Forum Auto-Moto Automobil
ZMIEŃ
      usa

usa

(9 wyników)
    • w sylwestra powrot na lono ojczyzny chyba juz najwyzsza pora na podsumowanie listy wozow, ktore przewinely sie przez moje rece. staralem sie wykorzystac rok jak najlepiej. :) zaczne od prostego wylistowania, potem doloze zdjecia - '08 ford expedition el extended - na czas przeprowadzki do usa i wyprawy na bagna florydy - spedzil z nami 3 tygodnie - '08 chevrolet impala lt - dwa tygodnie jazdy do pracy - '08 hyundai sonata - jak wyzej - '87 cadillac brougham by fleetwood and fisc...
    • rozwazam propozycje wyjazdu na kontrakt do usa na okolo 1 rok oczywiscie z cala rodzina oczywiscie na miejscu musialbym miec ze dwa samochody (dla siebie i zony). i tak sie zastanawiam, czy dla samej radochy jezdzenia tam czyms wyjatkowym, nie zabrac tam ze soba mojego fiata croma. :) myslicie, ze tam da sie w ogole zatankowac dobre paliwo diesla do nowoczesnego comnon-raila? nie przejmuje sie serwisem, bo po pierwsze woz nowy, wiec nie spodziewam sie awarii, a jesli cos by sie...
    • Witam! Jako że niedługo wybieram się do usa i mam zamiar zostać tam 2-3 miesiące zastanawiam się nad procedurą zakupu auta tamże. Mój plan jest taki - kupić samochód, pojeździć nim przez czas pobytu a na koniec przywieźć go do Polski. Wiem że dwóch forumowiczów przerabiało ten temat - zastanawiam się jaka jest opłacalność tego manewru. Z tego co się dowiedziałem to cło 10%, akcyza 3,1% (<2.0) i vat 19% (jeżeli auto przypływa do germanii). Do tego transport - jakieś 1000$ i oczywiś...
    • dolar zaczyna przyjemnie spadac i coraz bardziej zaczynam sie zastanawiac nad zakupem samochodu z mysla o sprowadzeniu go do polski docelowo w gre wchodza nawet dwa auta. w polsce bedziemy potrzebowali jeden woz dla mnie na codzienne dojazdy do pracy (50km w jedna strone w tym polowa po warszawie i przedmiesciach) i drugi dla mojej zony z dzieciakami, ktory bedzie wyjezdzal z garazu pewnie kilka razy w tygodniu. ktorys z tych samochodow bedzie tez musial spelniac role pojazdu r...
    • zostalo mi jakies pol roku do powrotu na ojczysta ziemie (swoja droga - nie moge sie doczekac), czyli lada dzien przekrocze granice czasu potrzebnego do skorzystania z mienia przesiedlenczego. a potem sprawa juz zupelnie przestanie sie kalkulowac. naogladalismy sie tu samochodow sporo, ale kurs dolara i dziwnie zachowujace sie ceny samochodow troche nam pokrzyzowaly plany. zona nastawila sie na chryslera town&country, ale co ciekawe ceny tychze wzrosly o jakies $4000 od maja....
    • mialem przyjemnosc z bliska obserwowac wyscig pomiedzy audi r8, chevroletem corvette zr1 i porsche 911 turbo. wszystko nowiuskie auta. wyscig byl na prostej, ale dosc dlugiej - zamkniety pas lotniska. jakies 2 kilometry co najmniej. jak sadzicie jaki wynik?
    • zona mi powiedziala, ze wlasnie fedex przywiozl paczke z naszym title (dowodem rejestracyjnym) od samochodu, ktory jest na oceanie i podobno title jest przedziurkowany z jakimis sygnaturami przy przedziurkowaniu czy to normalne?
    • Mam pytanie w związku z gdzieś tutaj wspominaną moją pocztową przygodą. Kupiłem sobie na allegro coś co ma wtyczke amerykańską. Napięcie toleruje nasze, ale nie mam jak go podać ;) Na allegro widziałem adaptery, ale jako że zależy mi na czasie to tylko odbiór osobisty i tylko wrocław, bo potrzebowałbym to na jutro. Jest jedno miejsce, gdzie mają takie wynalazki i ogłaszają się na allegro, ale piszą że to adaptery(przejściówki zwykłe) ze standardu angielskiego na europejski. wydaje mi...
    • www.chip.pl/news/wydarzenia/prawo-i-polityka/2010/06/jeden-przycisk-by-rzadzic-nimi-wszystkimi-czyli-jak-prezydent-usa-moze-wylaczyc-internet?src=nl_tg Fajnie będzie - jak u nas za komuny.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się