Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      szczepienie

szczepienie

(3 wyniki)
    • Mam pytanie: jakie trzeba miec wyniki morfologii krwi, zeby sie bezpiecznie zaszczepic przeciw grypie? Moja corka jest w trakcie leczenia podtrzymujacego ALL, chodzi od wrzesnia do szkoly, hematolodzy nakazali sie zaszczepic. Ale nie u nich, tylko zwyczajnie, w przychodni czy spoldzielni. Mysle, ze taki przypadkowy lekarz moze po prostu nie wiedziec. Moja corka ma zazwyczaj rzedu 2,0 leukocytow, z czego 500 limfocytow. No i co - szczepic? Moze ktos ma rozeznanie? Zwlaszcza jakis le...
    • Witam serdecznie i mam pytanie. jestem nosicielem wirusa HPV - typy wysokoonkogenne: 16 i 18 - niestety ;-( czekam na kolposkopie. Ginekolog zaproponowal mi sie zaszczepic ( nie wiem czy to ma sens ), a wiem ze sa dwa rodzaje szczepionki i nie wiem ktora w moim przypadku jest właściwsza, bo konsultowalam to z innym lekarzem i co lekarz to inna opinia.. jeden mowi, ze ta - drugi, ze tamta... a ja skołowana... Czy Ktoś z Was orientuje sie w temacie i moze mi doradzic? z góry dziekuje i po...
    • proszę Was o radę. U żony mojego szwagra badaniem dopochwowym usg zdiagznowano mięśniaka. lekarz powiedział, że szybko rośnie, jest duży (9cm) i trzeba go usunuąć szybko. Najpierw jednak zalecił szczepienie przeciwko żółtaczce (przed zabiegiem). Niestety, szczepienia na razie nie można zrobić ze względu na przeziębienie, a wczoraj zaczęła kwrawić dość mocno. Zabieg ze względu na te szczepionki zaplanowany dopiero za dwa miesiące. Wyniku cytologii jeszcze nie ma. Czy jest to praw...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się