wizyta

(12 wyniki)
  • Parę dni temu byłam na kontrolnym przeglądzie zębów u dentysty. Gabinet prywatny, narzędzia sterylizowane, niby wszystko OK. Ale zauważyłam, że pani zajmująca się sterylizacją sprzętu (i jednocześnie odpowiedzialna za zapisywanie pacjentów na wizyty) w pewnym momencie wyszła z gabinetu w gumowych rękawiczkach i odebrała telefon. Potem lekarz, żeby mi coś pokazać, podał mi małe lusterko i też miał założone rękawiczki. Zapewne to dyżurne lusterko, które podaje innym pacjentom. Zastanaw...
  • Mam do Was pytanie- czy będąc u dentysty informujecie o swojej chorobie? Mój mąż ma bolący od kilku dni ząb i szukał lekarza, który by go usunął. Zapytał się telefonicznie rejestratorki w prywatnym gabinecie, czy zostanie przyjęty i wyjaśnił, że jest chory. Usłyszał "przykro mi, ale nie...". Co robić w tej sytuacji? Informować czy nie?Bo uczciwość jak na razie nie popłaca! A ząb nadal boli.
  • We wtorek byłam w poradni WZW w Kaliszu . Miałam ze sobą swoje wyniki. Pani doktor spojrzała na nie i powiedziała mi, że muszę zapisać się do poradni w Poznaniu, bo u nich nie prowadzą leczenia.Mam w związku z tym pytanie. Chodzi mi o to, jakie trzeba mieć wyniki , aby zakwalifikować się do leczenia.Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam serdecznie.
  • Witam serdecznie Mam pytanie czy ktoś starał się o odszkodowanie ze szpitala za zakażenie wirusem HCV? Czy to walka z wiatrakami, a może komuś się udało?
  • Witam. Chcę się dowiedzieć, gdzie zapisaliście się na pierwszą wizytę z dodatnim hcv? Dowiedziałem się,że zapisują na Wołoskiej,Wolskiej i Szaserów.Jakie są terminy na Szaserów i ponoć tam robią wstępne badania na miejscu,prawda?Pozdrawiam Forumowiczów.
  • Dokladnie rok temu wykryto u mnie wirusa...oczywiscie najpierw szok. W tym tygodniu robilam znowu badania, bo zbliza sie nastepna wizyta u lekarza....No i kurcze, wirusow tyle mi sie namnozylo, ze zalamka, z 213 000 UI/ml (5,33) zrobilo sie 3 332 386 (6,52) Oprocz tego ALAT podskoczyl i jest na poziomie 44 UI/l... Reszta wynikow jest ok, jutro USG watroby i az strach sie bac. Wyczytalam, ze jak jest duzo wirusow, to mniejsze szanse wyleczenia....Genotyp standartowo IB. Co Wy na to...
  • Bardzo proszę o opinie i ogólne uwagi na temat tej poradni i lekarzy od osób tam leczących się. Jak wygląda taka pierwsza wizyta tam. Mnie za dwa tygodnie czeka pierwsza wizyta, jestem przerażona.
  • Witam Mój chłopak dowiedział się w sierpniu, że ma przeciwciała anty HCV. Na drugi dzień poszedł na prywatną wizytę do pani prof.W zasadzie niewiele się od niej dowiedział, gdyż odesłała go do poradni chorób zakaźnych.W listopadzie ma więc kolejną wizytę u pani dr Wnuk. Najgorsze jest to czekanie na wizytę, choć wiele jeszcze przed nami. Szukam więc kogoś ze Szczecina, kto się tu leczy. Jak wygląda pierwsza wizyta, ile się czeka na badania? Jakie są Wasze doświadczenia?
  • Witam mam pytanie::czy duża ilość p-ciał HCV+ 131,60 może świadczyć o już przebytej chorobie???Lekarka mówiła że być może taka duża ilość tego "gadzika"świadczy o przebytej już chorobie.zapaliła światełko w tunelu. Pani doktor była rewelacyjna od razu zaszczepiła mojego faceta na HBV. Wydała skierowania na badania i powiedziała że pomoże nam."Zwykła" miła doktor pierwszego kontaktu.Może są naprawdę jeszcze lekarze z powołania??
  • Witam wszytskich. O tym, ze jestem chora dowiedziałam się w 2004 roku. Tak naprawdę to się nawewt tym nie przejęłam jakoś strasznie, wiedziałam co to jest, znałam osoby, które mają HCV, znam jedną, która się wyleczyła. Pomyślałam, że jakoś to bedzie, że dam radę. W zeszłe wakacje miałam robioną biopsję wątroby (G1 S2). Po odbiorze wyników mój lekarz powiedział mi, że mam się szykować na te wakacje na leczenie, że na pewno je dostanę. Miałam przyjść na wizytę w maju, żeby ustalić ...
  • mam pytanie jak już zaczeliście kurację to jak dużo czasu musicie w miesiącu poświęcać na wizyty w oddziale dziennym?
  • Witam wszystkich, Czy mógłby ktoś napisać cokolwiek o dr. Wasilewskim. Nie wiem czy to kobieta czy mężczyzna. Panie z którymi rozmawiałam przez telefon nie były zbyt uprzejme i nie dopytałam. W necie niestety nie mogę nic na temat tego lekarza znaleźć. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się