Forum Dom Kuchnie i łazienki
ZMIEŃ
      szary

szary

(29 wyników)
    • mam do was pytanie. Myslalam o plytkach do szarej (grafitowej) kuchni. Wydaje mi sie ze jasne pasowaly by najbardziej. Na chwile obecna mam dwa typy: 1.Quarzite Bianca (stargres) lub magic bluemoon (nord ceram). Dodatkowo chcialabym by na przedpokoju i w wiatrolapie byla ta sama plytka (jedna powierzchnia)- format obu tych plytekpodobny ~ 30x60 cm. I teraz pytanie do was: ktora lepiej bedzie pasowac kolorystycznie do szarej/grafitowej kuchni (fronty magura kolor:212 GLAZE) oraz ktora z nic...
    • Witam, po raz pierwszy piszę na tym forum, a piszę bo oczywiście trawią mnie wątpliwości :) Po raz pierwszy urządzam mieszkanie i kuchnię. Zdecydowałam się na kupno mebli IKEA Abstrakt szary (są ciemnoszare, wręcz grafitowe, z połyskiem). Na podłogę postanowiłam położyć niemal białe, z lekkim odcieniem szarości płytki, oraz białe płytki nad blatem roboczym... Kuchnia jest spora i bardzo jasna - dwa duże okna po słonecznej stronie. Jaki według Was kolor ścian pasowałby do moich mebli?...
    • czy ktos moze polecic konkretna firme najchetniej w cenie 60 - 100 zl/m2?? marzy mi sie polozenie czegos szarego w lazience a boje sie ze jak pojade i zobacze stos to zwariuje moze ktos ma gotowa lazienke w szarym gresie duze plytki. Dzis widzialam takie 67x45 rewelacja ale 140 zl/m2 troche ponad moj budzet
    • poszukuję szarych płytek podłogowych, jednolitych (nie z granitu / o wzorze udającym granit) - ktoś gdzieś widział?
    • szukam plytek do lazienki w szarosciach: koniecznie dwa odcienie - jasny i ciemny (tak zeby roznica byla dosc spora) idealne bylyby 3 odcienie - jasny sredni i ciemny (wtedy jasny na podloge, a dwa ciemniejsze na sciany) bez dekorow, polysku i innych ulepszaczy wygladu - ma byc surowo, im blizej betonu tym lepiej ktos cos? pomocy :)
    • Planuję Cerrol alabama szara położyć na ściany w łazience. Szukam teraz płytek na podłogę, zdecydowanie chcę aby był to ciemny szary, Czy możecie coś polecić? Dziękuje
    • witam w kuchni bedą meble koloru coś ala bordo półmat z szarymi blatami i cokołami, szukam płytek, raczej z tych mniejszych rozmiarowo, na podłogę w jasnym szarym i na sciany również jakis odcien szarości ale nie za ciemny, możecie poradzic jakąś firmę , lub rodzaj kafelki,najlepiej jakies foto , bede wdzieczny marcin
    • W najbliższym czasie czeka mnie remont łazienki i planuję w niej szare płytki połączone z jakimś drugim kolorem (może czerwień, zieleń), jeszcze nie wiem. Przeglądam na internecie oferty różnych producentów i podobają mi się takie grafitowe www.opoczno.com/index2.php?id=42&KolekcjaID=267 tylko chciałabym bez kwiatków, wymiar taki lub większe Widział gdzieś ktoś takie w rozsądnej cenie (do 100zł/m) Z góry dzięki
    • Witam wszystkich, pragnę "pochwalić" się moim pomnysłem na płytki w łazience: otóż planuję zrobić kolorową podłogę (słonecznie żółta lub nasycona czerwień), natomiast ściany ciemnoszare. Zależy mi na jednolitych płytkach - jakby pomalowanych. Czy możecie podpowiedzieć jakieś projekty tego typu oraz gdzie mogę znaleźć odpowiednie jednolite płytki podłogowe w nasyconych kolorach?
    • Witam, chcialam polozyc w lazience biale kafelki (na scianie do 120cm i na podlodze, do tego srebrne dekory. Zastanawiam sie nad fugą. Chciałabym białą, ale obawiam sie ze bede ciągle je szorowac:/ czy szara, srebrna bedzie pasowac??
    • zwyczajnego najlepiej z połyskiem, tylko broń Boże o wzorze marmuru. No i nie beżowego. Nie cierpię beżu! Dajcie jakieś namiary, bo nigdzie nie mogę znaleźć!
    • Jaki waszym zdaniem kolor kafli polozyć na ścianę do mebli z IKEA abstrakt w kol. białym?? Spodobały mi się gradual gris hiszpańskie www.ambat.pl/produkt-saloni-gradual-gris-30x90-gat-1-qr7710-9901.html Nie wiem też jaki blat wybrać czy jasnoszary, czy w kol. jasnego drewna? Jak to będzie wyglądać, bo ja póki nie zobaczę to nie widzę :) dodam, że podłoga jest w kolorze beż, jasny brąz, kolor jasnego drewna coś takiego dzięki za sugestie
    • witam, zamierzam kupic kuchnie adel brzoza w ikea. blat jasno-szary. kupilam płytki na sciane inwencja grafit Opoczno-10*10 (spodobały mi sie w sklepie Ikea na wystawce, połaczone wlasnie z brzoza). zastanawialam sie nad kolorem płytek na podlodze i pochopnie chyba wybralam gres damasco grafit 30*30. teraz boje sie czy nie bedzie za ciemno. kuchnia ma prawie 10m2,wiec nie jest mala,ale jest dosc ciemna-po stronie polnocnej. poradzcie czy wymienic te plytki podlogowe, bo scienne ...
    • witam mam pytanie co do płytek łazienkowych Organza. Jest to nowość ale moze ktoś z was ma łazienkę z tymi płytkami i może się pochwalić? nie wiem też czy szara łazienka nie będzie zbyt zimna? jak można ją urozmaicić? Zastanawiam się co lepiej wybrać do naszej łazienki (2x2.8)Organzę czy "opatrzone" Inverno Tubądzin???
    • witam - będę mieć meble w kolorze bordo + szary, wyposażenie w kolorze szary metal - jakie do tego polecilibyście kolory na podłodze i ścianach?
    • www.rako.cz/pl/poland/plitka/146-defile/3953 kupiłam takie płytki do kuchni otwartej na pokój z takimi panelami www.komfort.pl/panele/info/kod/259621/PG/1/POZ/5 kuchnia będzie z ikei czerwona fotoforum.gazeta.pl/3,0,1491409,2,7.html styl nowoczesny fotoforum.gazeta.pl/3,0,1491413,2,6.html fotoforum.gazeta.pl/3,0,1479729,2,8.html kolory to: biel, ciemna czerwień, czarny no i metal oraz szkło mleczne. Jaki dać kolor fugi do tych płytek w kuchni?
    • Mam problem z wyborem plytek do lazienki - kolekcja Homme Tubadzina albo Inwencja Opoczna w tych samych kolorach. Jezeli macie lazienki w tych kolekcjach, please podeslijcie zdjecia na aguleq@gazeta.pl Ja juz zrobilam sporo projektow, ale wciaz nie moge sie zdecydowac, bo: 1 - nie wiem czy na dluzsza mete Homme nie jest meczacy dla oczu; 2 - czy mozaika z Inwencji bedzie dobra w utrzymaniu.....itp. GENERALNIE MAM JUZ STRASZNY METLIK W GLOWIE. Pomocy!!!
    • fuga(6)

