-
Moja shihtzaczka ma rok i cztery miesiące - jest obecnie po obowiązkowym szczepieniu na wściekliznę (Rabisin). Jako szczenię, otrzymała dwukrotnie Biocan Puppy, a także dwukrotnie Nobivac DHPPi. Jak sądzicie, czy godzić się na zalecane przez weterynarza podanie szczepionki skojarzonej? Będę wdzięczna za opinie i sugestie.
-
Proszę wytłumaczcie mi jak to jest. Skipi jest po 2 szczepieniu. Na spacer w Warszawie oczywiście wyjdzie dopiero po kwarantannie po trzecim. Ale..mam działkę. Psy tam obce nie wchodzą ale koty pewnie podczas naszej nieobecnosci tak. Myslałam, żeby trzymać go tam w domu z mozliwością wyjścia na taras (koty jak nas nie ma pewnie tam chodzą). Jeżdżą z nami na działke znajomi. Maja oni 2 letniego psiaka. Czy on moze nosić na sobie jakąs zaraze ale jednocześnie byc zdrowym i w ten sposób mój mógł...
-
Witajcie, czy któraś z Was spotkała się może z czymś takim? Jakieś 2 tygodnie temu szczepilam na wściekliznę i w miejscu szczepienia Fiona ma guzek wielkości orzecha laskowego. Jest twardy, nie boli jej. Czytałam że zdarza się to i powinno zniknąć z czasem, ale może też być niebezpieczne. Czy wasze psiaki miały coś takiego?
-
Witam jestem na forum nowa, za miesiąc przywitam pupila w domku.Mam
pare pytań do właścicieli shih tzu:)
1.Jak powinien wyglądać harmonogram szczepień i jakie są ich
przybliżone ceny?
2.Na jak długo starcza karma 15kg <tak średnio> I CZY ROYAL jest
najlepszą karmą dostępną na naszym rynku dla szczeniąt?
Z czasem napiszę więcej pytań<nie chcę na raz wypracowania tworzyć :P >
Dziękuję wszystkim,którzy odpowiedzą.
-
Witam Was,
już mi dużo podpowiedziałyście jak pytałam o przygotowania na przyjęcie malucha. I ten dzień nareszcie się zbliża bo już w środę!!!!! plany były inne ale chyba się trochę zeźliłam. Jak byliśmy za pierwszym razem to wszystko wydawało się w porządku, pieski i matka czyste, w specjalnie przygotowanym miejscu na legowisko itd, ale jak pojechałam znienacka zawieźć kocyk żeby mały miał zapach domu i mamy w nowym miejscu, to się załamałam - musze go stamtąd jak najszybciej zabrać. Ale ch...
-
Ostatnio mam mniej czasu żeby tu posiedzieć, poczytać, popisać i niektórym lekko podnieść ciśnienie ;P ale dziś znalazłam moment przed spaniem i postanowiłam podzielić się zdjęciami moich dziewczynek z pierwszego wspólnego spacerku :) wet pozwoliła już wychodzić z Lenką, i dzięki Bogu, bo mała już nie chce być noszona na rękach, a w domu zostawać bez Aichy nie chce.... Muszę się też pochwalić, bo osobiście byłam w szoku... Lenka załatwia się na dworze mając zaledwie 3 miesiące! u mojej Aichy ...
-
dziewczyny a może orientuje się któraś jakie papierki są wymagane podczas podrózy z psem po krajach uni? konkretnie niemcy, francja... mamy tyle: książeczka zdrowia wraz ze szczepieniami, czip, pszport... jakies zaswiadczenia od veta specjalne? badania? szczepienia? mamy ochronną dla szczeniąt puppy, 2dawki parvovirozy, 2dawki takiej potrójnej na nosowke, zap watroby, leptospiroze po 1 dawce na korone wirusów, adenovirusy, w przyszłym tyg jeszcze wscieklizna nas czeka i chcę jeszcze na chorob...
-
Witam!
Martwie sie moim pieskiem ma 3 miesiące i kiepsko mu rosna włosy,sa matowe i szorstkie,jeszcze go nie kąpałam,weterynarz mówił zeby wykapać po drugim szczepieniu czyli za tydzień.Czy ktoś moze coś powiedzieć na temat sierści u shit-tzu????
ps.jego siostra ma juz długie włosy i miekkie
-
Wet mówi że jak skończy pies 6 mcy, ale ja tak sobie z ciekawości czytam w internecie i tam napisane że najpóźniej jak ma 3 miesiące. No i teraz nie wiem kto ma rację. I tak mam zamiar zmienić weta bo ten ma średnie podejście do zwierząt, więc muszę wiedzieć czy do tego nowego to mam jak najszybciej pędzić na szczepienie. Piesek mój ma 4 mce.
