wizyta

(8 wyników)
  • Próbuję się właśnie umówić na wizytę pediatry po porodzie. Wydzwaniam do jednej lekarki poleconej przez położną, ale na razie zupełnie nie mogę się dodzwonić. :( Czy możecie mi polecić we Wrocławiu kogoś godnego zaufania, kto obejrzałby malucha po urodzeniu w domu?
  • Byłam dziś ze średnim synkiem na szczepieniu. Ponieważ mamy pakiet rodzinny w Medicover postanowiłam zapytać, czy mogę liczyć na wizytę pediatry po porodzie w domu (który planujemy w październiku)i ewentualnie jak zorganizować szczepienia dziecka (WZW B i gruźlica). Kiedy wyłuszczyłam swój zamiar porodu w domu lekarka spojrzała na mnie jakbym co najmniej chciała wysłać dziecko balonem w podróż dookoła świata (chyba z tego wszystkiego to jej spojrzenie zabolało mnie najbardziej...). No a potem...
  • Wczoraj byłam z Małym na szczepieniu. No i kwalifikacja u lekarza, Mały rozebrany, lekarz go ogląda. I pytanie: "W czym pani pierze". Ja zgodnie z prawdą odpowiadam: "W orzechach". Lekarz: "Jak to w orzechach?? W jakich orzechach??" Ja: "No w takich specjalnych, do prania" Lekarz: "Ale dlaczego pani pierze w orzechach??" Ja: "Bo są hipoalergiczne i ekologiczne" Lekarz: "No ja nie wiem czy to można prać w orzechach, on ma tutaj wysypkę, orzechy są alergizujące!" Ja: "Ale ja mu nie daję o...
  • w poprzedniej ciąży miałam świetną lekarkę - bardzo rzetelna, ale z szacunkiem dla natury czyli dużo szczegółowych badań, ale jednocześnie: "jak wspaniale, że poród w domu narodzin! z pani nastawieniem wszystko pójdzie dobrze!" niestety przyjmuje prywatnie, a teraz mam abonament w medicoverze i trochę żal mi pieniędzy na wizyty, a zwłaszcza badania może polecicie jakiegoś przyjaznego porodom domowy lekarza w warszawskim medicoverze? albo chociaż neutralnego, a solidnego....
  • Witam, mam pytanie do tych z was, które rodziły z położną Aliną - ile bierze za dojazd?? Ja co prawda nie z Poznania, ale odległość jaka wchodzi w grę ta sama..
  • mam do Was wszystkich pytanie i przyznam szczerze ze licze na szybka odpowiedz (jesli ten watek byl juz poruszany to przepraszam za powtorke, ale z racji czestego cycolenia nie mam czasu szukac :-) ) A wiec zaczne od poczatku- wczoraj byla u nas pielegniarka srodowiskowa i przy okazji powiedziala ze pani doktor nas do siebie dzis zaprasza... No ok, wiec odwiedzilismy ja dzisiaj- a ona na wejsciu do nas mowi, ze za ta pierwsza wizyte i szczepienie wystawi nam rachunek ona i ta b...
  • Piszę do was z zapytaniem - czy podzieliłybyście się namiarami na lekarza ginekologa w Poznaniu, który poprowadzi ciążę i nie będzie marudził, że karmię piersią starsze dziecko i planuję rodzić w domu? W wyszukiwarce tego forum znalazłam: 1) dr Dmochowskiego (w tej chwili dostać się na wizytę do niego graniczy z cudem - długie terminy oczekiwania) i 2) opis lekarza wklejony przez sun.pl (bez namiarów na lekarza) co to był z tych wyrozumiałych 3) namiary na lekarza z Przeźmiero...
  • Kiedyś byliśmy w LiMie jak nasz mały wtedy niemowlak miał katar czy kaszel, nie pamiętam już. I była przemiła lekarka. I podejście do dziecka i do rodziców, rzetelna, kontaktowa, wszystko, co usłyszała (czyli nic) po osłuchaniu powiedziała. Byliśmy naprawdę zachwyceni. Sprawdziłam na liście i okazało się, że jest pediatrą i neonatologiem. Zapamiętałam nazwisko i ostatnio pomyślałam, że muszę podejść kiedyś i zapytać, czy by nie przyszła na przebadanie dziecka po porodzie domowym...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się