Forum Turystyka Świat Egipt
ZMIEŃ
      wylot

wylot

(409 wyników)
    • Motyla noga, przesunęli mi wylot o 15 godzin! Tak, wiem że takie rzeczy się zdarzają i nic na to nie poradzę, nie wkurzam się strasznie mocno. Wkurzanie mi nie pomoże, a zamierzam dobrze się bawić na tych wakacjach. Wiem że pierwszy i ostatni dzień jest przeznaczony na powrót i że datowo nic mi się nie zmienia. Jednakże przesunięcie lotu o 15 godzin to lekkie przegięcie. Pieniaczką nie jestem, rozumiem że z tych czy innych powodów takie przesunięcia się zdarzają, ale 15 godzin to cały dzień w...
    • Genewy. Tak tak, z biednej Szwajcarii. Wylot 8.01.2014, Hotel Triton Empire Hotel, oczywiście AL. Linie lotnicze easyJet. Cena 229 Euro. Wylot tez 08.01.2014, hotel King Tut, AL, cena 270 euro. Hotel Seagull, wylot 08.01.2014, AL, cena 278 euro. Wylot z Genewy. Hotel Menaville Safaga, wylot 08.01.2014 z Genewy., cena 293 euro. A teraz wylot z Polski. Wylot z Katowic 10.01.2014, hotel Triton Empire, AL, Alfa Star, 1699 zł (czyli około 424 euro. Zł dzielę przez 4). To jest prawie 200 euro wi...
    • czyli jest to jednak nie zgodne bez zgody klienta . www.alert24.pl/alert24/1,84880,12145855,Wszystko__co_chcecie_wiedziec_o_biurach_podrozy__ODPOWIADAJA.html
    • To jest niesprawiedliwe. Ale w sumie co jest na tym świecie sprawiedliwe. Tylko jedno, ..... Rozumiem, że dzień wylotu i powrotu są dniami zaliczanymi do imprezy ale zeby była az taka różnica? Osoby wylatujące z Katowic mają prawie całe dwa dni pobytu więcej niż wylatujący z Poznania, no półtora. Jest to nasz ósmy wyjazd i do tej pory jakos inaczej to się układało. Biorąc pod uwagę koszt imprezy to mój rodzinny "czternastodniowy" pobyt w stosunku do "Katowiczan" winien byc o jakieś 1500 zł ...
    • Witam jestem zdenerwowany. W lipcu wylatuje do Egiptu z Itaką na 2 tygodnie. Wczoraj pojawiły sie juz godziny wylotu. Pierwszego dnia mam wylot o 15.55 i lądowanie w Hurghadzie o 20.40, ostatniego 14 dnia wylot juz o 10 rano. Co daje -2 dni od całego pobytu. Ja sie pytam czy ja płace za 14 dni, czy za 12 ??????
    • Mieliśmy w umowie wylot o 9- rano. Zmiana w ostatnich dniach. Czy ktoś ma więcej na ten temat do napisania?
    • Wykupiłem wycieczkę w Ecco Holiday. Wylot z Poznania 12 sierpnia rano, linie Air Cairo, lot MSC 4860 godz. 8:45 Na stronie Ecco jest podany rozkład lotów. Ponieważ zależy mi na wylocie porannym, bacznie obserwuję podawane przez nich wyloty. I co się okazuje? Że w momencie rezerwacji Ecco nas oszukuje. Bo dzień(!!!) przed planowanym wylotem godziny te ulegają "czarodziejskiej" zamianie i zamiast porannego lotu Air Cairo, pojawia się wieczorny, a właściwie nocy lot Midwest Airlines MWA 5207 g...
    • Dzisiaj zadzwonili do mnie z sunfuna i poinformowali że mam zmienioy termin wczasów o 1 dzień . miałem lecieć od 1.07do 15.07 z Katowic czyli wylot i powrót w piątek Zmienili na 2.07 do 16.07 prawdopodobnie przez ten spierniczony samolot , lepsze chyba to niż czekać na samolot .
    • Sky Club znów zmienił nam godziny wylotów i powrotu.1 był o 7:30 2 o 13:30 a teraz 20:45 jak tak dalej pójdzie to i doby braknie.
    • Mam lecieć 20 z Gdańska a Triada jeszcze nie wie jakimi liniami lotniczymi będziemy lecieć. Pomijam fakt że kiedy dzisiaj zapytałem o której lecimy to pani popatrzyła na mnie dziwnie i zapytała skąd mam wiedzieć na dwa dni przed wylotem?. To się przestałam dziwić skąd ma znać godzinę wylotu jak jeszcze nie wiadomo jaka będzie linia lotnicza. Biura nasze spadają na pysk.
