wycieczki

(12 wyniki)
  • Proszę o informację, czy z Ejlatu można wykupić jednodniową wycieczkę do Petry z polskojęzycznym przewodnikiem. A jeżeli nie ma takiej oferty- nie znalazłem w internecie- to jakim biurze warto wykupić taką wycieczkę z przewodnikiem angielskojęzycznym. Będę w Ejlacie od 8 do 15 lipca.
  • Z kim, Kiedy i za ile Podstawowe pytania na temat tej wycieczki, postaram sie odpowiedziec pozdrawiam David
  • Czy w tym czasie w Izraelu jest jakieś święto?wycieczka objazdowa w tym terminie nie ma tygodnia leżenia na plaży albo cena jest z sufitu (dopłata do tygodnia to nawet 2500).Czy w takim razie jest sens planować wyjazd w tamtym kierunku?(Egipt Jordania)?Proszę o informacje i rady.
  • Chcę jechac na objazdówkę z Rainbow Tours "Izrael nie tylko dla pielgrzymów" 17 marca, może ktoś z Was był w marcu w Izraelu i może coś podpowiedziec o pogodzie i czy wogóle warto się tam obecnie wybrac??
  • Z Ejlatu jest sporo ciekawych fakultetów, wśród nich najbardzij mnie interesuje Petra ale Rainbow podaje że kosztuje 200 dolców plus 50 dolców jakiejś opłaty granicznej! Czy to ma jakiś związek z opłatą za wyjazd z Izraela - 20USD? Czy rezydenci chcą w ten sposób dorobić wyciągając od nas 50USD przy tej okazji? Petra nie jest szczególnie daleko od Ejlatu więc cena wydaje mi się kosmiczna. Polecacie załatwić tę wycieczkę samemu z lokalnego biura z Ejlatu? Co do innych wycieczek - był ktoś na p...
  • Witam, w maju wybieramy się w 4 osoby do hotelu Radisson SAS w Tabie. Chcielibyśmy na własną rękę zorganizować wypad do Eilatu na nurkowanie z delfinami + ewentualnie zwiedzanie kurortu. Z jakimi kosztami należy się liczyć (taksówki, opłaty graniczne itp)?
  • w tym roku byłam w Tabie na urlopie, z Taby udałam się do Jerusalem na wycieczkę. Bardzo sposobało mi się miasto Ejlat, do tego stopnia, ze nastepne wakacje chciałabym spedzic wlasnie tam. niestety zadne polskie biuro nie ma hoteli w tym pieknym miejscu. jak mozna zarezerwowac hote? ile kosztuje sam lot do ejlat jakimis tanimi liniami (gdyby chciało się samemu zorganizowac wakacje)? prosze o odpowiedz!
  • Czekam na opinie na temat kraju i tego jak go widzicie.
  • Witam serdecznie Czy moglby mi ktos doradzic z jakim biurem podrozy najlepiej sie wybrac do Izraela? (Ziemia Swieta , pobyt na M. Martwym etc) A moze lepiej na tzw pielgrzymke zorganizowana przez biura franciszkanow lub pallotynow? Czy ma ktos doswiadczenie? jakies uwagi? rady? itp bardzo prosze
  • Czy ktoś był ostatnio w Izraelu?Jak mniej więcej kształtują się ceny np.na żywność,w restauracji.Ile kosztuje wycieczka do Petry z Ejlatu?
  • W przyszłym roku planuję wyjazd do Izraela z mamą,prawdopodobnie z biurem specjalizującym się typowo w pielgrzymkach,znacie może jakieś dobre biuro z Trójmiasta/okolic??? Drugie pytanie-jaka pora roku najlepsza???Lubimy z mamą jak jest gorąco więc to jest pewnie dostępne cały rok,słyszałam od znajomej,że wiosna jest tam piękna :) Pozdrawiam!
  • Czy ktos zna biuro podrozy, organizujace wycieczki do Izraela z wezsza oferta miejsc kultu chrzescijanskiego, a uwzgledniajaca tez inne atrakcje turystyczne Izraela? Przegladam oferty polskich biur podrozy i zawsze wychodzi mi, ze jest to pielgrzymka ( oprocz Sciany Placzu, czasem wjazd na Masade)) i "przymusowy" wypoczynek nad Morzem Czerwonym w Jordanii. Moze ktos zna inne mozliwosci?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się