Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      umieranie

umieranie

(9 wyników)
    • wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,10136785,Skazany_za_jazde_na_rowerze_po_pijanemu__Byl_chory_.html Pewien pijaczek zastaje złapany na rowerze. Dwukrotnie. Za drugim razem dostaje wyrok. Ucieka do USA, gdzie cieżką "pracą" dorabia się marskości wątroby. Dobrzy amerykańscy lekarze leczą go za darmo (nawet dają mu torbe drogich leków!!), ale na przeszczep wysyłaja go z biednej Ameryki do bogatej Polski (wiadomo, "zielona wyspa", szpitale to u nas nie mają co robić z pieniędzmi). Niestet...
    • Do kogo zwrócic sie w Warszawie w tej sprawie? Szpital wypisuje chorego w piatek z diagnoza 'pacjent umierajacy", a hospicja domowe pomagają tylko chorym z nowotworami. Co ma zrobić rodzina starszego umierającego człowieka, kiedy w weekend nie ma kontaktu z lekarzem rodzinnym, albo ten nie ma czasu na odwiedzenie pacjenta w domu? Dlaczego w szpitalu nie potrafia stwierdzić czy pacjent ma zapalenie płuc, czy tłumaczenie, ze jest leżący, a osłuchać trzeba pacjenta siedzącego aby s...
    • Ludzie za co płacicie pieniądze? Kobieta z pogotowia pod sąd i długi kryminał bez zawiasów. Pogotowie pod sąd i olbrzymie odszkodowania dla rodziców, którzy przez 12 lat wychowywali dziecko, a teraz je stracili. Niech władze polskiej służby zdrowia dowiedzą się wreszcie ile kosztuje wychowanie dziecka (i trudu i pieniędzy). Do sądu i z torbami tamtejszy NFZ, a szefów na bruk za plajtę. Nie chce się nawet komentować całego tego dziadowstwa!!!!!!!!!!!!
    • Okradać lekarzy można natomiast nieludzko. - Oto socjalistyczna dewiza wizjonerów medycyny z Gazety Wyborczej.
    • wiadomosci.wp.pl/kat,83914,wid,9796719,wiadomosc.html Nie stukali po nocy do drzwi sąsiadów lekarzy, nie zatrzymywali autobusu pod szpitalem, zadzwonili - wprawdzie parę razy - ale po prostu po pogotowie, no a wyszło, jak wyszło. Czyżby kolejny raz ktoś miał po prostu pecha?!
    • w innych krajach Europy i świata? BO ZA MAŁE SĄ NAKŁADY NA ONKOLOGIĘ : www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=14&ShowArticleId=63063
    • Piątek, 23 marca 2007Imieniny: Feliksa, Konrada, Zbysławy Dziennik.pl Google POLITYKA WYDARZENIA GOSPODARKA ŚWIAT KULTURA OPINIE NAUKA SPORT ŻYCIE NA LUZIE AUTO KOBIETA HOROSKOP PROGRAM TV REPERTUAR KIN LOTTO POGODA FORUM ARCHIWUM EUROPA NEWSLETTER » NIE PRZEGAP! » KOBIETA.DZIENNIK.PL ...
    • moja mama była zabrana na banacha w wigilię [była przytomna] a w sylwestra znalazła sie już na pawińskiego.pawińskiego to kostnica!!!! ludzie pilnujcie swoich bliskich ,szczególnie nocą, pielęgniarki to damy z pięknymi paznokciami,
    • Moja przyjaciółka ma nowotwór. Słabo zróżnicowany, anaplastyczny. Rokowanie marne. Choć od wielu lat jestem lekarzem, przekazywałam obcym ludziom także te najbardziej tragiczne wiadomości z nia nie potrafię rozmawiać. Nad zdrowym lekarskim rozumowaniem emocje biorą górę. Znamy się od lat, od wczesnego dzieciństwa. Z prawie 100% pewnością wiem co będzie za miesiąc- dwa. Już dziś niknie w oczach. Czy ktoś z Kolegów miał kiedyś podobny problem? Jak sobie z tym radzić? Pomóżcie. Wie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się