Forum Turystyka Europa Rumunia
ZMIEŃ
      wycieczki

wycieczki

(5 wyników)
    • Witam wszystkich ! Czy ktoś z szanownych forumowiczów będąc w Rumunii odbył jedno lub dwudniowy wypad do Istambułu ? Interesują mnie zwłaszcza formy zorganizowane, zwłaszcza przez rumuńskie biura podróży, najlepiej z okolic Mangalii. Czy ktoś jechał na taką wycieczkę z Rumunii do Istambułu samochodem ? Jak było na granicach, jakie koszty, jakie wrażenia ? Będę wdzięczny za wszelkie informacje. Zbigzbig.
    • Witam ! Za dwa tygodnie razem ze znajomymi wybieramy się na dwutygodniowy objazd Rumunii. Korzystając z przewodników i tego forum trasę mam już praktycznie ustaloną. Moja zaplanowana trasa to: Bukowina (klasztory), Tirgu Neamt, wąwóz Bicaz i góry Ceahlau, wąwóz Turdy, Cluj-Napoca, Padis, Hunedoara, Gura Zlara (Retezat), Sarmizegetusa, Orsova (przełom Dunaju) Baile Herculane, Curtea de Arges, Sibiu, Sighisoara, Viscri, Brasov, Busteni, Bukareszt, Konstancja, Tulcea (Delta Dunaju),...
    • Kochani Znawcy Rumunii, powoli planuję sobie objazd ( na własną rękę ) Rumunii i tu mam kilka pytań: 1. Przede wszystkim: trasa. Czy coś byście odradzali, a może pominęłam miejsce, którego absolutnie nie można opuścić. NAdmienię, że jadę z takimi Dwoma, którzy absolutnie nie pójdą w góry; ponadto raczej nie są zainteresowani ptactwem w delcie Dunaju. A więc: granica w Satu Mare -> Sapanta -> Budesti -> Surdesti -> Bogdan Voda i Ieud -> ( przez przełęcz Prislop ) Moldovit...
    • Witam 17 Czerwca wylatujemy z koleżanka na 8 dni do Eforie Nord . Czasu niewiele ale chciałybyśmy poznać i trochę pozwiedzać Rumunie i okolicę nigdy wcześniej nie byłyśmy w tym kraju. Chciałabym prosić o jakaś radę co warto zobaczyć chcemy przeznaczyć na zwiedzanie jakieś 3-4 dni. Zaznaczam ze nie posiadamy własnego transportu nie licząc nóg :) Mogą być wycieczki fakultatywne ale nie mam pojęcia gdzie takie można ewentualnie wykupić i czy warto bo może można samemu sobie coś zorganizo...
    • LWÓW, TREMBOWLA, SKAŁA PODOLSKA, KAMIENIEC PODOLSKI, KUDRYŃCE, CZARNOKOZIŃCE, ŻWANIEC, CHOCIM, RUDI, SOROKA, SAHARNA, TIPOVA, ORHEI, KISZYNIÓW, CAPRIANA, CRICIOVA, BENDER, TYRASPOL, ODESSA, BIAŁOGRÓD DNIESTROWSKI, TULCZA, DELTA DUNAJU, GAŁACZ, IASSY, SUCZAWA, DRAGOMIRNA, CZERNIOWCE, STANISŁAWÓW tym razem w niezwykle barwną podróż po „Multanach” czyli dawnej Besarabii. Historyczne związki (zarówno protektorat Polski nad Hospodarstwem Mołdawskim jak i liczne wojny prowa...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się