Forum eDziecko edziecko Niemowlę
ZMIEŃ
      wujek

wujek

(5 wyników)
    • Nasze niemowlaczki są często odwiedzane przez znajomych-bliższych lub dalszych... zastanawiam się czy mówić o tych osobach ciocia/wujek czy pan/pani.. czy jeśli ja jestem z kimś po imieniu, ale nie jest to bardzo bliska mi osoba i powiem do córki: zobacz jaka fajna pani do ciebie przyszła, to czy wspomniana Pani się nie obrazi? jak Wy robicie?
    • a jak reagują Wasze pociechy na obcych (dla siebie) w domu albo nie widywanych często znajomych czy nawet dziadków. Jak do nas ktoś przyjdzie to zaraz płacze - ma prawie 9 miesięcy
    • Przegrywam... przegrywam w konkurencji z rybką wyciętą z kolorowego papieru, którą powiesiłam nad przewijakiem. Kiedyś przewijak był miejscem znienawidzonym przez moje dziecko do głębi małego cialka. I o zgrozo, sama wpadłam na to, żeby powiesić taki "hand made" mobilek nad przewijakiem. Teraz moje dziecko tak sobie ukochało tą zabawkę ( a ma dopiero 7tyg.), ze jak usiłuję schować rybkę i sama pogadać z moim maleństwem to najpierw patrzy na mnie zdziwione, a potem w ryk. Książkowo...
    • Wiecie co, może to trochę głupie pytanie, ale niewiele wiem na ten temat, może to i dobrze a może i wcale nie... Zastanawiam się czy wujek mojego synka, który w obecnej chwili walczy z rakiem i odbywa sesje leczenia tzw chemią może odiwedzać nas. Wiem, że jak moja znajoma leczyła tarczycę jodem to miała unikać kontaktu z małymi dziećmi i kobietami w ciąży. A jak to jest z chemią?? Czy któraś z mam wie coś na ten temat, a może miałyście jakieś doświadczenia. Niechcę zabraniać...
    • takie pytanie mi się nasunęło po przeczytaniu jednego z postów... moja córeczka ma 14 miesięcy i jest bardzo samodzielna. Czasem chyba aż za bardzo. Chodzi mi o to, że np. wczoraj została u sąsiadki na ok. 30 minut, nie zna jej super dobrze, i - była bardzo zadowolona, nawet nie pisnęła, że chce do rodziców! To samo jest, jak jedzie do babci czy gdziekolwiek. Wszędzie jest jej dobrze, zawsze jest uśmiechnięta, tak jakby nie potrzebowała nas do szczęścia ... :- ((( Ostatnio byliś...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się