tematu

(5 wyników)
  • Witam!zastanawiam się od jakiegoś czasu nad tematem pracy magisterskiej i stąd prośba do wszystkich osób które mają pomysł na ciekawy temat pracy.Praca ma dotyczyć literatury chorwackiej,moze również językoznastwa. Osobiście myślałam nad takim tematem: "Stan języka i literatury po 1992".Proszę o pomoc:)Chętnie nawiążę kontakt z osobami w Chorwacji studiującymi polonistykę i w ramach wymiany zobowiązuję sie do szukania informacji z zakresu języka polskiego, bo przy pisaniu pracy ma...
  • Jestem na specjalizacji literaturoznawczej. Muszę wkrótce określić swój temat. Macie jakieś pomysły, propozycje? Może coś o Dubravce...Tylko jak ją "ugryźć"? Pomożecie? Hvala!!!
  • Witam, Jeśli ktos ma jakieś materiały dotyczące tego tematu lub wie, gdzie ich szukać (poza słownikiem oczywiście) proszę o informacje. Może znacie jakieś artukuły związane z tym tematem. Pytania kieruję głównie do Kroatystów. Pozdrawiam
  • Witam Piszę prackę pt. Miasto w literaturze chorwackiej, dotyczącą sposobów prezentacji miasta, symboliki, przestrzeni miejskiej, roli człowieka w tejże przestrzeni... Mam już różne materiały, ale wiadomości nigdy za wiele. Jeśli ktoś się spotkał z czymś co wiąże się z tematem miasta w literaturze chorwackiej (a nawet ogólnie w całej literaturze słowiańskiej) to byłbym wdzięczy za wszelkie sugetie, wskazówki i podpowiedzi... Pozdrawiam
  • czy jest ktos chetny na kurs chorwackiego od polowy pazdziernika? Brakuje 2 osob do utworzenia grupy :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się