Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      szczepienie

szczepienie

(119 wyników)
    • Dawno mnie tu nie było na forum ,czasem podczytywałam a teraz sprowokowano mnie w przychodni,żeby coś napisać. Proszę moderatora,żeby nie przenosił wątku do szczepień bo ostatni wpis jest z 2006 roku a zależy mi na aktualnych informacjach. Więc, Wczoraj dostałam oficjalną notę z Sanepidu,że jeśli nie zgłoszę się w terminie 7 dni do szczepienia z dwójką dzieci do obciążą mnie grzywną 20 tys.zł. -- Nie powiem,podziałało jak grom z jasnego nieba. Zadenuncjonowała nas pediatra z przychodni...
    • Chciałabym jakoś zachować nasze wielomiesięczne dyskusje na ten temat. Sporo się na ten temat pisało, i myślę, że dobrze, żeby wszystko było w jednym miejscu. To są linki do poprzednich dyskusji na ten temat, myślę, że nowe powinny się toczyć tylko w tym, ku wygodzie przyszłych pokoleń. Co Wy na to? 16%VOL 22%VAT
    • Mam pytanie. Jutro idę na szczepienie z 3 miesięcznym maluchem. Czy zamiast thuya 9ch mogę podać thuya 30ch? Tylko taka potencja była dostępna w aptece.
    • tu forum.gazeta.pl/forum/w,19760,136266874,136266874,Placz_po_thui_.html dostałam opier..... i żadnych wskazówek a szczepienie się zbliża ... juz dłużej nie moge odwlekać dostał już 2 dawki teraz 3 na 1,5 roczku czwarta.
    • W środę idziemy na polio i DPT. Co podać małemu po, bo nie pamiętam? Czy to prawda, że tych szczepieniach, ma unikać surowych warzyw i owoców?
    • Podpisywać - nie podpisywać, myślę że zawsze warto. 16%VOL 22%VAT
    • Dzień dobry Wszystkim, Chciałam spytać, czy lepiej podać dziecku Thuję czy lek konstytucyjny - chyba mamy dobrze dobrany (Chamomilla), bo na razie był bardzo skuteczny w przypadku infekcji i ząbkowania. Homeo powiedziała, że w dniu szczepienia (po szczepieniu) podać Chamomilę, wyczytałam natomiast, że podaje się Thuję w dzień poprzedzający szczepienie i w dniu szczepienia. I sobie tak myślę, że może wtedy dziecko jest bardziej zabezpieczone - bo przyjęło już lek dzień wcześniej wieczorem....
    • Witam wszystkich. Po prawie 6 m-cach odwlekania szczepienia mojego synka na DTP+WZWB+Polio zbliża się moment tegoż właśnie szczepienia. Chciałabym się dowiedzieć jak do niego przygotować dziecko. Forum przeczytałam wzdłuż i wszerz jednak więcej jest debat na temat zasadności szczepień niż porad jak złagodzić ich skutki. Po wnikliwej lekturze za i przeciw zdecydowałam, że dziecko zaszczepię. Proszę więc o informację jak zastosować homeopatię aby zmniejszyć dolegliwości poszczepienne. Z g...
    • Witam, córka ma 4 latka.Zaległe szczepienia to:Wzw III dawka, Polio, Błonica,Tężec, Krztusiec IV dawka, Odra,Świnka,Różyczka I dawka...nawiasem mówiąc, gdy mała miała ok.1,5 roku przerwałam szczepienia, dołączyłam do praktykujących homeosympatyków.Zaczęły się wezwania z przychodni, więc nawet przychodni nie odwiedzam, leczę wyłącznie prywatnie.Teraz po takim czasie dostałam pismo z sanepidu Upomnienie,które wzywa mnie do zaszczepienia dziecka, pod groźbą kary od 10.000 do 50.00...
    • Witam! Bardzo proszę Was o radę, bo już wariuję :-( U mojego 4-letniego syna w wymazie z gardła wyszedł 1). Haemophilus influenzae +++ 2). Flora fizjologiczna gardła +++ i do pierwszego odpowiedni antybiogram. Dodam, że syn był szczepiony na HIB i pneumokoki (niestety zanim zaczęliśmy leczyć się homeopatią). Nasza homeopatka próbuje zwalczyć bakterię homeopatią. Ale... mam 5-cio miesięczną córkę, której teraz celowo nie szczepię na nic (unikamy jak możemy szczepień obo...
