temperatura

(184 wyniki)
  • chciałam się z wami podzielić moimi spostrzeżeniami na temat mierzenia temperatury. Mierzę ją od ok pół roku i zawsze miałam wyraźny skok o 3 kreski i piętnastodniową fazę lutealną. Pod koniec czerwca zaszłam w ciążę ale wszystko skończyło się na początku 6 tygodnia. Jestem stymulowana femarą. W tym cyklu również. 10 dni temu miałam usg i pęcherzyki bardzo marniutkie w 16dc ok 12 i 13mm a endometrium 6. Nie zauważyłam wyrażnego skoku a JEDYNIE z 36,6 na 36,7. Poszłam dzisiaj na usg zobaczyć ...
  • Dziewczyny bardzo proszę o pomoc. Od półtora roku leczę się. Obecnie 3-7dc jestem stymulowana femarą. Jest to pierwszy cykl kiedy mierzę temperaturę i chyba nie było owulacji. A dzisiaj mam 18dc, to moje temperatury: 5dc- 36,6 6dc- 36,6 7dc- 36,7 8dc- 36,6 9dc- 36,7 10dc- 36,7 11dc- 36,7 12dc- 36,7 usg, są trzy pęcherzyki 13mm, 12mm, 11mm 13dc- 36,9 14dc- 36,7 15dc- 36,7 16dc- 36,5 - pojawił się śluz trochę rozciągliwy, przezroczysty (pęcherzyk powinien mieć ok 21mm) 17dc- 36,7...
  • Witam. Od początku tego cyklu rozpoczęłam mierzenie temperatuty, mierzę codziennie rano przed wstaniem z łóżka (ok.6:30). Dzisiaj temperatura bardzo podskoczyła aż o dwa stopnie (z 34.40 na 36.40) Wiem, że skok temperatuy powinien towarzyszyć owulacji, ale to dopiero 10dc, a ja mam 32 dniowe cykle, więc to raczej odpada. Czy taki skok temperatury może towarzyszć jeszcze czemuś, czy jest to normalne, czy raczej coś jest nie w porządku??? Ogólnie zauważyłam, że mam bardzo niską temperatur...
  • Cześć Jestem z Warszawy i w lutym miałam 3 inseminację. Dużo naczytałam się w necie na temat temp i teraz mocno się nakręcam. Piszą tam że jak sie zajdzie w ciaze to tuż po owulacji temp wzrasta do 37 st i tak sie utrzymuje. Ja mam dziś 18 dc i moja temp to 36,3 czyli juz mogę stwierdzić że nic się nie udało? Sylwia
  • Witam Powiedzcie mi dziewczyny czy po owulacji temperatura zawsze musi być powyzej 37 , jak sie jest w ciazy. Miałam IUI i jestem już 6dni po i moja temperatura 36,5 czy mam to rozumieć że sie nie udało? Jak było u was?
  • witam mam takie pytanie inseminacje mialam 29.01 od kilku dni boli mnie bardzo lewy jajnik i dzis mierzyłam temperature i jest 37.5 czy to jest normalne
  • Nigdy nie mierzyłam temp bo jestem w ogóle niesysytematyczna i nigdy mi się nie chciało ;-)Ale od 2 dni tzn od 15dc w ciągu dnia zmierzyłam sobie i było 36,4 ;-(,dzisiaj rano tak samo, czy to na 100% znaczy że nic się znów nie udało? Ja wiem zeby to stwierdzić trzeba o stałej porze itp itd ?Ale tak po ciuchu się łudziałam .... a teraz już chyba nie!
  • Cześć Dziewczyny! Mam pytanie czy temperatura w ciąży zasze jest podwyższona do poziomu powyżej 37 stopni, czy któraś z was miała niższą a mimo to była w ciąży. A jak przedstawia się sprawa z tempką gdy w cykjlu nie było owulacji?
  • zakładam, że podobny wątek już był i z góry przepraszam, że go powtarzam, ale jak to jest z tą temperaturą, czy jej skok zawsze oznacza, że jest faza lutealna i jest PO owulacji? czy tylko, że jest faza lutealna i wcale nie musi oznaczać, że owulacja była???? Oświećcie mnie proszę:):):)
  • może któraś z was tak miała: Cykle mam w miarę regularne i od jakiegoś czasu monitoring przy każdym cyklu, dlatego wiem, że owulację mam około 17-18dc. Przez 4 cykle brałam CLO a tym razem nic nie brałam. Poszłam na monitoring 18dc, żeby sprawdzić czy coś urosło (bez CLO pęcherzyki słabo mi rosły). Śluzu płodnego miałam dużo, więc myślałam, że pęcherzyk albo dopiero co pękł albo pęknie lada chwila. Tu niespodzianka! Na USG nie było nic! Ani charakterystycznej "gwiazdki" ani pęk...
