Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      szczepienie

szczepienie

(21 wyników)
    • Także już niedługo w Polsce będzie roić się od sparaliżowanych dzieci,dzieci chorych na padaczki i autyzmy nie wspominając o allergiach i nadpobudliwościach.Brawo PO PSL za niszczenie praw człowieka.Abyście się udusili swoją pychą i chciwością!!. www.petycjeonline.pl/petycja/stop-przymusowi-szczepien/912
    • Uprzejmie proszę, o udzielenie mi wskazówek i rady, gdzie mogę otrzymac odroczenie w sprawie szczepień. Mam dziecko autystyczne i własnie dostaliśmy wezwanie na szczepienie potrójna szczepionką. Chciałabym tę sprawę załatwić bezproblemowo. Jedno wiem na pewno - już nigdy nie pozwolę zaszczepić własnego dziecka i nikt mnie nie zmusi, a proszę o radę, bo chciałabym uniknąc wysokich kar i spraw sądowych. Z góry dziekuję. Pozdrawiam mama Frykusia :)
    • mam zaszczepić dziecko szczepionką skojarzoną p/odrze,śwince i różyczce. Słyszałam,że jednym z powikłań po tej szczepionce jest autyzm. proszę o opinie pediatrów.Jeśli jest takie ryzyko to jak szczepić by je zmniejszyć. Dziekuję za opinię.
    • Mam pytanie. Dostałam receptę na szczepionkę WZW/B, ale po wykupieniu szczepionki nie zdążyłam już do gabinetu zabiegowego. Zastrzyk zrobiła mi sąsiadka, pielęgniarka. Gdzie może mi teraz to szczepienie wpisać, skąd można wziąć karty szczepień? Jak to rozwiązać?
    • co ile lat trzeba sie szczepic przeciwko wzw?
    • Jestem skierowana na operacje. Mam zrobic badanie RTG pluc i zaszczepic zoltaczke. Czy skierowania powinnam otrzymac od lekarz pierwszego kontaktu czy od ginekologa, ktory skierowal mnie na operacje ? W tej chwili powiedziano ze te badanie ma zrobic sama czyli odplatnie. Zaznaczam ze jestem ubezpieczona. Co o tym mowia przepisy? do kogo sie zwrocic z tym klopotem ? Pozdrawiam
    • Lekarze powinni się szczepić za własne pieniądze. Zarabiają przecież 1000 zł za 1 dyżur a nie miesięcznie.
    • W Szwecji po raz PIERWSZY lekarze zaczynaja propagowac szczepienia na grype! Przede wszystkim osobom w kategorii 70 -95 lat, gdzie mimo przyslugujacego im bezplatnego szczepienia, tylko 50% szczepi sie. Statystyka bylaby duzo gorsza, gdyby liczono wylacznie osoby mieszkajace prywatnie, bo wielu staruszkow szczepi sie tasmowo w domach opieki i szpitalach. W Kanadzie szczepi sie 34% spoleczenstwa, a w Szwecji tylko 12%. Najgorsza jest Norwegia, 10%. Osobiscie naleze do...
    • Chciałam zapytać kiedy takie szczepienie należy zrobić, aby uchronić się od choroby już tej jesieni??? I ile kosztuje taka szczepionka?? pozdrawiam serdecznie
    • Chcialabym zapytac kolegow ,ktorzy byc moze wiedza cos wiecej na ten temat.Glownie interesuja mnie powiklania i czas ochrony.Wskazania znam.Dzieki z gory.
    • czy warto zaszczepić się przeciw grypie, czy chronią one przed zwykłymi wirusami i przeziębieniami, proszę o komentarze.
    • Witam, Jest żółty tydzień, poszłam się więc zaszczepić na wzw typu B. Pielęgniarka była bardzo symatyczna i wyjątkowo gadatliwa, tak się rozkręciła że w końcu mi powiedziała że "namawia gorąco wszystkich do szczepień bo sama jest ofiara żółtaczki typu B" !! Byłam powiem szczerze zszokowana. Rozumiem, że ta Pani bardzo uważa i zachowuje wszelkie środki ostrożności ale przeciez wszystko zdarzyc się może.. Byc może jest świetnym fachowcem ale jest nosicielem wirusa HBV i uważam to z...
