szczepienie

(57 wyników)
  • Proszę o info - jeśli oboje z mężem byliśmy szczepieni na WZW A i B, to czy przed IUI, IVF itp. musimy sprawdzać HBS Ag? Mężowi właśnie się "przeterminowały" wyniki i zastanawiamy się czy je powtarzać przed wizytą u lekarza, czy może nie ma takiej konieczności...
  • endometrioza a szczepienia limfocytami ? czy któraś z Was coś o tym słyszała ? bardzo proszę o odpowiedź
  • W poniedziałek mam szczepienie przeciwko grypie a we wtorek idę na badanie hormonów m.in. estradiol, prolaktyna, progesteron i zaczęłam się zastanawiać czy szczepionka nie będzie miała wpływu na wynik bdadań krwi. Oczywiście zapytam lekarza czy też pielęgniarki o to ale chciałabym poznać wasze doświadczenia - może któraś z was miała takie wątpliwośći. Z tak wogóle szczepicie sie na grypę teraz gdy chcecie zajść w ciążę - Jak wam radzą lekarze ?
  • Witam Jestem alergiczką, mam uczulenie na trawę. Od ponad 4 lat odczulam się co miesiąc, przez podawanie zastrzyków z małymi dawkami preparatu odczulającego. Właśnie będę zaczynać stymulację do IMSI, i nie wiem czy mogę dalej się odczulać, czy muszę to zaprzestać. Może któraś z was dziewczyny ma podobną sytuację. Zapomniałam się spytać dr.ale przy najblizszej okazji muszę popytać. Słyszałam też, że jak się odczula nie powinno zachodzić się w ciąze. Moja alergolog twierdzi że mogę...
  • Dziewczyny mam pytanie do tych, które wiedza cos na temat szczepienia limfocytami męża. Czy po tej szczepionce nalezy stosowac jakies diety? i jak radzicie sobie z bolem i swedzeniem. dzieki za odpowiedz
  • Pojechałam do szpitala(ze skierowaniem)żeby zapisać się na laparoskopie a gin.ordynator powiedział mi że musze mieć 3 szczepienia na żółtaczke bo bez nich nie ma mowy o wykonaniu zabiegu,robiłam przeciwciała ale ich nie mam.Powiedzcie mi prosze czy was spotkało coś takiego,i czy te szczepienia są potrzebne do zabiegu?
  • Bylam dzis w jednej klinice, jeden lekarz kazal mi porozmawiac z drugim lekarzem, chodzilo o konsultacje i jeden lekarz zaproponowal mi 3 tygodniowe leczenie przeciwcial + szczepienia limfocytami meza (mam przeciwiciala anty tpo, np ana, przeciwplemnikowych nie mam) i dopiero po tym jakiekolwiek dzialania a drugi lekarz zaproponowal mi in vitro bez szczepien i leczenia (doslownie mi powiedzial, zebym o wszystkim zapomniala, ze szczepienia sie robi dopiero po 3 nie udanych in v...
  • Dziewczyny, ktora jest doswiadczona w bojach z immunologia. Po 3 szczepieniach limfocytami dalej 0% (przed tez 0). jestem po 2 ciazach poronionych ok 6 tyg. Co dalej? lekarz powiedzial wlewy albo szczepienia z dawcy. mial tak ktos? Na wlewy nas nie bardzo stac, a pozatym czy warto? mam dylemat i nie wiem co robic. moze ktos pomoze. slyszalam ze jak brak hamowania to mozna leczyc duza dawka progesteronu jak sie juz zajdzie. macie jakies doswiadczenie w tym temacie. prosze.
  • Dziewczyny, czy podczas starania sie o zajscie w ciaze Wasi lekarze odradzali Wam szczepienie przeciw grypie? Mozna sie zaszczepic? Czekam teraz jeszcze kilka dni do miesiaczki (oczywiscie po raz kolejny w cichosci liczac, ze moze tym razem jednak sie nie pojawi i wreszcie sie uda....), ale jesli miesiaczka nadejdzie i bede na 100% pewna, ze niestety nie jestem w ciazy - planuje sie od razu wtedy zaszczepic. Czy po zaszczepieniu, jeszcze w tym samym cyklu, mozna spokojnie ko...
  • Bedę musiała zrobić przed laparo.
