wujek

(8 wyników)
  • Witam, w przyszłym tygodniu lecę do Kanady(z przesiadką w Frankfurcie) z Gdańska. Moje pytanie tyczy się bagażu, mianowicie: czy są jakieś problemy z przewożeniem kosmetyków(pasty do zębów, antyperspiranty, szampony, inne płyny). Z tego co wyczytałem, wszystko musi się znajdować w torebkach, które można dostać na lotniskach, nie przekraczając 1L oraz towar w torebce musi być "luźno". Jak wygląda przewóz alkoholu? Mój wujek, do którego lecę, bardzo lubi śliwowice i chciałem mu w...
  • Witam wszystkich jest to mój pierwszy post na forum i mam nadzieje, że nie ostatni W styczniu skończe 18 lat, obecnie chodzę do pierwszej klasy liceum, ponieważ jestem w klasie dwujęzycznej chodzilem do klasy zerowej. Przed soba mam jeszcze dwa lata liceum. Niestety profil na jaki chodzę nie odpowiada mi (rozszerzony język niemiecki, biologia i historia ) W Nowym Jorku mam wujka, a w dodatku jest moim chrzestnym. Jest on tam legalnie, wiem że napewno posiada zieloną kartę. ...
  • Odwiedził nas właśnie wujek - polak (mąż siostry mamy mojej teściowej), który mieszka w Kanadzie od po wojnie, ma oczywiście obywatelstwo i jest na emeryturze, jest udziałowcem w paru firmach, chce nas zaprosić do Kanady turystycznie, chcielibyśmy jechać raczej na przyszłe wakacje, czy jest duża szansa, że dostaniemy wszyscy wizy tzn. mój mąż, ja i trzyletnie dziecko ? ja obecnie nie pracuję,jestem na urlopie wychowawczym , mąż również teoretycznie, ale mamy udokumentowane oboje ...
  • Witam! mam pytanie typu problem;) wujek mieszkajacy na stale w usa zaproponowal, ze pokryje mi przelot i zasponsoruje wakacje(troche spoznione,bo w polowie pazdziernika;) w stanach. mam tam jechac na 2-3 tygodnie, przy okazji pomagajac wujkowi w przeprowadzce. we wrzesniu jestem umowiony na spotkanie z konsulem w kraku. co zrobic zeby dostac wize? naprawde nie chce tam zostawac, pracowac ani robic nic nielegalnego. szkoda byloby tylko stracic taka okazje(o 400 zlotych nie wspominajac), skoro...
  • Witam! W nastepnym roku wyjezdzam do USA. Najpierw do Chicago popracowac, a nastepnie w sierpniu do New York, do wujka i mam zamiar juz tam zostac. Obecnie mam wize turystyczna na 10 lat(konczy sie w 2008 roku). Chce tam znalezc prace i mieszkanie, dlatego zwracam sie z pytaniem, gdzie najlepiej zamieszkac w NY. Poza tym moj wujek ma mnie sponsorowac zebym w przyszlosci uzyskala obywatelstwo. Czy ktos moze mi wyjasnic na czym sponsoring dokladnie polega, albo naprowadzic na jakies...
  • Mam pytanie? Moja mama jest w stanach nielegalnie i jak bedzie lepiej czy przyznac sie ze jade do mamy czy moze powiedziec ze jade do wujka ktory ma obywatelstwo i wysłał mi zaproszenie? Nie smiejcie sie ze mnie pytam bo niewiem. Jade pierwszy raz.
  • Mam pytanko.Czy ktoś z was słyszał o czymś takim jak zaproszenie formalne (gwarancja sponsora) do USA? Podobno zwiększa szanse na otrzymanie wizy ale czy na pewno? Dajcie znać jeśli coś wiecie. W ambasadzie jest prawdziwe szaleństwo, chcę wyjechać do rodziny i pojeździć troszkę po Stanach, a tu już raz odmówiono mi wizy do US bo podobno jestem potencjalnym emigrantem. Nieco Amerkanie mają skrzywiony obraz Polaka ich odwiedzającego. Cel turystyczny jak widzę nie wchodzi w grę. I co ...
  • Mam ogromna prosbe, niech ktos opisze jakis sposob jak zostac legalnie w stanach. Czytalem troche na tym forum ale nic konkretnie sie nie dowiedzialem. Za rok koncze studia inf. i chcialbym wyjechac, konkretnie to do CA, lubie ciepelko. W loterii biore udzial ale nie wierze ze wygram. Mam wujka w NY wiec wize turystyczna moze bym dostal, ale co pozniej robic ? O to mi wlasnie chodzi ze nie wiem co dalej. Moglby tez wyjechac na wizie J1 ale tez co dalej jak sie skonczy. Chcialbym wziac ze soba...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się