tematu

(12 wyniki)
  • przegladam tony tematow i ...ciezko mi cos wybrac moze byscie mi doradzily polecily swoje tematy moze cos mi sie uda wybrac
  • witam, znowu proszę o pomoc bardziej doświadczone koleżanki :). Mam problem z tematami kompleksowymi na listopad. Nie wiem co mogłabym robić, jakie tematy poruszyć. ps. osobiście listopad wymazałabym z kalendarza ;) nie cierpię tego miesiąca!!
  • witam! Szukam zagadek zdrowotno medycznych (lekarstwa, bandaż, plaster, woda utleniona itp.) - są mi potrzebne do konkursu dotyczącego udzielania pierwszej pomocy. Za każdą pomoc z góry dziękuję :-)
  • szukam czegos na ten temat opini przede wszytskim kogos kto mial stycznosc nie pomoglo metoda holldingu to lekarz polecil taka terapie moze znacie stronki gdzie jest to fajnie opisane dziekuje
  • witam bardzo serdecznie, kłania się nauczycielka z Gdańska. Lada dzień czeka mnie przeprowadzenie zajęć (tydzień) metodą projektu odnośnie jakiejś bajki lub baśni w grupie 3 latków!!!!!! czy możecie podsunąć mi pomysł na bajkę?? Starsze grupy mają Kota w butach i Kopciuszka. Bardzo liczę na Waszą pomoc!!! nauczyciel stażysta.
  • Mam do was-doświadczonych juz pewnie w tym temacie jak się coś takiego organizuje,jak się za to zabrać i czy są to jakieś wielkie pieniądze??? Chciałabym zorganizować takie spotkanie np w remizie strażackiej albo zaprosić kogoś do nas. Do kogo dzwoanic,jak to formalnie sie organizuje. Bede wdzięczna za podpowiedzi i ewentualne sugestie.Naweyt nie wiem czy osoby odwiedzające dzieci dostaja od przedszkola za to jakąs kasę czy nie.Po prostu naświetlcie mi sprawę. dziekuje
  • Mam pytanie do Nauczycieli przedszkola. Czy w placówkach dyżurujących (lub prywatnych pracujących w wakacje) w wakacje piszecie miesięczne plany pracy, czy wakacyjna praca, to opieka i zabawy - bez planów miesięcznych?
  • wiadomo jest ich wiele,w szkole inne i wiecej sie wykorzystuje. ktore z nich przydaja wam sie w pracy z dziecmi przedszkolnymi? ja na co dzien stosuje m.in.'łożysko kulkowe' zwane inaczej 'cebula', 'prawda-fałsz', 'pro-contra'...
  • Nie wiem czy był taki wątek, ale wrzucam garść pomysłów z sieci web.archive.org/web/20060519132012/http://www.kinderhive.net/b b.html - pomysły na tablice, ozdoby drzwi www.kinderpond.com/ - pomysły na różne tematy np: jabłka, ryby, ja itp. www.geocities.com/Athens/Troy/5059/ - inspiracje nacisskajać na themes - znajdziemy zdjecia z pracami plastycznymi na dany temat super www.teachingheart.net/bboard.html - Tablice podzielone temtycznie - pory roku, matematyka itp. ...
  • Jakie kary a jakie nagrody stosujecie wobec dzieci? Słyszałam o karach w formie: fotel przemyśleń, kącik ciszy, odcinany ogonek a nagrody: tablica z kuleczkami, znaczkami, buźkami Jakie są Wasze propozycje w tym temacie?
  • Dziewczyny pewnie nie raz brałyście udział w ciekawych akcjach, konkursach i wydarzeniach kulturalnych związanych z wychowaniem przedszkolnym. Jeśli macie jakieś informacje o wszelkiego tego typu imprezach PISZCIE !!!! Może uda się nam stworzyć ciekawy informator pomocny nam i rodzicom przedszkolaków.
  • Odbiór dziecka z przedszkola przez osobę niepełnoletnią , Jak to jest ? Które przepisy jednoznacznie mówią czy osoba niepełnoletnia może odbierać dziecko z przedszkola .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się