    • Poradźcie czy ma sens domaganie się rekompensaty jeśli Exim opóźnił wylot z Krakowa do Hurgady o 12 godz 45 minut, co spowodowało, że na miejscu będę nie 23.09 tylko 24.09. Wiem, że karta frankfurcka przewiduje wypłatę odszkodowania, ale oni tłumaczą się czarterowym lotem i twierdzą, że to wszystko tłumaczy. Proszę o pomoc kogoś kto ma jakieś pojęcie jak to wygląda z punktu prawa, a nie wkurzonej klientki biura Exim Tours.
    • Na początku lot do Egiptu zaplanowane na godzinny poranne , ostatnio zmiana na 22 , a teraz juz 23:55 . W hotelu pewnie kolo 6/7 . Czy mogę się domagać jakiejś rekompensaty ,ponieważ miało być 14 nocy,a teraz będzie 13 . Wylot do Polski mamy po 22,ale jaka otrzymaliśmy informacje to i tak pokój opuścimy o 12. Do wylotu jeszcze 2tyg,mam nadzieje,ze może coś ruszy się i wcześniej polecimy.
    • Witam, Przesunięto mi wylot z Poznania do Sharm z 21.30 na 23.30. Normalne przy wakacyjnych czarterach. Co się jednak stanie w przypadku dalszego opóźnienia i faktycznego wylotu po północy? Czy automatycznie pobyt zostanie o te godziny przedłużony ( obecnie wylot z Sharm również przesunięto o 2h) ? Czy w przypadku braku przedłużenia pobytu mam szanse na zwrot należności za jeden stracony nocleg?
    • Informacja z biura podróży; "Uprzejmie informuje że wg warunkow uczestnictwa dzień wylotu i powrotu w calości zarezerwowane są na podróż. Jednakże na dzień dzisiejszy godziny (które jeszcze mogą ulec zmianie) są następujące: WYLOT : BZG 22:25 HRG 05:50" Jak to rozumieć? Początek imprezy 15.07 Pierwszy dzień zaczyna się 15.07 godz.00:01 a kończy się 15.07 godz.24:00 to dlaczego mam spieprzony i 2 dzień?
    • Miałem lecieć 23.06 z Wrocławia o godz 9.00 a zmienili na 23.20. A myślałem że pół dnia będę do przodu. Ktoś może zauważył kiedy zmienili godzinę wylotu.
    • Exim zmienił termin wylotu z sob na czwartek z 6 06 na 4 06 czy ktos spotkał sie z czyms takim? I czy warunki na miejscu takie same?
    • pomóżcie, które biuro podróży ma w ofercie Egipt, ale z wylotem od niedzieli do czwartku? Nie bardzo mogę takie znaleźć, jak na razie wszystkie lecą w piątki (nam nie pasuje piątek ani sobota)z góry dziękuję.
    • Witam Wszystkich, zmieniono znowu godziny wylotu z BP Kopernik.Ja 24 lipca wylatuje z Wrocławia i na stronie internetowej jest podana godzina wylotu 13 natomiast Pani z Kopernika napisała mi,że wylot jest 22.30.Czy ktoś z osób lecących z Wrocławia ma taką już informacje?Wiem doskonale,że to nie jest wina BP lecz linii lotniczych.
    • Witam. Mam pytanie do zorientowanych forumowiczów. W jakim biurze można zarezerwować wczasy z wylotem z Niemiec, bo tak wszyscy się rozpisują, że jest dużo taniej. I jeszcze jedno, czy ktoś ma namiar na hotele przy lotniskach, gdzie można przenocować przed wylotem, bo też były takie propozycje, tylko nie wiem jeszcze z którego lotniska w Niemczech, bo w Polsce byłby wyjazd z Krakowa samochodem, jakie są koszty takiego noclegu dla rodziny 2 osoby dorosłe i dwoje dzieci, jak się załatwi...
    • Dzisiaj zadzwoniła do nas pani z biura SCAN HOLIDAY i zaproponowała nam zmianę lotniska z Katowic na Warszawę lub Kraków. Tłumaczą się kryzysem i niskim obłożeniem samolotu.Dano nam zniżkę 3% co pokryje nam parking i paliwo(CHYBA).Mam nadzieję że to koniec zmian choć do lipca jeszcze daleko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się