Forum Zdrowie Służba zdrowia
ZMIEŃ
      uszy

uszy

(4 wyniki)
    • Witam. bardzo prosze o informacje czy NFZ może zrefundować zabieg korekcji odstających uszu u 12-letniej dziewczynki. Sprawa dotyczy osoby z mojej dalszej rodziny. dziewczynka urodziła się jako wcześniak ,z ubytkiem skóry na głowie, z asymetrią. Lewe ucho jest bardzo odstające. Wiem że jest to duży problem dla tego dziecka. Rodzina dziewczynki nie należy do najbogatszych i nie stać ich na usługę prywatną(1500 zł). Jeżeli ktoś z was wie w jaki sposób można pomóc małej prosze o info...
    • od pewnego czasu moim problemem stał się słuch.JNie chodzi o to że gorzej słysze tylko o to że moje prawe uch czasem mi się zatyka i wydaje mi się że słysze jakieś echo ale nie moge powiedzieć czy to mi się dzieje tylko na dworze czy tylko w pomieszczeniu zamkniętym bo nie jestem pewno.Może ktoś coś miał podobnego a może to nie słuch tylko migdałkui?Prosze o pomoc bo narazie nie chce isć do lekarza bo niechce wyjść na głupią.
    • od pewnego czasu moim problemem stał się słuch.JNie chodzi o to że gorzej słysze tylko o to że moje prawe uch czasem mi się zatyka i wydaje mi się że słysze jakieś echo ale nie moge powiedzieć czy to mi się dzieje tylko na dworze czy tylko w pomieszczeniu zamkniętym bo nie jestem pewno.Może ktoś coś miał podobnego a może to nie słuch tylko migdałkui?Prosze o pomoc bo narazie nie chce isć do lekarza bo niechce wyjść na głupią.
    • Od roku mam problem z uszami - bardzo mnie swędzą. Chodziłam do laryngologa i dostawałam krople i masci do smarowania uszu. To wygladało mniej wiecej tak. Proszę smarować a jak pani nie przejdzie to przepiszę nową maść. I tak chodziłam pokorne ciele i kupowałam nowe smarowidła przepisywane przez lekarza. Dwa tygodnie temu poszłam do nowej przychodni. Przyjeła mnie bardzo młoda sympatyczna lekarka i skierowała mnie na wymaz. Okazało się, ze mam gronkowca złocistego, dostałam maść i teraz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się