    • Pokazywac sie zaczely pierwsze materialy na temat tego, czy poddanie sie szczepieniu przeciwko "swinskiej grypie" cokolwiek zmienia w przebiegu, epidemiologicznym, schorzenia. Takim tekstem jest opracowanie : Effectiveness of 2008-09 Trivalent Influenza Vaccine against 2009 Pandemic Influenza A (H1N1)—United States, May-June 2009 P Gargiullo, PhD; D Shay, MD; J Katz, PhD; A Bramley, MPH; M Nowell, MPH; J Michalove, MPH; L Kamimoto, MD; JA Singleton, MS; PJ Lu, PhD, MD; L Bal...
    • Pamiętacie ten krzyk? - MZ rozpowszechnia niesprawdzone plotki o zgonach po szczepieniach na grype, wywoluje panike, zwieksza nieufnosc spoleczenstwa do ochrony zdrowia i moze znaczaco obnizyc skutecznosc prewencji w przypadku ewentualnego wybuchu epidemii w polsce - pan doktor posiadający specjalizację ze.. ZDROWIA PUBLICZNEGO oficjalnie rozpowszechnia niesprawdzone informacje rodem z tabloidów wykorzystując do tego autorytet swojego zawodu i stanowiska, i w ten oto sposób znaczą...
    • wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Polscy-lekarze-bogaca-sie-na-krolikach-doswiadczalnych,wid,11841589,wiadomosc_prasa.html? ticaid=196e5 Dobrze , ze mam w rodzinie lekarza i on nam mówi kiedy się szczepić a kiedy nie. Ale co mają robić ci co są bez "rodzinnych" lekarzy?
    • Mam 11tyg.dziecko.Jesteśmy po konsultacji kardiologicznej - diagnoza:hemodynamicznie nieistotny przeciek międzyprzedsionkowy.Niby fizjologia,ale pediatra prowadząca poprosiła o pisemną zgodę kardiologa na szczepienie. Mimo, iż takową zgodę otrzymałam, małego zaszczepiono tylko drugą dawką przeciwko wzwB ( już dłużej nie można było zwlekać ).Nie ukrywam, że chciałam podać dziecku płatną szczepionkę DTPa+IPV+HiB zgodnie z kalendarzem szczepień w drugim miesiącu życia, nie rozumiem, ...
    • o szczepieniach BCG? Serio pytam.
    • Witam, chciałabym prosić o informację, w jaki sposób mogę wymusić mycie rąk i używanie rękawiczek ochronnych przez personel wykonujący szczepienia ochronne. Przede mną jeszcze siedem zastrzyków, a po pierwszym z nich ogarnęło mnie przerażenie. Pani wykonująca szczepienia (w otwartym na oścież gabinecie zabiegowym)obsłużyła ok. dwudziestu pacjentów, nie myjąc w tym czasie ani razu rąk i nie używając rękawiczek. Dodam, że wspomniana pani w przerwach między wykonywaniem zastrzyków ...
    • www.cbc.ca/health/story/2007/07/16/mmr.html news.bbc.co.uk/2/hi/uk_news/6900974.stm news.bbc.co.uk/2/hi/health/6289166.stm Dr. Wakefield wyrzadzil szkode tysiacom dzieci i mysle, ze straci licencje lekarza raz na zawsze. Pozdrawiam dradam 1/2
    • Mam do Ciebie pytanie. Moje dziecko miało w lipcu drgawki gorączkowe (tak do końca to lekarze nie wiedzą czy to były drgawki czy dreszcze). Bylismy na EEG i neurolog w CZD ocenił, że wszystko jest ok. Teraz czeka nas szczepienie w 15 miesiącu-Odra, Rózyczka, Świnka. Lekarka w rejonie powiedziała, że nie zaszczepi bez opinii neurologa. My chodzimy też prywatnie (i tam bedziemy szczepić) i nie chcą opini neurologa. Neurolog bedzie dopiero w październiku . zaszczepić syna czy jednak z...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się