umieranie

(4 wyniki)
  • swojego i innych, bardzo się boję
  • sine okropnie uszy chorego na wózku, wychudzonego już na maksa chłopaka, który umiera. nie daje już rady mówić, ale coś tam próbuje, także w nocy nie mogąc spać, wydaje z siebie jakieś dźwięki rozpaczne czy ciche mamrotanki. no to ojczym postanowił go nauczyć być cicho i spać, kiedy, jego zdaniem, chory powienien spać. stwierdził, że trzeba używać siły, to się wtedy chłopaka karności nauczy. w efekcie zobaczyłam te uszy Marcina i mam ochotę ogromną kopać. nie wiem czy mi się nog...
  • jest uwazana za cos tak strasznego zlego ze lo jezu i wogule. jakby przewartosciowac wszystko i spojzec swierzo to by wyszlo ze co z tego ze ktos se umrze nagle.wobec planet to i tak jakis drobiazdzek jest i wobec uplywu dni. jak mi tak na dzien dzisiajszy wieczor mama muwi przez tel: zaluje ze cie urodzilam to tez sie niema o co obrazic bo jakby nie urodzila to nic by nie zmienilo.a zalowac kazdemu wolno.ten cierpi co zaluje przeciez. i kiedy ja bym powiedzial : a umre se a ona by p...
  • wiara że jest się ciężko chorym i umierającym może sprawić że się ciężko choruje i umiera. to dopiero musi być frustrujące: wierzyć że jest się śmiertelnie chorym i żyć nadal w pełnym zdrowiu. "Sam Shoeman od jakiegoś czasu źle się czuł. Kiedy w końcu poszedł do lekarza, diagnoza była tragiczna - rak wątroby w zaawansowanym stadium. Lekarz dał mu najwyżej trzy miesiące życia. I Shoeman rzeczywiście zmarł w tym czasie. Jakież było zdumienie lekarzy, kiedy podczas sekcji zwłok okazało...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się