wraca do mnie ona jak bumerang, tylko udaję że jej nie widzę i nie słyszę. Od lat chce się zminić, zmienić zewnętrznbie i nic nie robię. Jest Mamuśką w rozciągniętych bluzach i dresach, teraz nie pracuje (syn 2,5 roku, córeczka 9 miesięcy). Przy wzroście 156 waże 85 kg. Nie maluję się, bo wciąż brakuje mi czasu nawet na drobne rzeczy. Objadam się slodyczami, bo nie mogę sobie poradzić z samą sob...
    • Dzieciak ma pokolorować obrazek - a ja nie wiem jak - mundur chyba szary? A szczegóły? Obrazek taki jak poniżej, o ile uda mi się link podać. Wszędzie zdjęcia czarno białe, nigdzie nie ma kolorowej grafiki. pl.wikipedia.org/wiki/Grafika:Jozef_Pilsudski.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się