wujek

(7 wyników)
  • wczoraj :(
  • Stan po cholecystektomii (laparoskopowej) pęcherzyka żółciowego, reoperacji, chemioterapii, rozsiew, w trakcie chemioterapii. Nowotwór złośliwy pęcherzyka żółciowego pT2NxMx. Histopatologia po w/w reoperacji: fragment wątroby o wymiarach 7 x 6 x 2,5 cm z biało-żółtym guzem o wymiarach 3 x 2,5 x 2 cm (infiltratio carcinomatosa+adenocarcinoma), tkanka tłuszczowa bez nacieku nowotworowego, łożysko pęcherzyka żółciowego z guzem, granica cięcia wolna od nowotworu (marginesy boczn...
  • witam wszystkich Mam goraca prosbe dowieedzialam sie wczoraj ze moj biliski ma nowotwor trzustki. Zdjagnozowali go na oddziale wewnetrznym teraz chca go tam operowac twierdza ze tadza sobie rade bez pomocy onkologow, co robic???? Zgodzic sie na zabieg czy probowac dostac sie do innego szpitala. Nowotwor jest bez przezutow. Bardzo prosze o informacja na temat tego rodzaju nowotworu, rokowania i mozliwosci leczenia,pisze z kilec jesli znacie jakiegos lekarza(dobrego) do ktorego moz...
  • dziekuje na poczatku za wpuszczenie mnie tutaj :) mam pytanie, prosze odpowiedzcie mi nawet jakos bardzo ogólnie jeśli mozecie...ja bede bardzo wdzieczna, bo nie daje mi to wszystko spokoju... Chodzi o mojego wujka, ktory rok temu mniej wiecej zaczął miec problemy z tarczyca, okazło sie po jej wycieciu ,ze to był nowotwór. Wujek leczył sie do tej poryw w Łodzi, po ok 4 mies okazło sie ,ze sa przezuty do płuc -jezdził do Łagiewnik i tam zazywał jod radioaktywny( nie znam się dokładnie ...
  • witam wszystkich i proszę o radę... Sama jestem mamą po stracie dziecka i wiem jak słowa, bądź milczenie potrafią boleć. Dlatego mam do Was pytanie(przepraszam, jeśli już ono padło na forum-poproszę o link) co mówić, żeby osoby z nowotworem nie bolały nasze słowa? Każdy jest inny i oczekuje czegoś innego, ale może są jakieś rzeczy wspólne? "My"-rodzice po stracie, mamy swoją "listę życzeń osieroconych rodziców", taka ściągawka dla bliskich, którzy nie wiedzą jak się zachować. W święta ...
  • Witajcie! Postanowiłam tu napisać ponieważnie wiem gdzie szukać juz pomocy i liczę że może coś podpowiecie. Mój wujek miesiąc temu dowiedział się ze ma raka płuc z przerzutami na oskrzela. Podobno trwa juz to od października ale lekarzą dopiero teraz udało się ustalić co to jest. moim zdaniem to już za późno. Ale to ie ważne w tym momencie. Dodam że wujek kilkanaście lat temu miał przeszczep nerki i cały czas bierze leki na podtrzymanie. Ma rwnież zakrzepice. Lekarze u nioego w ...
  • chciałabym się dowiedzieć ile czasu zostało mojemu wójkowi. Ma on guza złośliwego w przełyku który zdążył zaatakować już cały przełyk. Lekarze zrezygnowali z operacji. Wójek będzie brał tylko chemie. Prosze powiedzcie mi ile mu czasu pozostalo...Wiem że u każdrgo jest inaczej ale nie widzę szans na wyjście z tej choroby a on sam wygląda mizernie bo schudł (kłopot z jedzeniem z powodu umiejscowienia raka)a zawsze był bardzo szczupły i teraz to wygląda okropnie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się