Forum Turystyka Europa Portugalia
ZMIEŃ
      wycieczki

wycieczki

(15 wyników)
    • Ponieważ w czerwcu będę 2 tygodnie w hotelu niedaleko Tavira (Algarve) mam pytanie,czy miejscowe biura podróży organizują jednodniowe wycieczki do Lizbony,Sewilli.Jeżeli tak to w jakiej cenie ?( ceny u rezydentów ) nie są zachęcające.Jakie biura zasługują na uwagę?Czy są jakieś wycieczki statkiem wzdłuż wybrzeża i w jakiej cenie?Będę wdzięczny za informacje.
    • Witam, Itaka proponuje kilka wycieczek po wyspie. Która Państwa zdaniem jest najciekawsza?? Najbardziej warta uwagi. Ja myślę o tej, w planach której jest przejazd kolejką linową nad Funchal, ale do końca nie wiem czy to słuszny wybór. A może ktoś z Państwa był w hotelu Rocamar/Royal Orchid??? Będę wdzięczna za wszelkie (Nie Chamskie-oi tych mam tu sporo) sugestie. Pozdrawiam Hanna
    • Witam Wybieram się w marcu na Maderę z Itaką i chciałam wiedzieć jak to jest z tymi wycieczkami fakultatywnymi. Opłaca się je brać czy też lepiej wziąc sobie taxi dookoła wyspy i ile to mniej więcej wyniesie. Aha nie mam prawa jazdy także samochód odpada i stąd moje pytanie. Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
    • Witam! Chciałam zapytać czy ktoś orientuje się ile może kosztować wycieczka z Albufeiry do Sewilli i ile trwa przejazd. W czerwcu wybieramy się do Portugalii i bardzo chciałabym przy okazji zobaczyć kawałeczek Hiszpanii, ale nie wiem na jakie koszty się przygotować. Z góry dziękuję za informacje:)
    • prosba o info nt. komunikacji z tej okolicy. Czy jest dobre polaczenie autobusowe,aby zwiedzac wyspe ( np zachodnio-pln wybrzeze ) ? czy tez lepiej jednak skorzystac w wycieczki zorganizowanej ? Wynajecie samochodu dla 7 osob juz sprawdzalam w internecie i jest dosyc drogie ok 170 E za dobe.... Drugi temat to dojazd z lotniska .. hotel nam zaoferowal dojazd ( dla 7 osob) za 60 E, czy to jest dobra cena ? wydaje mi sie troche drogo...ale moze sa takie ceny... dziekuje za podpowi...
    • hej, Wybieramy się (taką mamy nadzieję:)za kilka dni na tydzien na Maderę, do Calhety. Mam 2 pytania: czy na lewady: Rabacal-Risco-25 fontes i na Sao Lourenco wystarczą adidasy czy potrzebne są buty trekingowe? CZy po wyjsciu z tych lewad jest jakis bus, którym mozna wrocic bezp. do Calhety czy trzeba wrocic do Funchal? Ile czasu +/- potrzeba na poszczegolne odcinki tej trasy? Rozumiem, ze samochodem nie ma sensu sie tam wybierac, bo wejscie/wyjscie jest gdzie indziej?
    • Właśnie wróciliśmy z wyjazdu do Portugalii. Ponieważ na forum co jakiś czas pojawiają się pytania "co zwiedzić, zobaczyć itp.", postanowiliśmy się podzielić planem naszej wycieczki - może się komuś przyda w wymyślaniu swojego wyjazdu. Lubimy styl wyjazdów, który możnaby określić jako "spokojne zwiedzanie" - wolimy zobaczyć 3 rzeczy spokojniej niż 10 w biegu, ale też nie lubimy za długo siedzieć w jednym miejscu. Tak też staraliśmy się zaplanować nasz wyjazd. Nasza wycieczka trwała 2.5 tygo...
    • Witam, czy ktoś wie czy można z rejonu Algarve (Vilamoura) udać się na wycieczkę fakultatywną do Giblartaru? W ogóle czy mozecie polecić jakieś wycieczki jesli chodzi o południoą część Portugalii?
    • Witam. Jak wygląda wycieczka na Porto Santo z biura? Co się robi wtedy na wyspie, plażowanie tylko? Czy płynął ktoś indywidualnie? Skąd wypływa prom, jaka cena w dwie strony, jak długo się płynie?
    • Czy oprócz Itaki i Tui jakieś inne biuro organizuje wycieczki na Maderę? Interesuje mnie wylot z Warszawy i hotel w okolicy Funchal. Możecie coś polecić?
    • hej!bardzo jestem ciekawa jak przebiegała wyciczka 7+7 do portugalii z biurem triada?!moi rodzice własnie wczoraj wylecieli - tradycyjnie z 2 godzinnym opóźnieniem i na dodatek na miejscu okazało sie ze rozdzieli im grupe i czesc pojechała na objazd, a czesc najpierw na wypoczynek!njagorsze ze z nimi nie da rady sie dogadać!na co jescze mają być przygotowani???na jakie sytuacje! wiem ze to biuro nie ma najlepszej opinii ale liczyliśmy ze jadąc do krajów europejskich nie bedzie rob...
    • 1. Czy wyloty tylko z warszawy ? 2. Jakie miejsce polecacie ? Albufeira, cos innego ? 3. Jakie wycieczki fakultat. polecacie - aha, auto, gdzie pojezdzic, koszty, czy wycieczki do sevilli i gibraltar są ?
    • Hotel Rocamar- proszę o info.
    • Wrocilam z Madery z hotelu Dom Pedro Garajau gdzie bylam z Itaką. Hotel- 3 gwiazdki , jeść dają dobrze i do syta.Czysto. Uwaga - remontowane pokoje są do numeru 4000, potem to już archaiczne lazienki i poobijane ściany, można trafić źle tj do bloku 6 pod ktorem jest ulica.Hotel sklada się z 6 blokow ciągnących się wzdłuz ulicy, na przeciwko sklepy, apteka, bankomat przy supermarkecie, wypożyczalnie samochodow itp Informacja turystyczna z Funchal prz katedrze, tam tez do nabycie przewodn...
    • Madera(10)

Do jakiego hotelu na Maderze?Interesuja mnie 4* z all i zeby bylo blisko do centrum jakies miejscowosci...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się