mam beżową terakotę z białą fugą, która bardzo się brudzi. chcę zmaienić tę fugę na szarą, czy takie połączenie będzie ładnie wyglądać? dodam, że meble mam w kolorze calvados a dodatki inox, może nie będzie źle z tą fugą?
    • Będziemy mieć białe meble kuchenne z MDF-u, matowe, do tego srebrne cokoliki, ciemno szary blat. Lodówka wolnostojąca inox. I ty pytanie jakie ściany?? jaki kolor będzie współgrał z szarym i białym?? zaznacze jeszcze, że podłoga to szary gres. Zabudowa jest prawie w kształcie U, zaczyna się na jednej ścianie od lodówki, ciągnie się pod oknem (parapet połączony z blatem i lekko wychodzi na następną ścianę (ok 40cm). Chciałam pomalować na jakiś fajny kolor ścianę nad wiszącymi s...
    • Czy wiecie gdzie kupić szare/grafitowe kafle podłogowe? Podaję przyklad, jednak te są za ciemne dla mnie :( choć cena bardzo ok - 55 zł/m2 www.cermax.pl/?k=katalog&w=&d=23&d1=32&d2=40&d3=82&PHPSESSID=e6e30d6051d30c6250ba9926f9460b14 Najlepiej gdyby były bardziej jednorodne. Czy ktoś może widział płytki Domasco w kolorze szarym? Dziękuję za wszelkie informacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się