Forum Zdrowie Migrena
ZMIEŃ
      temperatura

temperatura

(3 wyniki)
    • Znalazłam taki artykuł. Ja mam zawsze migrenę gdy pogoda się zmienia a w szczególności gdy z brzydkiej na ładną. "Najnowsze badania naukowe mówią jednoznacznie, że im wyższa panuje temperatura, tym większe zagrożenie wystąpienia migrenowego bólu głowy. PEŁNY ARTYKUŁ PEŁNY ARTYKUŁ Od dawna wiemy, że wysoka temperatura niekorzystnie wpływa na nasze samopoczucie. Najbardziej dokuczliwe jest to, kiedy termometry pokazują w cieniu ponad 30 stopni. Naukowcy postanowili jeszc...
    • sluchajcie wszyscy marudza na te okropne mrozy ktore teraz mamy w Polsce a ja moge jedna dobra sprawe powiedziec- ostatnio taki "mrozacy krew w zylach" spacerek z przystanku do domu (ok 5 min szybkiego marszu) tak zmrozil moja obolaja glowe, ze... mi przeszlo! Generalnie wiadomo zimne oklady dobrze robia, ale moze niskie temperatury tez. moze warto sprobowac terapii w minusowych temperaturach (zapomnialam jak to sie nazywa -wchodzi sie do kabiny a tam -100)? Z kolei wysoka temp...
    • Ostatnio rozkręciłam kaloryfery na full w domu bo trochę marzłam z rana jak wstawałam. I co? Od tego dnia budze się z bólem głowy i efektem "cudzych okularów". To samo z wilgotnoscią powietrza - im trudniej mi oddychać bo jest takie suche tym częściem boli mnie głowa. Ma to u Was znaczenie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się