  • Hej dziewczyny :) juz sie duzo mowi o zblizajacej sie epidemii grypy i zastanawiam sie, czy nie zaszczepic sie w najblizszych dniach? co prawda nie wiem jaka jest skutecznosc tych szczepionek ale moze warto ... ale ... no wlasnie, czy moge sie zaszczepic w trakcie przyjmowania "tony" lekow, czy przypadkiem nie bedzie jakis interakcji??? pozdrawiam :)
  • Dziewczyny! Jest tzw "żółty tydzień" i chciałabym zacząć serię szczepień przeciw żółtaczce. Dziś 20 dc, tydzień po owu - zaczęłam się zastanawiać czy to nie zaszkodzi w zagnieżdżaniu...właściwie nie wiem w czym. Czy wiecie coś na ten temat? Może zaczekać na początek następnego cyklu... chyba znów osiągnęłam niebespiecznie wysoki poziom paranoi... :)
  • Czy możecie mi powiedzieć, jesli ktos ma takie doświadczenia, w którym tygodniu doszczepiałyście sie będąc w ciązy? Ja jestem po serii 3 szczepień- w czerwcu u Tchórzewskiego w Gamecie. Po nich test CBA- zły, więc kazał sie 2 razy doszczepic i dopiero podchodzic do transferu. Niezupełnie go posłuchałam. Doszczepilam sie tylko raz i to na 3 dni przed planowanym transferem. Udało się! Jestem w ciązy- to dopiero 19dpt, jeszcze nawet nie byłam na usg. A drugie doszczepianie miałam umówione ...
  • dziewczyny,zbliża się jesień i pora grypowa. U mnie w pracy można się zaszczepić przeciwko grypie. Zastanawiam się jesdnak, czy powinnam jeśli planuję dzidziusia. Walczymy o ciążę od roku i na razie nie wychodzi. Muszę jednak wziąć pod uwagę, że się uda. I co wtedy, gdy będę tuż po szczepionce? Wiecie coś na ten temat?
  • Mam straszny mętlik w głowie. zaszczepiłam się przeciwko żółtaczce i w tym samym dniu zrobiłam test ciążowy. Wyszły 2 krechy (jedna słabinka-ale jest) i nie wiem jaki wpływ na to ma szczepienie. Dodam, że to może być sam początek ciąży (ok 2 tyg).Może ktoś się spotkał z takim przypadkiem?Proszę o radę jak szczepienie w tak wczesnej ciązy wpłynie na rozwój płodu?
  • Mam pytanie czy jeżeli zaszczepie się na żółtaczkę w tym cyklu to czy muszę odsunąć starania na ten czas. Bardzo dziękuję za odpowiedzi.
  • Czy ktoś może mi odpowiedzieć na to pyt.? Bo nie wiem, czy muszę je robić koniecznie ,jeśli czeka mnie np. ICSI . Przed robieniem UIU , podpisywałam własną odpowiedzialność , ale w tym przypadku chyba nie ma taryfy ulgowej ?
  • witam wszystkich opowiem o moim spotkaniu..150 zł za wizyte to malo-oczywsicie biorac tylko pod uwage ze drugi immunolog malinowski bierze 350..nie wnikam w kompetencje tego profesora..byc moze i pomaga ale pewnie bardziej psychicznie-ze to cos da..wiec tak schemat jest taki..na 1ej wizycie zapiska serii badań jak to on powiedzial "tu i teraz" badania meza np na hiv itd..moje rowniez te aale i przeciwciała..dziwne to troche bo z gory jest juz zakladane ze moje przeciwciala wyjda zle i na pewn...
  • Witam, na przelomie wrzesnia i pazdziernika mam zamiar podejsc do 1 in vitro. Lekarz zlecil mi badania i szczepienia, ale z tego co czytam szczepienie p. rozyczce czy zoltaczce nalezyc zrobic nawet pol roku wczesniej. Mam tez robic badanie na obecnosc p. cial toksoplazmozie, WZW typu A i B, cytomegalie. Czy to oznacza, ze bede musiala przesunac termin procedury? Bardzo bym nie chciala bo zalezy mi na czasie. Moj lekarz jest niestety na urlopie wiec nie mam jak zapytac :( A moz...
  • Dziewczynki, w 2001 przyjelam pełne szczepienie przeciwko żółtaczce typu B (szczepionka Eugenix, 3 dawki w odstepie 6 miesięcy). Mojemu ginekologowi się wydaje, że aby mieć ochronę trzeba znów teraz wziąć 3 dawki (czyli znów pół roku) - ale internista, do którego poszłam po skierowanie na szczepionkę mówi, że jak się człowiek raz zaszczepi pełnym cyklem, to potem się juz tylko "doszczepia" jedną dawką. Nie wiecie, jak to jest? Ja nieco zgłupiałam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się