  • Z dotychczasowych wykresów zawsze wynikało, ze tem,peratura w pierszej częsci cyklu oscylował mi w okolicach 36,7 maksymalnie skoczyła kilka razy do 36,8. A tu teraz od nowego cyklu liczać od 5 dnia mierzenia wzrastała codziennie o 1 stopień i w 10 dniu doszła do 37,0 a teraz cały czas mam 37,0. Ani w góre ani w dół :( dodaktoko boli mnie jajnik i czoraj byłam na usg bo oczywiscie myślałąmze to torbiel czy coś ale wszuysko niby ok. Nie widać niestety jeszcze pęcherzyków ale owu mam okoo...
  • Od pewnego czasu mierze regularnie temperature, rano o 9, wieczorem o 21, zachowujac odpowiednie reguly (ten sam termometr, miejsce, czas, parogodzinny sen przedtem. itd). Zauwazylam cos, co mnie zaskoczylo. Rano - o 9 mam temp ponizej lub ok 36 C, natomiast wieczorem ok.36,8. Ostatnio jednak (15dzien cyklu) temp wieczorna znacznie sie podniosla: 37.2 - z kazdym dniem o kreske wiecej, dzis nawet doszlo do 37,6! Skad ta wieczorna temperatura? Czy to moze byc sprawa hormonow? Biore Dupha...
  • dziewczynki kochane wyjaśnijcie mi proszę jak się ma mierzona temperatura do owulacji, kiedy jest owulacja to temperatura powinna pewnie skoczyć ale jak? jest to dla mnie bardzo ważne, z góry dziękuję i życzę wszystkim ogromniastych brzuszków, pękających pęcherzyków i oczywiście owulacji. pa!
  • czy wzrost temperatury zawsze świadczy o owulacji??? zaczął mnie męczyć ten temat bo zauważyłam, że duphaston powoduje wzrost temperatury. nie jest to chyba dziwne, bo w normalnym cyklu temperatura wzrasta chyba dlatego, że po owulacji pojawiło się ciałko żółte, które produkuje progesteron i to wzrost poziomu progesteronu właśnie powoduje skok temperatury. w ostatnim cyklu dowiedziałam się też, że mam ciałko żółte, ale nie mam płynu z pekniętego pęcherzyka w zatoce douglasa, co ozn...
  • Bacznie obserwuję moje cykle dopiero od 2 miesięcy i jestem zdzwiona niską temperaturą podczas cyklu - owulacja objawia się wzrostem z 36,5 na 36,5 - 36,6 C, potem temperatura wynosi ciągle 36,6.... Nie wiem czy może to być sposowdowane wczesną porą pomiaru (mierzę z reguły o godzinie 5:30, 6 nad ranem... Czy powinnam sie martwić? Może ktoś ma podobną przypadłość?:)
  • Witam!!!!!! Dziewczyny mam ogromną prośbę-może któraś wie???? Chodzi o owulację - we wtorek 18.04 byłam na Usg były dwa pęcherzyki jeden w prawym jajniku, drugi w lewym jajniku obydwa około 20mm (jestem drugi cykl na Clo) w czwartek 20.04 również byłam na Usg aby sprawdzić czy pęcherzyki pękły!!! i pęcherzyków nie było (ani jednego ani drugiego) więc owulacja chyba była -tylko że żadnego płynu w zatoce nie było, ani innych śladów owulacji!!! Robię pomiary temperatur...
  • Wygląda na to ,że moje cykle nie są owulacyjne. Brakuje skoku temp, jest ona cały czas niska na poziomie 36,4-36,5. Jak może być przyczyna. Jeżeli chodzi o śluz wydaje się płodny , no i w połowie cyklu boli jajnik. I nic poza tym.
  • Czesć. Mam pytanko.Czytałam, że wiele z was mierzy temperature, Ja nigdy nie mierzyłam i moje pytanie jest takie: Czy jeżeli w tym cyklu nie mierzyłam a jestem w 25 dc czy jest sens zaczynac? Czekam aż bede mogła zrobić test i pomyślałam ze może jakies mierz.temperaturki conieco mi podpowie.? A drugie pytanie to kiedy najlepiej mierzyc rano czy wieczorem? Pozdrowionka i powodzonka hogata1605
  • Poradźcie coś, bo zgłupiałam. Zawsze wykresy tempki miałam wzorcowe (piękne skoki, klasyczne, lekarz mówił, że książkowe). Jak się okazało niedawno, było to złudne, bo w monitoringu pęcherzyki nie pękają (teraz etap poszykiwania przyczyny), a skoki powoduje mój oszałamiająco wysoki progesteron. W poprzednim cyklu dostałam pregnyl 10000 i tempka przepisowo skoczyła następnego dnia po owu, która wystąpiła. Niestety, z ciąży nici. Teraz też pregnyl 10000 w 15dc. Czułam owu, ale nie s...
  • Jak to jest z ta temperaturą ?? Czy po przebytej owulacji temeperatura normalnie spada czy uczymuje się cały czas taka sama. A jak jest ciąża to jak się zachowuje ?? hogata

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się