szczepienie

(10 wyników)
  • Niby mam dwa porody w domu za sobą, ale ciągle nie wiem kilku rzeczy. Może mi pomożecie. Po pierwszym porodzie zakończonym łyżeczkowaniem wypuścili mnie ze szpitala bez żadnych zaleceń dotyczących dziecka, więc na wizytę do przychodni poszłam dopiero jak synek skończył 6 tygodni (taki chyba jest standard, prawda?). Wtedy lekarz ochrzaniła mnie, że jeszcze nie zaczęłam dawać witaminy D. A kto miał mi wypisać receptę, przepraszam? Była u mnie w międzyczasie wprawdzie znajoma pedi...
  • mam do Was wszystkich pytanie i przyznam szczerze ze licze na szybka odpowiedz (jesli ten watek byl juz poruszany to przepraszam za powtorke, ale z racji czestego cycolenia nie mam czasu szukac :-) ) A wiec zaczne od poczatku- wczoraj byla u nas pielegniarka srodowiskowa i przy okazji powiedziala ze pani doktor nas do siebie dzis zaprasza... No ok, wiec odwiedzilismy ja dzisiaj- a ona na wejsciu do nas mowi, ze za ta pierwsza wizyte i szczepienie wystawi nam rachunek ona i ta b...
  • Moja młodsza córeczka ma już prawie 1,5 roku, od początku była szczepiona w Medicover a tam nie wydają kart szczepień, tylko wpisują do książeczki. Dziś byłyśmy na szczepieniu i dowiedziałam się, że muszę sobie zdobyć gdzieś kartę szczepień, ponieważ będzie potrzebna dziecku w szkole. Noworodkom zakładają taką kartę w szpitalu. Starsza córka miała założoną kartę w przychodni, ale to była przychodnia państwowa i to było prawie 6 lat temu. Jak Wy poradziłyście sobie z tym problemem?
  • Już się kiedyś o to pytałam: Czy to pewna sprawa, że od nowego roku za brak szczepienia dziecka będą wysokie kary? Gdzie o tym można przeczytać? Wiem na 100%, że były takie projekty, ale czy zostały zatwierdzone? Sprawa jest dla mnie osobiście bardzo istotna, byłabym wdzięczna za odzew.
  • www.mp.pl/artykuly/?aid=58021&l=1137&u=36054897
  • Jakie szczepienia i w jakich terminach są obowiązkowe i gdzie można takie szczepienia przeprowadzić? Zakładając, że chcielibyśmy wykonać obowiązkowe szczepienia - to gdzie? Kto może/musi "udzielić" takich szczepień? Analogicznie - obowiązkowe badania noworodków. Są takie? Jeśli tak, to kto, gdzie i kiedy?
  • dziewczyny przepraszam, ze pewnie powielam temat- ale za tydzien mamy szczepic naszego malego ssaka,a ten mlekopijca nie daje mi poszeperac i poszukac informacji na ten temat... a wiec: nie wiem czy dobrze wywnioskowalam, ale lepiej zaszczepic ta nieplatna szczepionka z 3 ukluciami?? juz sama sie pogubilam- czytam co innego, doktorka mowi co innego... cos mi w glowie utkwilo ze podobno te skojarzone moga miec gorsze nastepstwa dla dziecka?? dobrze pamietam?? chcialabym wybrac to ...
  • dziewczyny a jakie badania / szczepienia i kiedy po urodzeniu dziecka robi się dziecku? czy jeśli jest konieczność zszycia to położna wykona to szycie -i jeśli tak to kto wtedy zdejmuje szwy- jesli nie są rozpuszczalne? czy w przypadku porodu domowego nie trzeba kontrolować gojenia się krocza?
  • Mam zapytanie do mam które rodził bądź będą rodzić w Łodzi poza szpitalem o namiary na lekarza dla maleńkiego noworodka dojeżdżającego do domu i pozytywnie nastawionego do naturalnych metod leczenia i rodzenia. Proszę o namiary na adres: kontomarii@wp.pl
  • chomikuj.pl/elfiku?fid=101378301

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się