szczepienie

(13 wyniki)
  • www.youtube.com/watch?v=HsnlifYuhBQ&p=0C1AA85AC4C33EA1&playnext=1&index=91 Pierwszy w historii wygrany proces ze MMR bylo przyczyna autyzmu. Ciekawie powiedziane "it did not cause but resulted" prawnicze przepychanki slowne. To dziecko milo jakies schorzenie mitochondriow, a przez szczepionke to schorzenie sie zaostrzylo i dostala autyzmu. Mowia ze to schorzenie jest rzadkie, tylko ze nikt nie sprawdza przed szczepieniami czy dzieci maja jakies schorzenia mitochondriow a poza tym nie powiedz...
  • moj syn ma piersza "niesmiala" diagnoze : ASd profil HFA ma zasob 15 slow. ma 3 latka powiem szczerze, juz nie wiem ktorej szczepionki moj syn nie mial. Ale od momentu skonczenia 2 lat nie szczepie. ze strachu. A jak to ma sie w kontekscie przedszkola? a we wrzesniu chce mojego syna wyslac do przedszkola a wiec? szczepic czy nie? jezeli 3 latek ma zasob slow - 15 sztuk to do jakiego poziomu moze mi sie cofnac w rozwoju mowy?? pytanie retorycznie - nikt mi na nie nie odpowi...
  • a w niej opinie takich autorytetów jak: IAN SINCLAIR - Szczepienia, niebezpieczne, ukrywane fakty Lekarze potępiają szczepienia To jest niewiarygodne, jak naukowcy mogą twierdzić, że choroba Heinego-Medina zniknęła po szczepionkach, skoro zniknęła również w innych częściach świata, gdzie szczepienia nie były rozpowszechnione. dr Robert Mendelsohn Większość szczepień BCG zastosowana w takich krajach jak Szwecja, nigdy nie chroniła przeciwko chorobie w okresie dzieciństwa. Jedn...
  • Byłam dziś u lekarza rodzinnego,zapytałam o szczepienia-czy mogę odmówić. Lekarz poinformował,że tylko kiedy przyniosę zaświadczenie od specjalisty.Mała ma opóżniony rozwój mowy,obawiam się obciążać ją jeszcze szczepieniem. Powinniśmy same decydowac czy szczepic czy nie,potem nikt nie weżmie odpowiedzialności za kłopoty zdrowotne(opóżnienia itp). Co o tym myślicie.
  • czy ktoś z was próbował homeopatycznie odtruwać szczepionki?
  • Coraz więcej sprzecznych informacji na ten temat. Jedni mówią, ze szczepić, drudzy, ze nie szczepić. Podobno szczepionka świnka, odra, różyczka jest bardzo niebezpieczna. Chodzą nawet opinie, ze powoduje autyzm. A Wy drogie mamy czym szczepiłyście swoje dzieci MMR czy Priorixem? Czy własnie ta szczepionka nie spowodowała zahamowania rozwoju mowy?
  • Czy powinno mnie to niepokoić. Córka karmiona cały czas piersią. Rozumie wszystko, ładnie juz chodzi-biega. Ale z mową:( mówi tylko Amm jak chce jeść i po swojemu coś w rodzaju kiiii, aaaa,eee.geee.
  • wyborcza.pl/1,75476,9162741,Dramat_wedlug_dr__Andrew_Wakefielda.html Co o tym myslicie??
  • Dziewczyny. Napiszcie mi prosze,czy "idziecie" zgodnie z kalendarzem szczepień u Waszych dzieci??? Ja nie. Tzn.nie zaszczepiłam mojej córki na świnkę,odrę i różyczkę i nic po tej szczepionce sie podaje.Czyli jesteśmy chyba o 3szczepienia do tyłu. Wiem,że są obowiązkowe,ale boję się ich piekielnie-dlatego nie szczepie. Napiszcie jak to jest u Was?Jestem bardzo ciekawa. Pozdrawiam.
  • poczytajcie o szczepionce MMr wydaje mi sie ze wiekszośc wacszych problemów ma z nią związek
  • Witajcie Juz kiedys pisałam tu o swoim synu. Miał wtedy niecałe 2,5 roku i mowił niewiele i po swojemu. Na wszelki wypadek poszłam do logopedy (podobno najlepszy w miescie :)) Pani mnie uspokoiła, ze widac,z e dziecko inteligentne, ze mówi bardzo duzo !!, tyle, ze po swojemu. POradziła odsatwic od piersi bo widac utrwalajace sie połykanie niemowlęce skontaktowac sie za 3 mce. Nie odstawiłam od razu tylko po 2 mcach wiec juz do niej nie dzwoniłam. Od wrzesnia mały poszedł do prze...
  • jak sie mają szczepionki tzw skojarzone przeci odrze śwince różyczce do rozwoju mowy dziecka. Pytam bo jutro na taką szczepionkę idę..może ktoś wie. Mój synek-14 mies jak pisałam w innym wątku mało mówi ma przestoje po czym wraca dopoprzednich sylab,czynności-np.machania rączka na papa.Nie wiem czy to naturalne czy spowodowane np.jakimś szczepieniem proszę o radę
  • Powiedzcie mi jezeli przesadzam ale naprawde sie zaczynam martwic.Moj syn jak mial 11 m-cy mowil 'mama', 'da', 'nie', 'tak'.W tym czasie zaczelismy rehabilitacje Bobath oraz chodzic na basen, wiec mowienie przeszlo na dalszy plan, zeby nie powiedziec,ze zaniklo zupelnie.Jak mial 11 m-cy bylismy u logopedy i ta powiedziala zeby podciac Mateuszowi wedzidelko.Skonusltowalam to z nasza pediatra i poniewaz nie mial i nie ma zadnych problemow z jedzeniem, to postanowilismy czekac.REhabilitac...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się