wizyta

(12 wyniki)
  • Witajcie, pisałam juz tutaj na forum, ale w skrócie powtórzę. Moja mama (72 lata) miała ok. m-c temu usunietą pierś z węzłami. Wynik biopsji dośc dobry, bez nacieków i sladów w wezłach chłonnych, choć guz spory 45 mm x 20 mm. Byłam z mamą już na 1 konsultacji, gdzie dostała skierowanie na badanie FISH i krwi. Jutro mama ma pierwszą wizytę w poradni onkologicznej. Niepokoję się o pozostałe badania takie jak mammografia piersi (nigdy nie miała robionych)scyntygrafia kości, USG nar...
  • Jakiś czas temu wypatrzyłam u siebie na ręku pieprzyka, który jest nieco inny od pozostałych (a mam generalnie bardzo dużo pieprzyków). Przede wszystkim, po dotknięciu czuje się w nim guzka i cały wystaje trochę ponad skórę. Wyznaczyłam wizytę do onkologa (za namową lekarza z przychodni rejonowej). Czekałam miesiąc i.... cała wizyta trwała ze trzy minuty. Lekarz jedynie spojrzał na znamie, dotknął je (ucisnął), po czym stwierdził, że nie ma nic potrzeby z tym robić. Jest nietypowe...
  • Potwornie boli mnie lewa strona (bark, łokieć, nadgarstek) Momentami strasznie bolą mnie kości palców, też z lewej strony. Jak mogę sobie pomóc? W połowie maja mam wizytę w CO więc pewnie doradzę się u swojego lekarza ale jak dotrwać do tego czasu?
  • Witam Wszystkich serdecznie. Właśnie oczekuję na wynik badania histopatologicznego wyciętego znamienia, pobranego z wargi. Jak sobie radzicie z oczekiwaniem? Czy jesteście w stanie w tym okresie normalnie funkcjonować, pracować? Ja powoli dostaje wariacji :) W pracy nie mogę się skupić (mimo leków uspokajających) co powoduje narastanie zaległości i jeszcze bardziej mnie dołuje... Wynik będzie już - albo dopiero - bo im bliżej tym bardziej się boję -w ten piątek, ale na wizytę u ...
  • 31.03 br miałam resekcję kwadrantu piersi z powodu skupiska mikrozwapnień (na szczęście łagodnych), rana zagoiła się, ale w operowanym miejscu, wzdłuż blizny wyczuwam zgrubienia i ból przy dotyku (smaruję żelem z heparyną), czy to normalny objaw po tego typu zabiegach? Byłam na wizycie kontrolnej u chirurga po 15 dniach od operacji, ale lekarz nawet nie obejrzał blizny i mnie nie zbadał, a następną kontrolę wyznaczył dopiero za 6 miesięcy. Nie wiem, czy czekać tak długo, czy może udać ...
  • Witam. W czasie tomografu jamy brzusznej stwierdzono niejednorodną patalogiczną masę o wymiarac 80x45x60.Biopsia wykazała: Cellulae carcinomatosae-adenocarcinoma.Otworzono mi jame brzuszną i stwierdzono Infiltratio carcinomatosa mucinosum et desmoplaticum i zastosowano 3 rzuty chemii Carboplatinum 900 mg,Pacliaxelum 301 mg,która nie zadziałała gdyż markery CA-125 wzrosły z 2500 na 3504.Obecnie zastosowano 5 dniową chemię co 3 tygodnie Topotecanum 12,9mg i nie wiadomo czy ona za...
  • Bardzo proszę o pomoc w interpretacji wyniku. W skrócie: moja mama (lat 59) walczy z nowotworem już kilka lat. W 2001 roku miała wycięty guz, który okazał się mięsakiem (heamangiopericytomoa malignum). Miała radioterapię. W 10/2006 przerzuty do talerza biodrowego, rozpoznanie takie samo. Ponieważ guz był za duży nie kwalifikowała się do operacji. Miała tylko radioterapię. Obecnie jest pod opieką poradni paliatywnej i dostaje wlewy pamifosu. Czuje się w miarę dobrze. Ponieważ m...
  • Witam wszystkich. Kilka dni temu u mojego Taty zdiagnozowano dwa spore brodawczaki na pęcherzu moczowym. Tata dostał już skierowanie do szpitala, ale o tym, do jakiego się zgłosi ma podobno zadecydować sam. Moją pierwszą myślą było, że najlepszym wyborem będzie pewnie Centrum Onkologii w Warszawie (tam zresztą mieszkamy), zwłaszcza, że już na tym forum kilka osób wspominało o dr Rogowskim. Mam rację?.... Jeżeli ktoś z Was orientuje się, czy dr Rogowski przyjmuje prywatnie, a moż...
  • Witam! Właściwie nie oczekuję komentarzy do mojej wypowiedzi, tylko po prostu chciałam się podzielić z kimś swoim dzisiejszym doświadczeniem. Bo nie ukrywam, ze jestem po prostu zła. Grrrr. Otóz, moja jedna znajoma jak się dowiedziała o tym, ze jestem chora na raka piersi, podsuneła mi nazwisko i nr tel. do jakiejś pani doktor, która komuś tam kiedyś pomogła przy leczeniu raka. Znalazłam na internecie, ze ta kobieta jest ginekologiem-połoznikiem (a więc nie onkologiem), chociaż f...
  • czerniak(16)

Obawiam się, że mam czerniaka. Czytałam, że można umrzeć z powodu tak małej głupoty na ciele. Zapisałam się już na wizytę do dermatologa. Czy po wizycie trzeba długo czekać na zabieg wycięcia? Czy robią jakieś bolesne badania? Czy sam zabieg boli? Czy po wycięciu kończy się ten koszmar? I właściwie ile może kosztować w prywatnej klinice? Czy ktoś może zna odpowiedzi na te pytania?
  • Dziekuje za przyjecie do waszego grona. A teraz opowiem co z moja mama i mam nadzieje(co za ironia :( ) ze moze ktos podzieli sie podobnym doswiadczeniem i powie jak wygladalo lub wyglada to teraz... Mama ma 62 lata. Trafila do szpitala po dluuugiej tulaczce od jednego lekarza do drugiego. Raz miala wrazenie ze boli ja jajnik,raz ze nerka innym razem ze cos z pecherzem. Nie chudla,nie miala zlych wynikow krwi. W koncu chirurg do ktorego trafila skierowal ja na tomografie. Okazalo ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się