uszy

(19 wyników)
  • czułem czasami dziwny zapach czasami od siebie nie wiedziałem skąd aż do dziś, swędziało mnie ucho wsadziłem więc mały paleć i szybkimi ruchami palca podrapełem się w uchu, po czym powąchałem ten palec i poczułem ten zapach, nie wiem jak określić ten zapach, czy da się to jakoś zlikwidować czy tylko lekarz, wolałbym sam coś zaradzić gdyż nie wiem dlaczego ale unikam lekarzy jak ognia, mam jakiś uraz paniczny strach przed nimi
  • Kurcze, wciąż mi szumi w jednym uchu. Od 2 lat z przerwami. Uczucie mam jakby było zatkane? Rano czuję w nim wilgoć. Byłam u lekarza 1 kontaktu, ale ponoć stanu zapalnego nie ma. Podejrzewam albo kręgosłup szyjny, albo jednak stan zapalny. Bo jak kręgosłup, to skąd wilgoć w uchu? A jeśli stan zapalny, to czemu lekarz nic nie widzi? U laryngologa nie byłam, bo nie dostałam skierowania. Co może być przyczyną takiego szumu w jednym tylko uchu?
  • mam problem z uszami, ciagle mnie swędzą, codziennie czyszczę je patyczkiem,ale chyba za nadto bo nie mam ani troche woskowiny, czy swędzace uszy moga byc oznaka alergii?
  • Witam Czy ktoś może mnie naprowadzić co może być powodem zatykania uszu. Dolegliwość ta nie opuszcza mnie od ponad roku niezależnie od sezonu. Byłam u laryngologa na pierwszej wizycie i z zatokami wszystko ok. Jest to bardzo uciążliwe odczucie gdyż utrudnia mi mówienie (słyszę wtedy swój głos jakby z oddali). Myslę, ze ma to jakiś związek z odczuanymi przeze mnie "wędrówkami w mojej głowie wydzieliny o wiadomej nazwie potocznej;-)". pozdrawiam
  • Wczoraj wymacałam guzek z boku policzka przy uchu.Kiedy go dotykam boli.Co to może być?
  • Zwracam się do Was z prośbą o pomoc. Co to może być. Moja mama ma 48 lat, jakiś czas temu, chyba we wrześniu tego roku zaczęła mieć na głowie takie czerwone placki. Po wizycie u dermatologa okazało się że to ŁZS, przepisała jej jakies lekarstwa (tabletki) i jakieś maści, placki zniknęły, teraz skóra głowy wygląda w miarę normalnie tylko z czesuje duże płaty łupieżu. A niedawno jakieś miesiąc temu zaczęły jej puchnąć małżowiny uszne wraz z policzkami. Trwa to jakiś czas a potem przecho...
  • Uszy...(8)

Problemem są trudno gojące się dziurki po przekłuciu.. Zawsze są zaczerwienione, a czasami nawet odczuwam ból.Stosowałam Tribiotic ale nie widzę poprawy. Co można jeszcze stosować ?
  • W JAKIM SKLEPIE MOŻNA KUPIĆ STOPERY DO USZU??
  • Witajcie, Od paru dni słyszę w jednym uchu jakby tętno, czy bicie serca. Brzmi to zabawnie, ale zabawne niestety nie jest. Pojawia się od czasu do czasu. Czy któraś z Was to miała? Nie wiem, może jest to związane z niedawnym powrotem znad morza i nalaniem się parę razy słonej wody do ucha. Na razie stosuję Otinum, ale nie pomaga Będę wdzięczna za wskazówki Z.
