Forum Zdrowie Nowotwory-damy radę !
ZMIEŃ
      umieranie

umieranie

(5 wyników)
    • na raka żołądka.Ja mam 61, ona 69 lat. Ja wiem ,że ona WIE i godzi się z losem.Ja nie umiem się w tym wszystkim znaleźć.Rodzina zabroniła jej o tym mówić, okłamują ją jak mogą.Dziś miała wyjęte szwy po operacji (tzn.tylko ją otwarto i zaszyto), ładnie się goi.Jest w domu już kilka dni.Nic ją nie boli, tylko po kilka razy dziennie wymiotuje.Jest jeszcze w tym wszystkim nasza mama, która ma 88lat, przebywa u mnie.I też nikt nie pozwala mamie powiedzieć o chorobie córki, a ja co dzień...
    • Mój brat, 39 lat, umiera. 15 lat miał recesję w czerniaku, w listopadzie rak zaatakował ze wzmożoną siłą. Przerzuty sa wszędzie w środku i na zewnątrz, na oku, watrobie, sledzionie i innych miejscach. Wiem że to jego ostatnie dni - lezy w domu, pod opieką lekarza z hospicjum. Jest strasznie chudy, nic nie je, przyjmuje tylko mocne środki p/bólowe, teraz już tylko dozylinie - doustne wymiotuje. Nie mieszkamy razem, więc pojechałam tam z rodziną ma weekend, by się pożegnac. Wiem, że...
    • Obudzilam sie a moja mama juz nie oddychala. Wstawalam do niej w nocy z 5 razy wycieralam pot z czola, zmienilam koszule nocna, nawet mierzylam temperature i zastanawialam sie dlaczego ma takie zimne rece, ale glupia nie rozpoznalam symptomow smierci i poszlam spac.A tak bardzo chcialam przy niej byc i trzymac ja za reke. Nie umiem sobie teraz z tym poradzic. Pamietam jej biedna wycienczona twarz i błedne oczy. Tak bardzo chcialabym miec szanse przezyc z nia te ostatnie chwile z...
    • Witajcie Moj tatuś od dziś jest odżywiany dożylnie... Ma nawracająca niedroznosc jelit z powodu nowotworu kątnicy i przerzutów do otrzewnej. On ciagle jeszcze ma nadzieje na jakies leczenie. Nawet mamy konsultowac jego przypadek w klinice w Hannoverze. Jest to terapia immunologiczna? wytwarzają ponoc przeciwciała z krwi chorego i potempodaja w zastrzykach. Czy ktoś z was cos o tym wie albo ktos z tego korzystał.????? Problem w tym, ze to 800 km od nas... a Tato jest bardzo sł...
    • jak ja mam być z nim, przy nim? czego on ode mnie oczekuje? tatuś mojego chłopaka ma raka, jest umierający, coraz gorzej sie czuje. To wszystko postępuje bardzo szybko, z dnia na dzień , z tygodnia na tydzień jest coraz gorzej. Ja patrze na ukochanego i nie wiem jak mu pomóc. Widze jak on cierpi, jak nie może się z tym pogodzic, jak chce przejąc cały ciężar rodziny na siebie. Bardzo go kocham. Co on chce ode mnie usłyszec? Jak mu pomóc?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się