    • czy ktoś mógłby mi łopatologicznie wyjaśnić na czym polega zmiana z tymi szczepieniami, bo niby teraz odpowiedzialność mają ponosić przychodnie, a mnie sanepid ściga jak dawniej.
    • Wczoraj dostałam kartkę ze szkoły, że do końca listopada mam wykonać bilans sześciolatka a córka ma zaległe 2 szczepienia. Czego mam sie spodziewać? Nie zamierzam jej wiecej szczepić ale czy wtedy będzie jakiś wpis do zaświadczenia i szkoła będzie sie czepiać?
    • corka dzisaj byla szczepiona,wieczorem pojawila sie goraczka.jakie kulki homeo podac po szczepieniu?
    • Cześć Dziewczyny, Postanowiłam zamieścić mój post jeszcze na tym forum, ponieważ jest tu wiele znających się na szczepieniach mam. Mój syn w lutym skończył 7 lat. Wszystkie szczepienia wieku niemowlęcego miał przesuwane w związku z alergią. Ostatnią dawkę szczepionki przeciwko błonicy,tężcowi, krztuścowi oraz polio otrzymał w grudniu 2003. Dawkę przypominającą powinien był dostać w szóstym roku, ale pediatra z przychodni,jak się okazało, wprowadziła mnie w błąd mówiąc,że dawkę przypom...
    • Proszę o radę. Jaką potencję osłony na szczepienie Inanrix IPV Hib powinnam kupić? Będzie to pierwsza dawka. Synek ma 6 tygodni.
    • Chodzi głównie o to,że w szpitalu już są pierwsze szczepienia,boję się,że ktoś może zlekcjoważyć moją prośbę,no i po kryjomu zaszczepić moje dziecko. Więc pytam,może wiecie,kiedy odbywa się pierwsze szczepienie,od razu po urodzeniu?
    • Wiem dobrze jest was parę,tych których dzieci nie dostaną żadnej szczepionki,lub już nie dostaje... lekarze straszą-co też Pani/Pan zrobi jak wasze dziecko zachoruje na nieuleczalną chorobę? Dlatego ja też pytam i proszę o odpowiedż...sama stoję przed wyborem czy zaszczepić na chociaż niektóre szczepionki,czy też nie.
    • Mam nadzieje ze moja radosc nie jest przedwczesna. Wiec tak: Art. 14 ust. 9 ustawy z dnia 6 września 2001 r. o chorobach zakaźnych i zakażeniach jest juz nieaktualny. Aktualna ustawa: "Ustawa o zapobieganiu oraz zwalczaniu zakażen i chorob zakaźnych u ludzi" zostala przyjeta przez rzad 5 lutego 2008. A wchodzi ona w życie 1 sierpnia 2008 r. Tu znajdziecie tresc: www.mz.gov.pl/wwwmz/index?mr=m491&ms=0&ml=pl&mi=56&mx=0&mt=&my=131&ma=07981 Polecam rozdział 9 przepisy karne :)))))...
    • Wiem, że temat szczepień był wałkowany, ale dla mie to bardzo pilne i prosze o pomoc. Chodzi o szczepienie mojego 12 tygodniowego synka. Był szczepiony w szpitalu na gruźlicę i żółtaczkę chyba. Przeczytałam wątek o szczpienich i jestem załamana. ROzmawiałam z pediatra z przychodni bo dostałam już wezwanie na szczepienie. Oczywiście lekarka jest za szczepieniami imoje argumenty ją ni eprzekonują. Jeny jak ja żałuję, ze zaniosłąm kartę szczepień do przychodni !!! Co teraz robić, ...
    • Witam, z góry przepraszam za wątek nieco off :) Nasza homeo poleciła zaszczepić młodszą córkę pojedynczą szczepionką przeciwko odrze, problem w tym, że nigdzie w W-wie takich szczepionek nie ma :( A w niektórych miastach w Polsce, są w aptekach, wystarczy recepta od pediatry... to też wiemy od naszej pani doktor. Czy ktoś coś wie, jak mieszkając w W-wie stać się posiadaczem tejże szczepionki? W uzasadnieniu: dziecko ma prawie 3 lata, odroczone szczepienia niemal wszystkie - b.zła tol...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się