  • Mojego faceta od kilku dni boli ucho, oczywiście za nic w świecie nie chce pójść z tym do lekarza stąd moja prośba, czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć jakieś metody na wyleczenie go. Twierdzi że prz okazji boli go też gardło ale nic poza tym. Nie ma gorączki, nie wyglądana chorego, tylko to ucho...:/
  • 2 tyg temu przebilam uszy po raz drugi - kilka lat nie nosilam kolczykow - i dzisiaj sciagnelam lecznicze kolczyki bo strasznie swedzi i skora zlazi z uszu :// Dziurki tak jakby wogole sie nie zagoily :// Moze zalozyc srebrne? Moze czyms posmarowac? doradzcie bo sie zadrapie na smierc :/
  • mam dziurki od bardzo dawna. A jakies pół roku tmu może rok zaczęły mi nagle puchnąć uszy gdy wkładam kolczyki. stają sie jakby "napęczniałe" i gorące (jakby piekły) tak ze bolą i musz ekolczyki wyjąć, często potem nie moge ich spowrotem włożyć nawet nastepnego dnia. potem wszystko sie goi i jest ok do nastpnego razu. w płatkach uszu wyczuwam jakby malutkie kuleczki wjakby w miejscu gdzie są dziurki... kolzcyki noszę te same co zawsze - mam kilka par które noszę wymiennie, wiec to ne...
  • czy jest ktos kto ma za soba korekte plastyczna odstajacych zeby wyrazil swoja opinie na ten temat tzn. jak to jest po operacji? najbardziej interesuje mnie trojmiasto, chcialabym zeby mi polecic jakiegos dobrego lekarza. Pozdrawiam
  • Od kilku miesięcy mam pod skórą wyczuwalne coś jakby guzki w wielkości grochu. Najpierw pojawiło się między uchem a żuchwą a teraz mam tego jeszcze trzy na odcinku szyjnym kręgosłupa. Może któraś też miała coś podobnego i co to było? Nie jestem pewna czy powinnam z tym lecieć do lekarza i jak tak to do jakiego? Pierwszego kontaktu?
  • dlaczego jak otwieram paszczę to mnie uszy bolą?? I zawiasy od szczęki też?? Tylko jaj sobie nie róbcie bo ja poważnie pytam :)
  • Błagam napiszcie mi coś co mnie podniesie na duchu.Mój mąż od kilku dni coraz mniej słyszy.Otóż trzy dniu temu wybral sie do p,laryngolog, opisał jej że na prawe ucho ledwo słyszy i jest zapchane(p.powiedziała,ze nic nie jest jest tylko lekko czerwone), na drugie ucho słyszał dobrze.Ale od wczoraj jest jeszcze gorzej.Zajrzałam dla męża do uszu wczoraj i zdębiałam w prawym uchu miał połowe mniejszą dziurke(puchnie?,zrasta się?), to nie wszystko dzisiaj rano zaglądam do obydwu uszów a tam...
  • moze ktos z Was mial kiedys zatkane ucho od zbyt duzej ilosci wydzielanego wosku?ucho nie boli ale nie slysze na nie,co z tym zrobic?moze ktos cos mi poradzi bede b.wdzieczna,znacie jakies dobre krople lub leki na ta przypadlosc?
  • od tygodnia boli mnie ucho znam ten bol, niedokladnie wytarte ucho po prysznicu i maly wiaterek na polku. bylam u lekarza zapisal antybiotyk i 1 dzien stosuje ale ucho nadal mnie boli. nie chce brac lekow przeciwbolowych bo karmie piersia coreczke...co robic kiedy ten lek zacznie dzialac :(( aha czy mial ktos kiedys przetykanie ucha woda to tez mi sie szykuje? boli ten zabieg?
  • żeby przestał obgryzać mi uszy :)))) wcale to nie jest fajne, tym bardziej podniecające (dla mnie) I PRAWDE MÓWIĄC DOPROWADZA MNIE TO DO SZAŁU! mój ukochny był w związku z inną przez 8 lat i ma różne takie "nawyki seksualne", które byc może kręciły ją, ale nie mnie :(. Mało tego, ja wiem co lubię :) ale nie wiem jak mu o tym powiedzieć. np. że lubię ostrzejszy sex :) mam mu napisać instrukcję obsługi czy co? i w każdym momencie mówić to tak, to nie...głupia sytuacja, ale uważam, ż...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się