Forum Zdrowie Uzależnienia
ZMIEŃ
      wujek

wujek

(3 wyniki)
    • czesc, prosze o pomoc! jak w tytule, czy ktos zna sie na mechanizmach uzaleznien? moj wujek odbyl cala ta droge leczenia od zgloszenia do Komisji Rozw. Probl. Alko. poprzez postanowienie sadu i odbyl nakazane w nim leczenie w placowce otwartej. takie postanowienie sadu nakladajace na alkoholika obowiazek podjecia leczenia jest wazne 2 lata i termin ten wlasnie mija. jakies pol roku temu skonczyl leczenie. w trakcie leczenia i pol roku po nie pil. jednak tak z 1,5 tygodnie temu znow...
    • Mam w rodzinie alkoholika który nie chce sobie dać pomóc, jest to mój wujek, mało tego mieszka z dziadkami a oni są już starzy i potrzebujaA jego pomocy a on im nieraz dokuczka albo każe iść po piwo.Dziadkowie mieszkają na wsi a do sklepu daleko( na szczęście nie dochodzi do żadnych rękoczynów)Wujek nie chce sobie dać pomóc, nie pomagają prośby ani groźby ,nie działa nic! Czy ktoś z was ma jakieś doświadczenia w tego typu sprawach bo najchętniej oddaliyśmy go do jakiegoś zakładu na...
    • Powiem tak.Mój wujek jest alkoholikiem pije dzień w dzień z tego co ja wiem od 10 lat.Oczywiście nie dociera do niego że powinien iść się leczyć, słowo alkoholik wywołuje u niego napady furii.Najbardziej żal jest mi mojej cioci.Jest naprawdę fajną babką.Niejedno już przeszła a jeszcze musi się męczyć z takim draniem.Chciałabym jej pomóc coś doradzić, ona też się zastanawia co zrobić.Do wujka nic nie dociera.Najpierw były awantury,wyzwiska,zastraszanie.Potem wujek miał wypadek w pracy p...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się