ubranka

(14 wyniki)
  • nie są to plamy od kupki, soczków etc. Wyjęłam ciuszki starszego syna, żeby je wyprać dla młodszego. Ubranka są sprzed 4 lat i na niektórych są żółte plamy, duże. Np na śpiworku do spania na piersi, na kaftanikach - na rękawkach...na pewno były czyste jak je pakowałam, bo jak coś było zabrudzone, niedoprane to wyrzucałam. Podejrzewam, że 'coś' na nie zadziałało jak leżały w szafie. No i piorę je teraz w proszkach dziecięcych ale nic:-( do wyrzucenia czy spróbować jakoś inaczej?......
  • Jak drogie mamy pierzecie ubranka swoich pociech, by były doprane ale nie sprane? Wiadomo, że większość rzeczy nadaje się do prania już po jednym dniu, i w rezultacie takie ubranko już po tygodniu wygląda niezbyt pięknie. Ja, choć staram się używać dobrych proszków, płynu do delikatnych tkanin, nie jestem w stanie utrzymać ciuszków w dobrym stanie przez dłuższy czas - kolory blakną, materiał wyciąga się. Jak chronić tkaniny? Poradźcie!!
  • Rozumiem że pieluchy tetrowe mam wygotować w 90st. program białe, a te białe bawełniane kaftaniki (chcę doprać żółte plamki) jak wrzucę razem to się nie skurczą? Używane kolorowe ubranka- czy 60 st to max temp prania czy mogę też w wyższej, czy nie ma to sensu, albo tylko będą do wyrzucenia? dziękuję
  • Poradźcie mi, jak spakować ubranka po córce do pudeł tak, abym mogła je jeszcze kiedyś użyć? Mam w szafie w przedpokoju już kilka pudeł i muszę je wynieść do piwnicy bo zajmują bardzo dużo potrzebnego nam miejsca. Dodam, że to piwnica w bloku. Jest w niej dość sucho, nie ma raczej wilgoci. Wystarczy, że powkładam do reklamówek ubrania, a potem do pudła? Może wrzucić jeszcze coś na mole?
  • Dziewczyny, czy kupiłybyście swojemu dziecku takie ubranka albo np taki komplecik? - wykonane w pojedynczym egzemplarzu i 100% handmade? A jeśli tak to za ile? Zastanawiam się nad współpracą z np Decobazaarem ale nie wiem czy to ma sens. Widziałam, że na Etsy ludzie sprzedają takie rzeczy ale UK to nie Polska więc zanim zainwestuję w tkaniny chciałabym poznać Wasze zdanie?
  • Do prania niemowlęcych rzeczy zaleca się środki nie zawierające fosforanów. Kupiłam płatki mydlane "Dzidziuś" z Polleny Ostrzeszów, które mają w składzie fosfoniany. Czy to jest równie niewskazane jak fosforany? Nie znam sie na właściwościach chemicznych tych zwiazków chemicznych, ale może WY tak??
  • te niedzisiejsze można jeszcze czymś usunąć? Czy pozbyć się ubranek jak wyrzutów sumienia?
  • Mam dość:( Chodzi mi głównie o ubranka do przedszkola - dresy i bluzeczki. Niby nie są bardzo brudne, a jak przychodzi do prasowania to widzę mnóstwo ciemniejszych jakby tłustych plam. Piorę w niemieckich proszkach w 60 stopniach, dodaję Vanish i ciągle są:( Wstyd mi go tak ubranego synka puszczać do przedszkola, ale przecież nie będę ciągle kupować nowych ubranek...
  • Dziewczyny mam pytanie. Mam mala coreczka, ktora uwielbia jabluszka. Ma dwa zabki i urzywa i jak tarki:) niestety jej bluzeczki sa cale od soku. To palmy nie chca zejsc!! Czy macie jakis sprawdzony sposob bo szkoda mi tych ubranek. pozdrawiam
  • jestem mamą dwulatki, która uwielbia sie brudzić. i niestety nie wszystkie plamy spierają się same w pralce? jak wywabić te zaprane plamy, próbowałam vanisza, ale według mnie nie jest taki rewelacyjny jak mówi reklama. jakie macie sposoby na trudne plamy?
  • Hej, czy ktoras z was miala juz okazje uzywac ten vanish? www.vanish.pl/product.php?id=6 Zastanawiam sie czy bedzie bezpieczny dla bawelnianych ciuszkow? Mam mnostwo uzywanych rzeczy po innych dzieciach plus drugie mnostwo z ciucholandow, i chcialabym je najpierw odkazic. Pomyslalam ze moze ten vanish. Ale troche sie boje ze zniszczy on te ubranka, bo niby jest napisane ze to odplamiacz a te ubranka nie sa poplamione tylko chcialam je zdezynfekowac. Macie moze jakis doswiadczenia? ...
  • Czym usunac(vanish nie dal rady)starsze plamy z ciuszkow-dzieciecych, to pewnie po jakis deserkach,marchewce czy soczku?podobno jakos soda usuwa sie plamy,ale jak namoczy,zasypac i zaprac?nie zniszcza sie?
  • Witam czy ktorac z WDPD ma skuteczny sposob na przechowywanie ubran w piwnicy w taki sposob by nie zasmierdly? Zamierzam odkladac ubranka po pierwszym dziecku i nie bardzo wiem jak je popakowac aby byly zdatne do uzytku za ok 3 lata. Folia i nastepnie karton czy raczej moze sam karton? Moze macie jakies wyprobowane metody? Z gory dziekuje za porade
  • witajcie czy ktos spotkal sie z powstawaniem na czystej odziezy zoltych plam? piore ciuszki dziecka, wysuszone i poprasowane wkladam do komody (aneboda z ikea, kupiona pol roku temu) i zdarza sie, ze wyciagam zazolcone...!!! skad biora sie te paskudne plamy... piore je znowu w proszku lovela, ale nie schodza... juz pal licho jak je usunac, ale gnebi mnie to, skad sie biora? czy to jakas wilgoc??? zdarza sie,z e to samo dzieje sie z moimi ubraniami, ale takimi, ktore po prostu gd...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się