Forum Zdrowie Homeopatia
ZMIEŃ
      uszy

uszy

(17 wyników)
    • Od lat swędzą mnie niesamowicie uszy wewnątrz. Czasem jest to tak uporczywe, że biorę patyczek i muszę tak drapać. Nadodatek skóra się łuszczy. Pomaga tylko maść ze sterydem, ale tylko na dobę i znowu to samo. Czy homeopatia mogłaby mi pomóc?
    • Och długie będzie. Wiem, ze powinnam pojść z dziecmi do homeopaty, ale do konca marca, nie ma na to szans - finanse :( i musze sobie sama poradzic. Moje starsze dziecko (córka) ma gronkowca złocistego w nosie (monokultura, cokolwiek to oznacza) i od jakiegos czasu dostaje obfite ropne katary. Ma, a własciwie miała taki katar od 2 tygodni, w poniedziałek zaczęłam jej podawac, po lekturze forum Stafylococcinum 9Ch 1x dziennie 3 granulki i Hepar sulf. 15CH 1x dziennie 5 granulek. Efekt...
    • Leczymy syna (5lat) z wysięku w obu uszach. Jesteśmy już po wycięciu migdałka i paracentezie L. Leczenie trwa od grudnia 2010 u drPituch w Lublinie i mam wątpliwości. Bo widzę że są okresy lepszego i gorszego słyszenia - z pobolewaniem uszu i "wylaniem się"(ból ustępuje). Dużo tego już było : aviare15, tuberculunum 15, arsenicum album 15, silicea 200, sancombi d5, notakehl d5, kalium miriaticum 15, apis melifica 30, silicea 15, pyrogenium 9, monila 9 i audiron. Do sukcesu dodam wyleczenie zap...
    • Proszę o komentarze, wypowiedzi, porady w sprawie mojego trzyletniego synka. Od września (początku przedszkola) choruje, wszystkie infekcje z kaszlem, głównie krtaniowym, dwa zapalenia ucha, po drugim wysięk-wyleczony. Leczony antybiotykami, Pulmicortem, Singularem, Zyrteciem. Podejrzenie skazy białkowej i obserwacja w kierunku astmy oskrzelowej, ale nigdy zapalenia oskrzeli nie miał. Atopowe zapalenie skóry. Testy mamy zrobić na wiosnę. W lutym po drugim zapaleniu ucha rozpocze...
    • Chciałam zapytać, czy macie jakieś konkretne opinie na temat wrocławskich homeopatów. Zostałam poproszona w takiej sprawie: dziecko ze względu na alergię ma zatkane uszy (wewnętrzne) co powoduje utratę słuchu (80 % w jednym uchu 20% w drugim) laryngolog chce ją już tylko operować - a mama boi sie oczywiscie operacji, narkozy i chciałaby tego małej oszczędzić. Czy ktoś może kogoś konkretnego polecić? Na razie podałam te trzy nazwiska z listy, ale zawsze to pewniej iść do kogoś pole...
    • Moja 26 mies corka od stycznia miala non stop katar. Miesiac temu zaczelam jej dawac aerius - od miesiaca jest spokoj. Tydzien temu przewialo ja, ma do tej pory lekko zachrypniety glos, nie kaszle, nie ma kataru. Dzis poszlam z nia na obejrzenie gardla - lekarka obejrzala tez uszy i mow, ze sa bardzo czerwone, bez refleksu, ja dla niej nadaja sie na antybotyk. No i zastanawiam sie co mam zrobic - dziecko nie skarzy sie na uszy, ale rzeczywiscie jak teraz mysle, to cos w nich ...
    • Syn po basenie ma zablokowane ucho,daję kalium muriaticum 9 ch.Może coś innego zaproponujecie?
    • AVIAIRE(4)

