usa

(4 wyniki)
  • Wiem, ze moze wyda to sie smieszne, ale obecnie jestem w usa jako aupair za miesiac lece do Polski, gdyz moj program dobiegl konca ( mieszkam obecnie w Kansas City) los chcial, ze poznalam faceta z NJ i zamierzam wrocic do niego ( on narazie nie moze leciec do Polski ze mna) nie bardzo tylko wiem jak rozpracowac legalny poworot bez kolejnej wizy studenckiej. Wiem, ze moge skorzystac z wizy pracowniczej, ale musze miec udokumentowane, ze faktycznie ktos chce mnie zatrydnic ? Jeze...
  • czy bedac lekarzem mozna legalnie podjac prace w USA? Wiem ze trzeba zrobic u nich jakis dyplom bo nie uznaja zagranicznych ale nie wiem co poza tym. Jaki typ wizy wybrac i czy amerykanskie szpitale i kliniki chetnie przyjmuja osoby z zewnatrz? zupelnie nie wiem jak sie do tego zabrac, moglby mi ktos pomoc i doradzic? pozdrawiam
  • Witam, jestem absolwentką Politologii 5 letniej i studiów podyplomwych z HR, w grudniu bede miała 25 lat. czy mam jeszcze szanse na jakieś studia w USA albo Kanadzie, z wyjątkiem doktoranckich oczywiście bo aż taka zdolna nie jestem. Może ktoś ma jeszcze jakieś propozycje jak moge wyjechać do USA na stałe?
  • wiadomosci.onet.pl/2072474,12,zgrzyt_w_przyjazni_pomiedzy_polska_a_usa,item.html [i]Zgrzyt w "przyjaźni" pomiędzy Polską a USA Spotkanie Radosława Sikorskiego z Hillary Clinton zostało odwołane. Amerykańska sekretarz stanu postanowiła bowiem przedłużyć swą wizytę na Bliskim Wschodzie. - Pani Clinton postanowiła spotkać się z prezydentem Egiptu, to wszystko – oświadczył minister Radosław Sikorski. - To było bardzo niefortunne, Waszyngton powinien sobie uświadomić, ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się