-
Witam. Moja siostra ma odebrać ślicznego pieska rasy shih-tzu (pozostał około
tydzień oczekiwania) :) ale jest taki problem, że piesek jeszcze nie chodzi,
tylko pełza. Ma około 6 tygodni, czy to normalne? Martwimy się, aby nie kupić
jakiegoś chorego psa. Proszę o odpowiedź!
-
Witam,
W pojutrze odbieram mojego pieska.
Będzie miał równe 2 m-ce i drugą szczepionkę.
Zastanawiam się czy mogę wziąć go w niedzielę do babci na wieś? Nie
ma tam innych psów, a poza tym nie wychodził by z domu (żeby mi się
moja żabka nie zaziębiła), ale też nie siedziałby w nim sam. Dużo
ludzi też nie będzie bo 2 os. będzie już znał.
Co o tym sądzicie?
Pozdrawiam
-
mam 10 tyg pieska.mieszkam sama.Gizmo jest tuz przed drugim
szczepieniem.pracuje w salonie kosmetycznym i chcialabym sie upewnic czy moge
zabrac pieska z domu prosto do samochodu i dac go pod opieke na kilka godz
kolezankom w pracy?nie chodze z nim na dwor na spacery,ale z troski o to
malenstwo martwie sie gdy jest choc na chwile sam.czy moze zostac sam kilka
godzin w domu?czy lepiej miec go przy sobie?prosze o odpowiedz bo nie
chcialabym zrobic czegos co zagroziloby jego zdrowiu.
Kied...
-
Witam!!
Mam 8tyg. Shih tzu od kilku dni, nie wiem za bardzo jak sie nim opiekowac, z tego co wiem sa to delikatne pieski:) Nie wiem jaka karma bedzie dla niego najlepsza, jak narazie podaje mu Pedigree dla szczeniat, no i ryz z kurczakiem, tylko nie zabardzo chce to jesc. Mam jeszcze jedno pytanie w sprawie sikania, nie wiem czy to jest normalne ale dosyc czesto sika, a raczej malo pije.
-
mam 3miesiecznego pieska i on chyba upatrzyl sobie moja corke na
swoja pania . Przez 2 tygodnie byl wesoly , chetny do zabawy ,
wszedzie bylo go pelno no i 2dni temu corce skonczyl sie
urlop ,pojechala do siebie a piesio nie bawi sie , smutny , ciagle
spi.Staram sie aby go czyms zajac a on dalej swoje. Moze wyda sie
niektorym ze mowie glupoty ale tak mi go zal i nie wiem co zrobic
aby byl tak jak dwa dni temu
-
Witam!Szukaliśmy z żoną psiaka do bloku dla naszej córki.Padło na shish
tzu.Mysleliśmy o jakimś "kanapowcu".Długo rozważaliśmy ten temat i padło na
naszą Fifi.Byłem sceptycznie nastawiony do psów lecz od parunastu godzin jest
z nami właśnie suczka tej rasy.Ma siedem tygodni,jest z każdą godziną coraz
piękniejsza i kochana(piszę to ja.Laik...)Piękny piesek lecz bardzo
wymagający.Jest po pierwszym szczepieniu i odrobaczeniu.Poradzcie nam proszę
co dalej.Kiedy grugie odrobaczenie i szczepi...
-
Mam pytanie w jakim wieku można wychodzić z pieskiem na spacery?
-
Chciałabym kupić pieska tej rasy mam pytanko czy znacie jakieś dobre
hodowle nie pseudohodowle .Nie będzie to piesek na wystawy ale do
kochania i pieszczenia .Czy powinnam kupić pieska już po 3
szczepieniach ? .Boję się żeby nie chorowała na parwowirozę i
chciałabym aby miał przynajmniej 3 miesiące .Szukałam w
internecie ,sporo jest hodowli ale może ktoś z was zna dobrą hodowlę
i poleca .Jestem z Wrocławia mogę na pieska wydać 1500 do 2000 tyś
zł .Pozdrawiam
-
powiedzcie mi ile razy Wasze pieski były szczepione? my już jestesmy po 2 szczepieniach i wet powiedział ze po okresie kwarantanny możemy już z nimi wychodzic. ale wspomniał, żebyśmy sie jeszcze za miesiąc zgłosiły ponownie na szczepienie. dziwne jest to dla mnie ponieważ wg. mnie dopóki nie bedą miały kompletu to wogóle nie powinien kazać wychodzić z nimi i właścicielka wspominała tylko o dwóch szczepieniach. tak samo zresztą mój inny pies miał tylko 2. mają już ponad 2 mce i znowu prze 2 t...
-
Jessi jest z 01.09.12 r. nowym domownikiem jest od tygodnia.
fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3297575,2,1,PICT0319.html
-
Witam
Chcę kupić pieska i zabrać go za granicę. W momencie kiedy będziemy
razem jechać 1200km szczeniak bedzie miał 10 tygodni. Mam pytanie
czy to nie za wcześnie,a jeżeli nie to w jaki najbezpieczniejszy
sposób przewieźć go tyle kilometrów. Proszę o odpowiedź