grzebię cały czas w poszukiwaniu jakichś starszych postów z podobną sytuacją - jak w wątku forum.gazeta.pl/forum/w,19760,119343822,119343822,Znow_ucho_.html Znalazłam, że na nawracające uszy dobre jest Aviarie i tu 2 potencje sie pojawiały - 15 i 30. Mam w domu 30tkę. 2 lata temu brał to syn wlasnie na nawracające uszy, raz na tydzień, 1 raz dziennie, nie pamietam ile kulek i jak długo, ale odpukać od tej pory na uszy nie choruje. Te kulki zaleciła mu wtedy homeopatka z Sieradza do k...
    • Zachciało mi się na stare lata... Jedno zagoiło się ładnie, a w drugie się paprze, jest grubsze w dotyku i przy ściśnięciu wychodzi kropelka ropy a potem krwi, mimo, że to juz trzy miesiące minęły. Pomóżcie, bo już nie mogę.
    • Witam Po wielu wnikliwych konsultacjach postanowiliśmy czekac na termin zabiegu (drenaż uszu+ wycięcie migdała), nie przyspieszać(prywatnie) tylko czekać. Do tego czasu został prawie rok. Synek wcześniej leczony ponad rok u homeopaty klasycznego w 100% stwierdzeniu. Niestety homeopata zrezygnował z dalszego leczenia (po wyniku tympanoetrii) Chciałabym sama spróbować jakoś go do tego czasu podleczyć. Ponieważ synek ma płyn w uszach zastanawiam się jak to ruszyć. Czy najpierw po...
    • Czytałam duzo o bolesnym ząbkowaniu, ale sama nie potrafie zdecydować co może pomóc mojemu dziecku. Ma 9 m-cy i dopiero od jakiegoś miesiąca może półtora jest bardzo marudna, a od dwóch tygodni gorzej śpi w nocy, a już przesypiała całe noce. Teraz konkrety 3 dni temu miała wysoką gorączkę, pierwszej nocy prawie 40 stopni, po Ibufenie przeszło, aż do południa następnego dnia było ok. W południe 39 dałam Panadol, kolejna noc znów po północy gorączka i w dzień w południe i koniec do ...
    • Moja 11 mc córeczka miała już w swoim życiu 6 zapaleń uszu, a gardła już nie liczę. Dodam, że ma silną alergie pokarmową i jak do tej pory je tylko preperat mlekozastępczy i kaszę jaglaną. Wczoraj wylądowaliśmy poraz kolejny na ostrym w Korczaku i tradycyjnie przepisano jej silny antybiotyk. Załamałam się strasznie, bo 2 tygodnie temu zakończyła kurację zinnatem. Szykujemy się do homeopaty, ale za bardzo nie wiemy do którego i czy ma to sens, bo mój internista stwierdził, że nie m...
    • Homeo nam wyjechala, a mala, jak mozna bylo przewidziec, rozlozyla sie - ma zielonkawy katar i tylko czekam na objawy zapalenia ucha. Jestesmy na poczatku leczenia, przez 7 dni dawalam konstytucje (tuberculinum 200 ch) i do 22 czerwca mam nie dawac juz nic. Oczywiscie pytalam lekarke co robic gdyby byl problem z uszami, ale uslyszalam ze nic. Ze gdyby sie juz z uszka bardzo lalo to wtedy leczyc konwencjonalnie, bo jej nie bedzie zeby pomoc. No i tak sie zastanawiam - czy w lecze...
    • mojemu piecioletniemu synowi grozi podwojna operacja - rureczki wentylacyjne przez blone bebenkowa i usowanie polipow z nosa. Czy homeopatia moze cos na to poradzic ??? Prosze o info
    • Witajcie, pisałam w wątku o calcium carbonicum i calcarea czy to to samo. jak napisałam potem, nie zdążyłam tego kupić (homeo odpowiedziała mi o 22.)i pojechałam na weekend z kaszlącym i smarkającym dzieckiem.wczoraj w nocy wracaliśmy i mały obudził się o 2 w nocy w aucie z bólem ucha :( załamałam się,oczywiście po drodze kupiliśmy jakieś krople w aptece i dostał też nurofen p/bólowo...podałam bo co miałam zrobić? dziecko płaczące,widac że cierpi.a wiadomo że ból ucha do przyjemnych nie n...
    • Prosze o rade.Chodzi o moja siostrzenice.Od paru dni cos nam choruje i ja juz nie wiem co dawac. zaczela sie od tego ze sie "przytkala"nos zatkany na maxa.Kazalm podac Sulfur 30CH na noc.Poszedl.Nie ruszył.Na nasepny dzien to samo:Sulfur 30 CH.Ruszylo. zaczął schodzic sluz i flegma.Dosc mocno.Po 2 dniach nagle, siostrzenica byla zasluzowana totalnie!wylazilo z uszu, z nosa, splywalo gardlem,oczy zaropiale.Wiec(bo oczy wygladay najgrorzej)siostra podalawala jej 3 dni kompleks Heela...
    • moja córka 2 latka i 3 miesiące jest pod opieką laryngologa od miesiąca z powodu jak to pani doktor mówi "czerwonego" ucha w środku. zaczęło się od delikatnej infekcji dostała antybiotyk w kroplach od pediatry następnie na kontroli okazało sie ze nadal nie jest dobrze wiec trafiłyśy do tegoż laryngologa dostała baktrim na 10 dni nic nie było lepiej tylko te ucho które było gorsze stało sie ładniejsze i na odwrót. pani dr stwierdziła ze to alergiczne więc dostałam claritin i defergan i nic tyl...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się