uszy

(3 wyniki)
  • Spedzilam kilka tygodni w Polsce i postanowilam odwiedzic kilku specjalistow. Moj 3,5 letni syn mowi bardzo kiepsko, niby sie rozkreca ale dalej jest niewyrazie i niegramatycznie. Neurologopeda, po dlugim wywiadzie z namii i krotkich rozmowach z dzieckiem stwierdzila, ze musimy dac mu jeszcze czas, zwalila to na dwujezycznosc i duza aktywnosc ruchowa. Zalecila skonsultowac sie z laryngologiem bo mlody oddycha przez usta i ma jakby zatkany nos. Fakt, ze od stycznia prawie non sto...
  • witam, bede sie zalic, kurcze uparlam sie i wreszcie udalo sie zrobic badanie sluchu, na pierwszej wizycie zbadali tylko czy przewody sluchowe nie sa zatkane, wyszlo ze sa, kazano nam dawac do uszek kropelki czyszczace i podawac claritine, po tygodniu zglosilismy sie na badanie ABR i wyszedl niedosluch 40 db na obu uszkach :(, przewody dalej zatkane, wizyta u lekarza dopiero za 2 tygodnie a ja nie wiem, co znaczy ten wynik, nie wiem, czy Niunka ma wade sluchu, czy sluch pogorszony jes...
  • Wita, przepraszam ale wcisnął mi sie enter i juz było po treści. Mam 3 letniego syna, który prawie nic nie mówi. Tak naprawde to nic nie nazywa, ma swoją mowe zupełnie nie zrozumiałą dla otoczenia. Rok temy poszedł do żłobka, jeszcze wtedy sie nie martwiłam, miał 2 latka i mówił mama, tata, baba, naśladował psa, kaczuszki, przy cztaniu gazet, książeczek, mówił dziaaaa, pokazywał części ciała ( teraz nie chce tego robic i zupełnie go to nie interesuje) itd. Nic nadzwyczajnego, my...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się