Forum Zdrowie Hashimoto
ZMIEŃ
      szczepienie

szczepienie

(12 wyniki)
    • Jak to jest ze szczepieniami przy chorobach autoimmunologicznych? Jestem alergiczką i moja pani alergolog powiedziała mi, że przy mojej chorobie nie mogę być odczulana, bo to interwencja w układ immunologiczny. Dlatego zaczęłam się zastanawiać czy to samo dotyczy szczepień? Jestem w ciąży, w tym miesiącu spodziewam się dzidziusia na świecie i martwię się, czy nie zaszkodzę mu całym bogatym pakietem szczepień, jeśli odziedziczy po mnie chorobę.
    • Witam po długiej nieobecności, czy ktoś z Was miał do czynienia z powyższymi szczepieniami? I z tabletkami na malarię: Savarine? Jadę do Afryki i nie wiem czy mogę się szczepić itd??? Czy to nie jest szkodliwe w naszej chorobie? Pozdrawiam i dziękuję Hashi Tess za pomoc :)
    • za miesiąc mam planowany zabieg. robiłam sobie wymagane badania, w tym poziom przeciwciał HBS. dodatnie miano po szczepieniu to conajmniej 100, ja mam 110. szczepiłam się 10 lat temu, zastanawiam się czy przyjąc dawkę przypominająca teraz. lekarz kwalifikujący do zabiegu mówił, ze nie ma potrzeby. internista namawia na szczepienie. przyznam, ze jestem w kropce boję się, ze szczepienie mnie jeszcze dodatkowo osłabi, pochoruję się i znowu nie uda mi się podejsc od zabiegu, który jest ko...
    • Pozstanowiłam zapytać Was drogie forumowiczki o opinie i prosić byście podzieliły się swoją widzą na ten temat. W tym roku mam zaplanowany zabieg usuwania jajników ( zaplanowane przez Onkologię po 35 roku życia z racji wysokiego ryzyka zachorowań na raka w mojej rdzinie). Mam duże obawy co do znieczulenia. Jak będę reagowała. Mam przykre doświadczenia u dentysty. Po znieczuleniu fatanie się czułam, zasłabłam i miałam rzut choroby.Dochodziłam dość długo do siebie. Małam przepisane zastrz...
    • Okazało się,że muszę w tym tygodniu poddać się owemu szczepieniu (w ramach obowiązkowych) W środę akurat idę badać przeciwciała w ramach potwierdzania Hashimoto, moja lekarka pediatra wspomniała,że szczepionka ta autoagresji nie nasili. Jednakże nurtuje mnie ta sprawa, tym bardziej jeśli aTg i a-Tpo wyjdą wysokie boję się,że po tym wzrosną jeszcze bardziej??? I znów zacznie sie Sajgon z niedoczynnością... (na Euthyroxie 75 czuję się całkiem dobrze)
    • Czy można się szczepić, lekarz rodzinny chce zgody endokrynologa.
    • Skoro się już tu uaktywniłam, to Was pomęczę. Otóż przeczytałam gdzieś, że przyczyną wielu chorób autoimmunologicznych, w tym Hashimoto mogą być szczepienia. Wiem, że jednoznaczne stwierdzenie, z czego się wzięła ta choroba jest chyba niemożliwe. U mnie jednak zdiagnozowano chorobę właśnie ok roku po szczepieniu na WZW B (Engerix B). Szczepienie było 7 lat temu, w międzyczasie wzięłam dawki przypominające, nie będąc świadomą ewentualnego związku z hashi. Przeczyłam o tym może tydzie...
    • Tak się właśnie zastanawiam nad szczepionką p.grypie....w październiku postanowiłam się zaszczepić, niewiele jeszcze wtedy wiedziałam o moim hashi a ze względu na malutkie dziecko w domu nie chciałam czegoś przywlec. Poleciałam sie zaszczepić i lekarz internista po krótkim wywiadzie odradził szczepienie ze względu na hashimoto. Zasugerował żebym pogadała ze swoim endo.Tak zrobiłam i Pani endokrynolog zawyrokowała - szczepić się, nie ma przeciwwskazań. Zaszczepiłam się, ale teraz m...
    • Zaczyna sie okres szczepien przeciwko grypie. Czytalam wczesniej, ze nie powinnysmy sie szczepic, czy mozecie wyjasniec dlaczego? A co ze szczepieniem przeciwko zoltaczce? Pozdr. IWO
    • Miałam taki dylemat. Ale po przeczytaniu tego chyba sobie daruję www.medprakt.pl/mp-forum/archiwum/200004/msg00093.html Czy któraś z Was się szczepi? pozdrawiam Sakami
    • dyskusja, która toczyła się na forum zdrowie. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=32388805&v=2&s=0Tess PS A swoją drogą, która z Was zdiagnozowana została po szczepieniu taką szczepionką?
    • Grypa(15)

Dziewczyny,chcialabym sie dowiedziec,czy szczepilyscie sie p/grypie lub macie zamiar?Nie chodzi mi o tlumaczenie dlaczego tak lub nie,bo to wiemy.Ciekawa tylko jestem jaka powzielyscie decyzje?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się