tematu

(7 wyników)
  • skoro juz mamy sie tu uczyc to sie uczmy i olejmy natretow i ksenofobow. wiec moze ja zaczne. mam kilka pytan odnosnie slowek ktore uslyszalam bedac niedawno w grecji i nie zdazylam zapytac co znacza. moze ktos mi pomoze? wybaczcie ze napisze fonetycznie ale z pismem greckim jeszcze u mnie nie najlepiej a poza tym nie mam czcionki. oto te slowa: ligani anagi kataligo prospaties (to od prospathiso?) prohiro ksafnika epistrefo dropali
  • czy sa tu jakies dziewczyny bedace w zwiazku z grekiem? poznalam jedenego, nad wyraz apetycznego samczyka. zawrocilismy sobie w glowach w tempie ekspresowym iscie. napiszce, prosze bardzo czy warto ukladac sobie chociaz fragment zycia z grekiem? czy sa dobrzy dla kobiet, czy je szanuja? moja wiedza to to, ze sa niestety kobieciarzami i maja kochanki, wiec i chcialabym i boje sie :))
  • Jeżeli podzielasz moje zdanie, że to miejsce powinno pozostać poświęcone kwestiom językowym, a masz problem z publikowaniem swoich przemyśleń, doświadczeń i opinii (dotyczących Grecji w ogóle) na forum "GRECJA i wyspy greckie", z powodu nałożonych tam ograniczeń, możesz się również wyrazić na forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=38677
  • gdy czytam wypowiedzi typu: "nauczyla/em sie greckiego w 3 miesiace". Jak mozna NAUCZYC sie jezyka obcego w 3 miesiace?
  • witam. czy ktos wie cos na temat nauki nowogreckiego w rzeszowie? bardzo bym chciala sie pouczyc, ale wiadomo, ze lepiej jak ktos owa wiedze zweryfikuje. ;) jestem w stanie sama przysiasc i sie uczyc, ale sa kwestie, ktore ktos powinien mi wytlumaczyc. znajde tu kogos chetnego mi pomoc? ;>
  • Potrzebuje dobry podręcznik angielsko - nowogrecki, na średnim poziomie. Podźcie coś. Szukam też ksiazki w jezyku greckim z KLUCZEM, to znaczy z cwiczeniemi, ale rozwiązanymi na końcu /i też po grecku, dobry podręcznik z wzorami listów!!!!/ Moze to forum odwiedzaja filolodzy? G.
  • Czy ktokolwiek mógłby mi pomóc, musze napisać wypracowanie po grecku, poziom niezbyt wysoki. Jeśli ktoś mi pomoże postaram się odwdięczyć, mogę pomóc np w angielskim. Mój nr gg: 4518127

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się